"M&M lecą w kostki 2" Wrocław 1.08.2010 ZMIANA TERMINU!!!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Re: "M&M lecą w kostki 2" Wrocław 1.08.2010 ZMIANA TERMINU!!!

Post autor: Khuman »

Marys pisze:Unit type się zmienia bo kolesiowi dochodzi zasada large target i monster :D Problem w tym czy monster zastępuje to, że jest bohaterem? Czy wchodzi dodatkowo?
nie masz w zasadach smoka monster a tylko LT samo z siebie nie daje monster type

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Post autor: Marys »

Zmienia podstawkę. Nie jest to napisane wprost, ale jest akapit o tym jak go ustawiać w oddziale i co zrobić jak się nie zmieści. Ale to są wszystko pierdoły. Morroku jako organizator proszę zadecyduj na potrzeby jutrzejszego turnieju czy:
Wampir w smokozordzie zostaje undeadem i czy zostaje bohaterem? Ja się opowiadam za tym, że jego stare atrybuty są zamieniane przez nowe. Czyli przestaje być truposzem i herosem. Ale ja nim gram i nie mam potwierdzenia w zasadach więc to tylko luźne zdanie na temat :D

Obawiam się Kumek, że nie masz racji. W opisie monster na stronie 85 w RB jest napisane co jest monsterem i smok się łapie :D A jak by ci tego było mało to w tabelce gdzie są charakterystyki ma zapisane MO :D i nie chodzi o stróżów prawa z PRLu :P
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

odpowiem ci najlepiej jak umiem
Jest characterem
Jest Undeadem

bo w czarze jest opisane wszystko co przestaje działac (mundane and magic equip)

i to moim zdaniem jest wystarczający opis (tęz oczywiscie nie jest wprost)
jak dla mnie może byc nawet demonem Morka
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Może Morroka :D Będę go straszył po nocach :D
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Marys pisze:Zmienia podstawkę. Nie jest to napisane wprost, ale jest akapit o tym jak go ustawiać w oddziale i co zrobić jak się nie zmieści. Ale to są wszystko pierdoły. Morroku jako organizator proszę zadecyduj na potrzeby jutrzejszego turnieju czy:
Wampir w smokozordzie zostaje undeadem i czy zostaje bohaterem? Ja się opowiadam za tym, że jego stare atrybuty są zamieniane przez nowe. Czyli przestaje być truposzem i herosem. Ale ja nim gram i nie mam potwierdzenia w zasadach więc to tylko luźne zdanie na temat :D

Obawiam się Kumek, że nie masz racji. W opisie monster na stronie 85 w RB jest napisane co jest monsterem i smok się łapie :D A jak by ci tego było mało to w tabelce gdzie są charakterystyki ma zapisane MO :D i nie chodzi o stróżów prawa z PRLu :P

kurana a już myślałem że chodzi o prlowców :wink:

no właśnie to zależy jak na to się patrzy :roll: bo zamienianie się niewiadomo jak się liczy tak.. czyli jeśli zamieniasz się stacami i spec ums... dalej jesteś małym ludkiem który tuszkę urósł ( LT ) a nie rozrósł w szerz ( zmiana podstawki )

i powinien byś dalej traktowany jako charakter bo nie zmienia się jego "mentalność" to tak jak starym niedźwiedziu z bestii... tylko był ładniej opisany ten czar 8)

Awatar użytkownika
Snorrian
Plewa

Post autor: Snorrian »

w faqu do podręcznika pisze że specjalne zasady postaci dalej działają, więc undeadem dalej jest na pewno.

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Jest w czarze opis tego, co się dzieje gdy zmienisz podstawkę, więc to, że zmienia nie podlega dyskusji. Snorrian jak możesz podpowiedz mi gdzie to jest, bo nie mogę znaleźć. Już zmęczony jestem.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Czyli co, herald-smok ma 4+ warda?
Bezsensu.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

ta gra nie ma sensu
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

no bez jaj ma zasade LT więc musi mu się zmieniać podstawka a undedem musi byc bo jkabyś mu zadal 2W i zdispelował go to automatycznie nie żyje :P więc musi się dać go uleczyć skoro rany przechodzą :D ale to tylko IMO
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Snorrian
Plewa

Post autor: Snorrian »

Marys pisze:Jest w czarze opis tego, co się dzieje gdy zmienisz podstawkę, więc to, że zmienia nie podlega dyskusji. Snorrian jak możesz podpowiedz mi gdzie to jest, bo nie mogę znaleźć. Już zmęczony jestem.
przed ostatnie pytanie w faqu:

Q: If a model is transformed, for example by the Transformation of
Kadon or Sivejir’s Hex Scroll, do their special rules stop working
along with their magic items and equipment?(Reference)
A: No

czyli jak mi sie zdaje jak mam lorda z hate to sdmok tez bedzie miał

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Ok dzięki. Czyli sprawa truposza się rozwiązała. Teraz pozostaje sprawa bycia herosem.

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

to zmieniony haj elf będzie miał ASF?
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

i nadal będzie wolał chłopców...nawet jak bedą to smoczy chłopcy
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

powodzenia Chłopaki w turnieju :D

idę lulu że by nie było że przez to że nie spałem odpowiednio się wszystko zepsuło :wink:

pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Kuurwa, ja proponuję olać te debilne FAQ'i i zagrać na zdrowy rozsądek.

WG mnie olewając FAQ'a: Transformacja to transformacja- zmienia się chłopak w monstera tracąc wszelkie zasady.
Niestety gracz ma prawo wykłócać się z sędzią mając w ręku odpowiednie argumenty... czytaj FAQ'i GW (Fucked Awkward Questions Give Wonders)

Co do tura:
LISTA ZGŁOSZONYCH:
1. Maryś
2. Maciej Marczak
3. Morrok
4. Andrzej
5. Miechu
6. Przemek Stec
7. Krzysziek Łukaszewicz
8. Michal Ritter
9. Kuman
10. Grazbird (zaliczę- ale rozpa przysłana w złym formacie)
11. Bałagan (wał w lordach o 30 punktów- coś wyrzucsz na turnieju ;))
12. Wojtuś
Szczęśliwa Trzynastka dla Dymitra, bo jak wiadomo i tak będzie z nami :P (mimo, że na odległość)

Zapowiedzieli się (ale niedosłali rozpisek)
- Szarańczak
- Malal

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

uznajmy że mam bye w każdej rundzie i +3 za rozpe
48 punktów
Obawiam się że bedę wysoko w topie:D
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

dzięki wszystkim za przybycie... rozegrałem naprawdę 2 super relaxacyjne bitwy z których jestem zadowolony robiłem co mogłem, z różnymi rezultatami ( 0 / 20 , 15 / 5 ) + baj i rozpa = 33 :)

nie wiem czy to jakieś miejsce dal ale przecież nie o to nie o to :D

Pozdrawiam 8)

ps.: nie mam pary na 7 więc jak ktoś chętny to PV, a jak nie to ewentualnie z Golonką się skontaktuje :wink:

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

najbardziej mi się bałagan podobał który zagrał 2 bitwy a na 9:00 miał być w pracy :D
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Top 4

1) Maryś
2) Andrzej
3) Morrok
4) Malal

Mój raport (sorry, ale nie pamiętam kiedy z kim grałem, trzy bitwy z krasiami to za dużo jak dla mnie :))

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=606362#p606362
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

ODPOWIEDZ