Ogrowe rozpiski

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Re: Ogrowe rozpiski

Post autor: BOGINS »

W sumie niegłupie. Optymalnie by było brać chyba 11 gnoblarków z championem?
Co by w razie śmierci dowódcy zachować, dłużej możliwego steadfasta?

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

Co do gnoblarsów mam niestety podobne przemyślenia. zrobili się minimalnie za drodzy w stosunku do tego co robią. trappersi są imho zbędni, a konfiguracja 10 lub 40 często bardziej przeszkadzają niż pomaga. 40 z muzykiem niby jest spoko, ale za te 110p. mamy juz 3 bulli na wypasie.

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

a nie wpadł z Was nikt na pomsył, żeby wystawić jako herosów:

Tyrant, stuborn, ward 4+, magiczny mieczyk
2 x Firebelly 2 level (hellheart, scroll i potion of speed)
BSB odbijanie magii!!

W ten sposób mamy na głównym unicie ironów sztandar drogohide a nie discipline! Mamy porządną magię i dispell. Nie marnują się nam punkty w plewnych magach, za to bierzemy to co najlepsze - czyli magów ognia z funkcją ziana!

Jako speciale najlepszą opcją wydają mi się 
3 x 2 mourfangów, muzyk
3 x 1 kotek
i do tego 3 gorgery

Wychodzi to bardzo tanio a mamy masę oddziałów, których nie można zlekceważyć.

cory to jeden oddział ironów z BSB w środku. mają wygar niesamowity. no i ciężko ich wszystkich stracić w takiej liczbie.

pzdr
Obrazek

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Ja tam bym nie ryzykował na graniu bez chociaż jednego ironblastera... sfinx, steam tank, terror gej, abomka... za dużo tego syfu by tak ryzykować :)

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Fischu jakbyś czytał raporty to byś wiedział ze niektórzy tak grają 8) nic nowego, tylko ze brak 4lvl jest trochę uciążliwy, bo jednak swój śmietnik musisz chronić przed magią- Ogrzy deatchstar jest fajny, ale bardzo łatwy do wymanewrowania bez odpowiednich "dodatków". poza tym imho ironi bez dragonhida to pomyłka.

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Pewnie próbowałbym wystawiać po dwóch magów ognia, tylko że GW nie zrobiło multipartowego modelu :(.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Nie marudź, GW dało ci GS, Bozia dała ci rączki, rossman dał ci wykałaczki... :roll: :wink: :lol2:

Majestic
Falubaz

W życiu nie ulepię przekonywującego firebelly'ego, nie ma bata ;).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

osobiście mam w planach zrobienie trzech, wiec czemu nie? jazdajazda, Majestic 8)

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

Majestic pisze:W życiu nie ulepię przekonywującego firebelly'ego, nie ma bata ;).
idź na łatwiznę, jak ja. Planuję mieć wszystkie modele ogrów, ot, tak kolekcjonersko, ale nasz butcher jest tak obrzydliwy że nie ścierpiałbym go w armii. Dlatego szukałem, znalazłem i teraz mój butcher wygląda tak (figurka, nie malowanie):

Obrazek

Jest niższy od ogrów, ale fizjonomią się prawie nie różni i wygląda jak prawdziwy mag ogrowy. Naprawdę niewiele trzeba, żeby zrobić z niego fireballego. A jak idziemy na maxa, to może:

Obrazek

ścinasz mu rogi, na plecy rzucasz nic/płyty żelazne/płaszcz i wygląda jak lekko zmutowany ogr, nie na rangę gorgera ale jak wiadomo z magią się nie igra. A mając jednocześnie gorgera w armii, to nawet będzie flufowo ładnie wyglądało.

są tylko trochę niższe - na oko wysokość człowieka do czubka głowy, ale są dużo od nich grubsze więc widać, że są "potężniejsze". Poza tym jako magowie mogą być lekko upośledzeni fizycznie.

Acha, i cena - każdy model to metal po 34 zł.

Niestety, mimo iż kilka figurek jest wręcz fantastycznych, to z uwagi na niższy wzrost, jest to opcja wyłącznie dla magów.

