Green Stuff w płynie / Liquid Green Stuff

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Green Stuff w płynie / Liquid Green Stuff

Post autor: Smh »

GW zapowiedziało premierę GS'u w płynie - pakowane jak farby, w cenie farby i zmywalne z pędzla w wodzie!

wątek dla tych co już używali tego cuda - ja osobiście czekam na to i jak tylko się pobawię dam znać

http://www.games-workshop.com/gws/catal ... od1380020a
Ostatnio zmieniony 19 paź 2011, o 15:39 przez Smh, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

no wlaśnie - czy ktos już kupił i próbował??? Zastanawiam sie na kupnem tej substancji - bylaby jak znalazl do wypełnienia szczelin już po sklejeniu i pomalowaniu modelu (możliwość szczególnie przydatna w statkach z dreadfleet).

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

u mnie w sklepie powinno być w piątek, jak tylko kupię dam znać jak się sprawuje... tylko odkopie jakiś model, który wymaga szpachlowania ;)

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Asgard
Mudżahedin

Post autor: Asgard »

i jak ktoś próbował to cudo :)?

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Asgard pisze:i jak ktoś próbował to cudo :)?
dziś wieczorem będę się bawił, konsystencja mocno gęstego wikolu ;)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

sorki za poślizg, dziś porobiłem niewiele, ale jednak (fotek w tym świetle nie dało się zrobić, jutro postaram się nadrobić)

ogólnie dozuje się GS jak farbę i identycznie nakłada, jak mocno gęstą farbę... kilku SMów dziś pozaklejałem, jutro na ogień idą wojownicy hałasu i krasie... wypełnianie szczelin i połączeń jest bajecznie proste = jak przejechanie pędzla ;)

można szlifować i chyba także małe modelowanie, ale to drugie sprawdzę jutro na WoChu

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Nie zajeżdża pędzli?
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Duderson pisze:Nie zajeżdża pędzli?
hmm używałem chwilę do testów i nie widziałem jakoś zjadania pędzla... zwłaszcza, że po nałożeniu odpowiedniej ilości spłukuję się to z pędzla dokładnie tak jak farba - w wodzie! :)

dla mnie rewelacja produkt, myślałem, że będzie szybko schodzić, ale wychodzi na to, że opłacalność pojemniczka jest duża

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

pierwsza fota wojownika chaosu... szczelina łączenia zalepiona i nie razi w oczy ;)
Obrazek

pomijam fakt mojego nieumienia rzeźbienia, jednak LGS pozwala fajnie dopasować się do istniejącej struktury plastiku, np tutaj udało się "przedłużyć" futro i na żywo wygląda zdecydowanie fajniej niż wielka szpara ;)

pierwszy kraś... problem miałem ze zlikwidowaniem drobnej szpary łączenia beczki, normalny GS nie bardzo chciał współpracować, tutaj mocno rozwodniony LGS i po sprawie :)

Obrazek

kolejny kraś i dziury w pancerzu, jak widać jest sporo LGS nałożone - kwestia wyczucia ilości wody
Obrazek

tutaj chciałem poprawić włosy, które przy dopasowywaniu do frontu zdeformowały się i zeszlifowały, rzeźbiarzem nie jestem co widać, ale przynajmniej wiem, że po nałożeniu odpowiedniej liczby warstw można w tym coś uformować (niestety nie sprawdza się maźnięcie jednej dużej kropli, w tym wypadku pozostaje chyba tradycyjny GS)
Obrazek

jak ktoś będzie miał lepsze fotki lub/i większy talent proszony jest o wrzucenie fotek ;)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Mam liquid green stuff i aż tak zachwycony to nie jestem;p spodziewałem się czegoś lepszego. Dużo lepiej mi się takie szczeliny zalepia milliputem. Choć nie twierdze, ze nie jest przydatny;]
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Mam problem ze state trooperami. Mianowicie po przyklejeniu rączek z bronią (halabarda) albo pod jedną pachą (w przybliżeniu) albo pod drugą zostaje szpara. I to niemała czasem ;/ Przy czym łapki z halabardami maluję przed przyklejeniem i nie chciałbym tego zmieniać. Czy LGS po pomalowaniu może być użyty na tej szparze tak, żeby nie było strasznego syfu?

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Lechu pisze:Mam problem ze state trooperami. Mianowicie po przyklejeniu rączek z bronią (halabarda) albo pod jedną pachą (w przybliżeniu) albo pod drugą zostaje szpara. I to niemała czasem ;/ Przy czym łapki z halabardami maluję przed przyklejeniem i nie chciałbym tego zmieniać. Czy LGS po pomalowaniu może być użyty na tej szparze tak, żeby nie było strasznego syfu?
jak nie trzęsą się Tobie ręce i umiesz precyzyjnie operować pędzlem to tak - dasz radę :)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

kupiłem, użyłem kilka razy i wrzuciłęm w kąt wole standardowy...

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Zapewne go wypróbuję. :)

Awatar użytkownika
Misiek_LF
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Misiek_LF »

Podzielicie się poradami jak ściągnąć z modelu nadmiar Liquid GSu? Na YT znalazłem coś o rozmywaniu krawędzi wodą, żeby nie było chropowato, ale efekt uzyskałem tylko taki, że łączenie dalej widać, a chropowato zrobiło się dookoła i tak.

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Post autor: MadMax »

Użyj bardzo drobnego papieru ściernego i będzie po sprawie. Ten sposób "daje rade".
"War. War never changes".

TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!

Ekspresowa Realizacja !!!

Awatar użytkownika
Misiek_LF
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Misiek_LF »

Czyli jak rozumiem dopiero po tym, jak GS porządnie zaschnie? Ile to mniej więcej trwa? Według różnych źródeł od 30 minut do 24 godzin :P

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Post autor: MadMax »

Tak. Aż dobrze wyschnie.
"War. War never changes".

TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!

Ekspresowa Realizacja !!!

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

jaki zlosliwiec rotl :mrgreen:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Ja nie widzę w tym nic złośliwego. Ciężko powiedzieć ile czasu to trwa, jak będzie suchy to będzie suchy i basta :P

ODPOWIEDZ