nie masz w zasadach smoka monster a tylko LT samo z siebie nie daje monster typeMarys pisze:Unit type się zmienia bo kolesiowi dochodzi zasada large target i monsterProblem w tym czy monster zastępuje to, że jest bohaterem? Czy wchodzi dodatkowo?
"M&M lecą w kostki 2" Wrocław 1.08.2010 ZMIANA TERMINU!!!
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Re: "M&M lecą w kostki 2" Wrocław 1.08.2010 ZMIANA TERMINU!!!
Zmienia podstawkę. Nie jest to napisane wprost, ale jest akapit o tym jak go ustawiać w oddziale i co zrobić jak się nie zmieści. Ale to są wszystko pierdoły. Morroku jako organizator proszę zadecyduj na potrzeby jutrzejszego turnieju czy:
Wampir w smokozordzie zostaje undeadem i czy zostaje bohaterem? Ja się opowiadam za tym, że jego stare atrybuty są zamieniane przez nowe. Czyli przestaje być truposzem i herosem. Ale ja nim gram i nie mam potwierdzenia w zasadach więc to tylko luźne zdanie na temat
Obawiam się Kumek, że nie masz racji. W opisie monster na stronie 85 w RB jest napisane co jest monsterem i smok się łapie
A jak by ci tego było mało to w tabelce gdzie są charakterystyki ma zapisane MO
i nie chodzi o stróżów prawa z PRLu 
Wampir w smokozordzie zostaje undeadem i czy zostaje bohaterem? Ja się opowiadam za tym, że jego stare atrybuty są zamieniane przez nowe. Czyli przestaje być truposzem i herosem. Ale ja nim gram i nie mam potwierdzenia w zasadach więc to tylko luźne zdanie na temat

Obawiam się Kumek, że nie masz racji. W opisie monster na stronie 85 w RB jest napisane co jest monsterem i smok się łapie

Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
odpowiem ci najlepiej jak umiem
Jest characterem
Jest Undeadem
bo w czarze jest opisane wszystko co przestaje działac (mundane and magic equip)
i to moim zdaniem jest wystarczający opis (tęz oczywiscie nie jest wprost)
jak dla mnie może byc nawet demonem Morka
Jest characterem
Jest Undeadem
bo w czarze jest opisane wszystko co przestaje działac (mundane and magic equip)
i to moim zdaniem jest wystarczający opis (tęz oczywiscie nie jest wprost)
jak dla mnie może byc nawet demonem Morka
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Może Morroka
Będę go straszył po nocach 

Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
Marys pisze:Zmienia podstawkę. Nie jest to napisane wprost, ale jest akapit o tym jak go ustawiać w oddziale i co zrobić jak się nie zmieści. Ale to są wszystko pierdoły. Morroku jako organizator proszę zadecyduj na potrzeby jutrzejszego turnieju czy:
Obawiam się Kumek, że nie masz racji. W opisie monster na stronie 85 w RB jest napisane co jest monsterem i smok się łapieA jak by ci tego było mało to w tabelce gdzie są charakterystyki ma zapisane MO
i nie chodzi o stróżów prawa z PRLu
kurana a już myślałem że chodzi o prlowców

no właśnie to zależy jak na to się patrzy

i powinien byś dalej traktowany jako charakter bo nie zmienia się jego "mentalność" to tak jak starym niedźwiedziu z bestii... tylko był ładniej opisany ten czar