A jako drugi gorger (bo sama zmiana głowy to mało) myślałem o
Obrazek

tylko że nie wiem jaka wysokość, ale cena - 37 zł poraża.

Awatar użytkownika
blona
Wałkarz

Post autor: blona »

Bry.
Właśnie zanabyłem drogą kupna batalion ogrów :) Składam sobie na początek małą armijkę na 1500pkt.

co sądzicie o czymś takim?

1x bruiser (with ironguts)
1x firebelly lv2
8x ironguts (+ha, sztandarowy)
2x kawaleria
6x maneaters (+ha, dodatkowa broń, sztandarowy)
1x gorger
1x ironblaster

razem jest jakieś 1400pkt, czyli zostaje 100 na przedmioty itp.
Ostatnio zmieniony 7 paź 2011, o 19:46 przez blona, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

8x ironguts (+ha, dodatkowa broń, sztandarowy)
ja się pytam jakim cudem :?: :roll:

Majestic
Falubaz

Zrób z Bruisera BSB, Maneaterom pistolety (droższe, ale za to ogry mogą strzelać), Irongutsi muszą mieć Great Weapony.

Awatar użytkownika
blona
Wałkarz

Post autor: blona »

O dwurakach wiem, za szybko pisałem..... :roll:
Ale ogólnie jak myślicie, da radę?

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

cóż podpisać się muszę pod tym co napisał majestic :)

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

A tu takie moje przekminki na 2800

Tyran; Fancers blades; glitering scales; greedy fist - 310
Sloughtmaster; Armour of dastiny; gruts sickle; ironfist; 4 lvl heavens - 368

BSB; Talisman of preservation; HA; Enchanted Shield - 185
Firebelly; 2lvl; Crown of comand; Potion of speed; AHW - 197
Butcher; Dispell scroll; Worrior bane;Ironfis; lore of great mow - 133

3xbyki AWH- 93
3xbyki AWH- 93
11xIronguts;FCS; Dragonhide banner - 553

3x1 sabertusk-3x21
6xleadbelchers; muzyk - 258
3xManeaters; muszkiety; chorąży; Banner of eternal flame- 206
2x1 Ironblaster- 2x170

Całość wygląda tak:
Tyran, BSB, firebelly w ironsach
Sloughtmaster w leadach ( heavens ma duuuży zasięg)
Butcher w manach

napierdzielamy na zasięg ile się da a kiedy wróg podejdzie( opóźniane przez kotki) a kiedy podejdzie wystarczająco ruszamy do boju wszystko co ma w nazwie rodzaje metali :wink:

Majestic
Falubaz

A co w razie walki z armią strzelającą? :lol2:

Tak poważniej, to wydaje mi się że masz za dużo Bohaterów, masa punktów na to poszła, a strasznie cię mało.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

z armią strzelającą jak krasie, ta rozpa daje radę :) wykręcam z moim White Lionem(naprawde dobrym gracz) 13:7 dla niego. Nie wiem jak z imperium :? bo nie ma jak potestować
U mnie jest problem z tym, że nie mam za dużo modeli, do tego co tu widać mam jeszcze z 3 ironów, olbrzyma, gorgera, 3 jeti i tyle :/

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

poza kwestiami gustu, parę rzeczy- masz dziwnie złożonych bohaterow - nie rozumiem idei firebelly'ego - z 2 szeregu nic nie zrobi ( bo breath weap. jest b2b) a w 1 zginie od czegokolwiek i zmarnujesz koronę- jaki jest z nim plan?
bullsi muszą (!) mieć muzyków - bez fast reforma bardzo przeszkadzają.
masz deathstara bez RuneMawa - duże ryzyko, zwłaszcza ze nie nie masz hellharta, który imho jest niezły.
Co na Maneaterach- poison/sniper?

Majestic
Falubaz

Podejrzewam że Poison na maneaterach jest na bank, zapomniałem napisać że w wypadku braku Runemawa przyda się możliwość wyłączenia przeciwnikowi magii ta turę.

ODPOWIEDZ