Dyskusja o ETC AR
Moderator: swieta_barbara
Re: Dyskusja o ETC AR
Jak dla mnie świetny wybór. Choć żal, że "Mistrzowie" nie pójdą za ciosem.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Podłączam się do ślunskich opinii nt. polecanych kandydatów. A zarazem warto podziękować odchodzącym "kołczom" za ich znaczacy wklad w złoty rajd na ostatnich ETC!
xYz
Hampus Berg, Sweden
mohammadurk, Greece
George Tzortzoglou, Greece
Aleksandr Patutkin, Russia
anglais, Russia
Florian Wanka, Austria
Michał Rusinek, Poland
vertigo, France
Keith Bonneau, USA
Vedran Žuanić, Croatia
Matt Yeo, Wales
dirty player, Germany
Ardatrian, Spain
el rey, Denmark
korgan80, Ukraine
ubertechie, England
Kanadian, Canada
Pogrubiłem tych, którzy moim zdaniem znajdą się w AR.com
mohammadurk, Greece
George Tzortzoglou, Greece
Aleksandr Patutkin, Russia
anglais, Russia
Florian Wanka, Austria
Michał Rusinek, Poland
vertigo, France
Keith Bonneau, USA
Vedran Žuanić, Croatia
Matt Yeo, Wales
dirty player, Germany
Ardatrian, Spain
el rey, Denmark
korgan80, Ukraine
ubertechie, England
Kanadian, Canada
Pogrubiłem tych, którzy moim zdaniem znajdą się w AR.com
mohammadurk, Greece
ubertechie, England
Mogą jeszcze się załapać.
ubertechie, England
Mogą jeszcze się załapać.
do tego dochodzi rusek i chorwat, którzy uczestniczyli czynnie w poprzednich ETC.
Duże społeczności batlowe chcą coraz większych punktów. Potem ponarzekają, że przez to wszystkie armie są przegięte i zacznie się ostre cięcie 

I mniejsza różnorodność (przynajmniej u nas)Przemcio pisze:Duże pkt to lepsza zabawa

No tak, jak masz 3 zabawki to weźmiesz wszystkie 3. Jak masz mniejszy punkty to weźmiesz 2 z 3. Proponuję jednak nie zbaczać z Tematu ETC tutaj. Argumenty za dużym/małym formatem mogą się przydać naszemu potencjalnemu delegatowi do AR.Laik pisze:w czym mniejsza różnorodność? w rozpiskach?
Większe punkty ograniczają potrzebę cięć. 2 hydry to overkill na 1800 pts, na 2800 już nie. Brzytwa wygrywa bitwy na 2000, gdzie jest jeden oddział do walki, na 2800 już jaj nie urywa. W ogóle magia staje się mniej przegięta, bo PD jest tyle samo, a przeciwnika więcej. Na większe punkty można wziąć więcej odginaczek i złożyć bardziej zrównoważoną rozpiskę - choćby dorzucić małego maga z metalem, na którego na małe punkty nie ma miejsca. Coś za coś.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Ehem, a może by tak głosowanko na LL? Wiem, że Kudłaty też by chciał być selekcjonerem. No chyba, że byście byli we dwóch, jak w tym roku z młodym i nie byłoby innych kandydatów. Wtedy to po sprawie 

Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!