Jest w czarze opis tego, co się dzieje gdy zmienisz podstawkę, więc to, że zmienia nie podlega dyskusji. Snorrian jak możesz podpowiedz mi gdzie to jest, bo nie mogę znaleźć. Już zmęczony jestem.
ta gra nie ma sensu
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
przed ostatnie pytanie w faqu:Marys pisze:Jest w czarze opis tego, co się dzieje gdy zmienisz podstawkę, więc to, że zmienia nie podlega dyskusji. Snorrian jak możesz podpowiedz mi gdzie to jest, bo nie mogę znaleźć. Już zmęczony jestem.
Q: If a model is transformed, for example by the Transformation of
Kadon or Sivejir’s Hex Scroll, do their special rules stop working
along with their magic items and equipment?(Reference)
A: No
czyli jak mi sie zdaje jak mam lorda z hate to sdmok tez bedzie miał
Ok dzięki. Czyli sprawa truposza się rozwiązała. Teraz pozostaje sprawa bycia herosem.
to zmieniony haj elf będzie miał ASF?
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Kuurwa, ja proponuję olać te debilne FAQ'i i zagrać na zdrowy rozsądek.
WG mnie olewając FAQ'a: Transformacja to transformacja- zmienia się chłopak w monstera tracąc wszelkie zasady.
Niestety gracz ma prawo wykłócać się z sędzią mając w ręku odpowiednie argumenty... czytaj FAQ'i GW (Fucked Awkward Questions Give Wonders)
Co do tura:
LISTA ZGŁOSZONYCH:
1. Maryś
2. Maciej Marczak
3. Morrok
4. Andrzej
5. Miechu
6. Przemek Stec
7. Krzysziek Łukaszewicz
8. Michal Ritter
9. Kuman
10. Grazbird (zaliczę- ale rozpa przysłana w złym formacie)
11. Bałagan (wał w lordach o 30 punktów- coś wyrzucsz na turnieju
)
12. Wojtuś
Szczęśliwa Trzynastka dla Dymitra, bo jak wiadomo i tak będzie z nami
(mimo, że na odległość)
Zapowiedzieli się (ale niedosłali rozpisek)
- Szarańczak
- Malal
WG mnie olewając FAQ'a: Transformacja to transformacja- zmienia się chłopak w monstera tracąc wszelkie zasady.
Niestety gracz ma prawo wykłócać się z sędzią mając w ręku odpowiednie argumenty... czytaj FAQ'i GW (Fucked Awkward Questions Give Wonders)
Co do tura:
LISTA ZGŁOSZONYCH:
1. Maryś
2. Maciej Marczak
3. Morrok
4. Andrzej
5. Miechu
6. Przemek Stec
7. Krzysziek Łukaszewicz
8. Michal Ritter
9. Kuman
10. Grazbird (zaliczę- ale rozpa przysłana w złym formacie)
11. Bałagan (wał w lordach o 30 punktów- coś wyrzucsz na turnieju

12. Wojtuś
Szczęśliwa Trzynastka dla Dymitra, bo jak wiadomo i tak będzie z nami

Zapowiedzieli się (ale niedosłali rozpisek)
- Szarańczak
- Malal
- Khuman
- Ciśnieniowiec
dzięki wszystkim za przybycie... rozegrałem naprawdę 2 super relaxacyjne bitwy z których jestem zadowolony robiłem co mogłem, z różnymi rezultatami ( 0 / 20 , 15 / 5 ) + baj i rozpa = 33
nie wiem czy to jakieś miejsce dal ale przecież nie o to nie o to
Pozdrawiam
ps.: nie mam pary na 7 więc jak ktoś chętny to PV, a jak nie to ewentualnie z Golonką się skontaktuje

nie wiem czy to jakieś miejsce dal ale przecież nie o to nie o to

Pozdrawiam

ps.: nie mam pary na 7 więc jak ktoś chętny to PV, a jak nie to ewentualnie z Golonką się skontaktuje

Top 4
1) Maryś
2) Andrzej
3) Morrok
4) Malal
Mój raport (sorry, ale nie pamiętam kiedy z kim grałem, trzy bitwy z krasiami to za dużo jak dla mnie
)
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=606362#p606362
1) Maryś
2) Andrzej
3) Morrok
4) Malal
Mój raport (sorry, ale nie pamiętam kiedy z kim grałem, trzy bitwy z krasiami to za dużo jak dla mnie

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=606362#p606362
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.