Black Brush Studio up 19.12.2014 - Protectorate of Menoth

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Re: Wariaxowe bazgrajła

Post autor: Brushlicker »

auto-kolor, auto-kontrast -> zrobione :mrgreen:

można troche podciągnąć cienie i światła, ale to zakrawa na oszukaństwo (no chyba że sie robi foty kamieniem, co spłyca)
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

OK, skoro już wiadomo, jak wygląda - bardzo fajnie pomalowany figs. Fotki imho lekko prześwietlone, albo kontrast zrobiony za mocny. Mieczyk na drugiej focie - górna połówka bardzo fajna, natomiast dolna nie tak bardzo. Nie wiem czemu dołożyłeś tam czerwonego koloru...

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Przesuper. Naprawdę świetny, ja tak nie umiałbym pomalować... :)

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Mały Up.
Kolejny figs ze starej kolekcji, takie TT+.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A tutaj oddział na najnowsze PMOTM, aczkolwiek to nie jest moje główne zgłoszenie ;-)
Demoniczne salamandry:
Obrazek
Obrazek

Tę środkową pomalowałem już jakiś czas temu, dokończyłem pozostałe.
Na główne zgłoszenie szykuję coś liczebniejszego ;-)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Herosik fajne, widać próbny NMMu na toporkach za co + :)
Ogółem fajny pan, ale trochę monotonny. Brakuje mu czegoś, przełamującego. Niby jest ten płaszczyk, ale trochę zbyt jednolity. Fajne wyciągnięcie, ale cienie słabe. Może ciemniej w zagłębieniach? Wtedy rozjaśnienia zaczęłyby faktycznie świecić.

A salamandry świetne :D Takie oczojebne i do tego dobrze dobrane kolorki. =D>

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Obrazek
Obrazek
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

@Rasti
Wiadomo, można by tu i ówdzie poprawić ;-). Figs służy mi głównie jako przedstawiciel postaci w D&D (ale herezja, mam nadzieję, że mnie tu nie zjedzą zaraz :D). Także jest tak pomalowany, aby nie było mi szkoda jak coś mu się stanie.
Pod koniec terminu konkursu podeśle Ci na pm'ce wszystkie moje zgłoszenia.

Fuxiorr to widzę, że się wziął na sposób ;-)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Jedna rzecz mocno mi przeszkadza w chaośniku - to styliska od toporów - tu poszedłeś na zbyt duże uproszczenie i to widać. Reszta ok przy takich założeniach, nawet więcej niż ok :wink: Salamandry świetne kolorystycznie, tu absolutnie oczojebność nie przeszkadza =D> .

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Zgodzę się z smiejagregiem. Styliska aż proszą się o słoje. Salki bomba.
Fuxiorr został zbesztany za ortografię to memami wali :D

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Salki świetne, Chaośnik też niczego sobie.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Dobra ciśnymy dalej. 5dni bez up'u to o 5 dni za dużo ;-)

Liczę tym razem na solidną krytykę, ale taką wbijającą w ziemię.
Wg mojej oferty usług to powinien to być poziom 3. Jak uważacie, daje radę?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

są kulejące elementy , ale inne, zajebiście zrobione (plasma <3) odwracają skutecznie uwagę.
jeśli masz 3 poziomy to IMhO nie wyciąga "tego najlepszego co umiesz" ale i tak jest bardzo dobry. =D>

PS: OK , doczytałem, masz poziom 4 (Max) więc ten figurek jest znakomitym przykładem lvl 3 :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Biały symbol na płaszczu można by jeszcze bardziej pocieniować - teraz wygląda trochę sztucznie gdyż cienie są zbyt małe w porównaniu z resztą płaszcza, który bardzo mi się podoba. Generalnie czerwień, oprócz tyłu płaszcza, nie do końca mi się podoba, zawieszka kulek doczepionych do laski jest niezrobiona chyba... Generalnie coś więcej będzie można powiedzieć, jak skończysz figsa, bo to, co wygląda na skończone, jest ok...

