Studio "Czarny Kot" Galeria Jankiela i Yudo

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Re: Galeria Jankiela

Post autor: Cosmo »

Jakiej kolorystyki uzyles na skorze Monkow?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Cała skóra jest malowana tak samo
Heavy skinone z valleyo (z serii extra opaque - ichnie foundation), swoją drogą zachęcam do testów, jest tego dwa razy więcej, ale kryje różnie - skintone super, ale już goldbrown bardzo słabo

Na to wash z devlan mud i leviathan purple (rozcieńczone), potem znów heavy skintone i rozjaśniać rotting flesh
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

Zaiście ładne szczurki,zielone podstawki i czarny piasek ciekawie wygląda,jakiego podkładu użyłeś?bo ciekaw jestem jak sprawdzają się nowe vallejo na czarnym pokładzie ,chciałem kupić kilka do averlandow czyli zielona i żółtą do do tego czerwień

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Podkład miałem różny (od jasnego brązu na monkach, po czarny na stormverminach) - skóra kryje świetnie, jedna warstwa, czasem dwie na czarnym podkładzie starczają. Żółty natomiast był słaby, ale może to ta jedna farbka. Imo warto próbować.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Spora przerwa we wrzucaniu fotek, jutro postaram się nadrobić zaległości. Dzis tylko smok tzeentcha (WIP, do zaklejenia zostały niektóre szpary, bo był malowany w kawałkach i podstawka)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Praca technicznie i wizualnie bez zarzutu, natomiast padły smok nie przemawia do mnie fluffowo (tzeentch mimo iż jest bóstwem chaosu jest postrzegany jako dawca życia - vide Aekold Helbrass i odwieczny konflikt tzeentchowców z nurglitami).

Awatar użytkownika
Lucas
Chuck Norris

Post autor: Lucas »

Bardzo ładnie pomalowany model :)

Jestem ciekaw jak będzie się prezentował z podstawką.

Jankielu dasz opis jak zrobiłeś skórę smoka?

Pozdrawiam
Lucas

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

no i na dodatek ma tylko jedna glowe... no i ta jego "martwica" bardziej pasuje do nurgla...

a tak golnie smok jako smok jest zajebisty mimo kosci ktorych kolor do mnie nie przemawia, chyba najladniejszy jakiego widzialem =D> =D>
Lucas pisze:Jankielu dasz opis jak zrobiłeś skórę smoka?
mnie szczegolnie interesuja jasniejsze partie ciala :P

Awatar użytkownika
Browar
Mudżahedin

Post autor: Browar »

Malowanie łohohohoho, wyczesany smok naprawdę aż się bierze ochota bym pomalował swojego ZD. Gratki naprawdę.

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

Dobra robota, czekam na podstawkę :)
Obrazek

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Bardzo ładna praca.
Skrzydła najładniejsze. :)
Kości i rogi troszkę słabiej.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Malowanie klasa, choć sama wizja go jako tzeentchowca mi nie pasuje. Po prostu nie widzę go pod patronatem tego bóstwa.

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Zgadzam się z przedmówcami :wink:

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Rion pisze:Zgadzam się z przedmówcami :wink:
A ja nie.
Piękny, okazały Lord of Change. Lepszy od kurczaków GW.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

zapowiada się naprawdę fajnie =D> Ten niebiesko-zielony kolor na skrzydłach to ... ?
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Obstawiam Hawk Turquoise lub coś podobnego. :wink:
Praca oczywiście zacna.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

To zamówienie, więc nie miałem wpływu na model. Nie wiem czemu, ludzie strasznie nie lubią Galraucha, a mnie się ten model bardzo podoba.

Skóra była malowana na podkładzie z liche purple przejechanym purple ink. Na to poszedł liche purple+vile green i dociągałem albo do vile green a potem biały, albo dodawałem biały już do tej mieszanki. W różnych miejscach różnie to malowałem, bo to w końcu tzeentch,

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Bardzo fajny model i świetne malowanie. Jedyne czego mi brakuje to dwóch głów, które są charakterystyczne dla Chaosu! Poza tym sam mam takiego tylko ma właśnie dwie głowy i był malowany na nurglowego, więc mogę nie być obiektywny :wink: .
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Te czerwone flaki nie pasują , pomoalowałbym na jakiś odjechany kolor z palety barw tzeentch'a
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

najlepsze skrzydła
]arrrr

ODPOWIEDZ