Moderator: Hoax
... traktuje się go jakby spalił szarżę.Jeżeli oddział szarzujacy nie zda.
mamy tu sytuacje "automatycznie ciebie zaszarżowałem- doszedłem, dojechałem, jestem juz w styku" kontra "test liderki żeby do szarzy doszło",przecież w opisie pipek jest "in order to charge" a nie "in order to declare charge". Więc jak wjedziesz w przeciwnika z overruna to moze i szarzy nie deklarujesz, ale szarza jest- wiec chyba musisz testować ld.
pokaż mi, w którym momencie przy overrunie/stupidity masz szarżę ?kasztan - wypominasz ludziom nadinterpretację, a tymczasem cała twoja argumentacja brzmi jak ogromne naciaganie zasad. IMO Kanister rozwiązał sprawę - nie można wejść w combat z przeciwnikiem na drodze innej niż szarża, a pipesy zmuszają do testu LD przy każdej szarży
to może przypomnę sklerotykowi ;Ppoza tym pierwszy się przyczepiłeś "minimalnej znajomosci angielskiego", tak więc... o wypominaniu najpierw siebie skarć
Morrok oprócz wizyty u okulisty polecam lecytynkę kilka razy dziennieoj panowie
"In order to charge(...)"
Minimalna znajomość angielskiego- przy deklaracji szarży trzeba testować
widzisz a moim zdaniem wygląda to tak - oblewam głupotę/overrunuje, przesuwam modele o tyle o ile muszę je przesunąć i jeżeli natrafię na wrogi model jestem w combacie, nie ma czegoś takiego jak cofanie mojego oddziału.moim zdaniem wygląda to tak - oblewasz głupotę/overrunujesz, mierzysz odległość, na jaką porusza się twój oddział - jeżeli jest ona wystarczająca, żeby znaleźć się w styku z oddziałem z pipesami, to testujesz liderkę. Oblejesz - zatrzymujesz się 1 cal przed oddziałem, zdasz - wpadasz w oddział.
a jest jakaś zasada w battlu że można cofnąć wroga ot tak oddział wroga o cal?już żadna siła nie jest w stanie cofnąć tego ruchu
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.