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Figs i malowanie fajne jest jedno, może dwa ale :) Biały orzełek na padzie i szmata do poprawienia :)

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

@JochnyWalker

Dzięki za komentarz, mógłbyś napisać wprost co wg. Ciebie wymaga poprawy? ;-)

@smiejagreg

Toś mi pocisnął, ale dobrze :mrgreen: : No ja myślałem, że jest już gotowy :mrgreen: Symbol na płaszczu już tak zostawię, na żywo to nie wygląda aż tak źle, a nie chcę go popsuć... Pisząc o czerwieni masz na myśli pistolet i rączkę maczugi? hmm nie wiem co by można z nią było jeszcze zrobić. Mi najmniej podoba się ta złota część maczugi... jej rzeźba jest na tyle drobna, że nie umiem rozjaśnić poszczególnych piór (czy jak to nazwać).. Tak myślę, czy by nie walnąć tego elementu złotem z vallejo. Na innych modelach takie złoto prezentuje się dużo lepiej, nawet bez jakiś specjalnych zabiegów.

@Biały orzełek na padzie i szmata do poprawienia
No fakt, orzełek też jest do bani ;-) zgadzam się co do szmatki, no ale tak jak już pisałem..

Poniżej zdjęcia chyba ostatnich archiwalnych modeli, malowanych jakiś dłuższy czas temu. Więc rzeczy wartych pokazania chyba już nie mam.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

na chaplainie razi mnie płaszcz. Puść też washa wokół nitów na szmatce (czy cokolwiek to jest)

Płaszcz Ci nie wyszedł :cry:

PS: A orki zarąbiste :!: :!: :!:
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Fajne, zolc i zielen fajnie do siebie pasuja oraz dobre ich wykonanie :D
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Orasy pierwsza klasa, żółty wyszedł Ci zajebiście elementy rdzawe raz świetne a razjakies takie nienaturalne.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Bardzo fajne te orki, najfajniejsze są metalowe elementy - świetnie wyszły...

Niekoniecznie się dobrze zrozumieliśmy. Pisząc o WIPie miałem na myśli wszystkie czarne elementy - autentycznie myślałem i dalej bym tak sądził - że będziesz je jeszcze malował... Myślę, że jednak trza by było z nimi coś zrobić - bo jest ich kilka i sprawiają wrażenie, jakby cały figs był niedokończony. Tak to odbieram po prostu... Czerwień - maczuga, pistolet (kurde, nie bardzo wiem, czemu maznąłeś ten pistolet na czerwono) i sztylety u pasa - wygląda, jakby ją maznął ktoś inny... Dużo elementów pomalowanych jest precyzyjnie, a ta czerwień jakoś inaczej... Nie wiem...

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

smiejagreg pisze:Bardzo fajne te orki, najfajniejsze są metalowe elementy - świetnie wyszły...

Niekoniecznie się dobrze zrozumieliśmy. Pisząc o WIPie miałem na myśli wszystkie czarne elementy - autentycznie myślałem i dalej bym tak sądził - że będziesz je jeszcze malował... Myślę, że jednak trza by było z nimi coś zrobić - bo jest ich kilka i sprawiają wrażenie, jakby cały figs był niedokończony. Tak to odbieram po prostu... Czerwień - maczuga, pistolet (kurde, nie bardzo wiem, czemu maznąłeś ten pistolet na czerwono) i sztylety u pasa - wygląda, jakby ją maznął ktoś inny... Dużo elementów pomalowanych jest precyzyjnie, a ta czerwień jakoś inaczej... Nie wiem...

Hehe no to jest problem wh40ki. Z góry ustalony schemat kolorystyczny, Kapelna śledczy musi być czarny i koniec kropka (nie ja to wymyśliłem ;-) ). Też mi się to nie podoba, bo ciężko coś ładnie na czarno pomalować... nie da się za bardzo, co więcej jak widać model jest obładowany szczegółami, więc nie da się tego jakoś szarym rozjaśnić (tzn. ja nie potrafię i tego na pewno już nie będę ruszał bo wszystko popsuje). Z czerwonym podobnie, chociaż może to poprawię, aczkolwiek figurka miała przed malowaniem określony poziom do którego dążyłem. Jedyna rzecz jaką faktycznie nie pomalowałem to jakieś dziwne nity na szmatce z przodu. Poprawiłem jednak trochę to logo/symbol na płaszczu z tyłu, jak zrobię nową fotkę to oczywiście wrzucę.

ODPOWIEDZ