8 Edycja Warhammera I
Re: 8 Edycja Warhammera
hehe biorąc pod uwagę inicjatywę to VC też nie będą miały lekko ale jak to mówią w kupie siła, w przypadku zobmich dosłownie i w przenośni
50% na core zapchać to ładna ilość modeli wychodzi heh, może te małe latające syfki się wykorzysta w końcu, bo jeszcze nawet nie widziałem ich figurek na oczy.
50% na core zapchać to ładna ilość modeli wychodzi heh, może te małe latające syfki się wykorzysta w końcu, bo jeszcze nawet nie widziałem ich figurek na oczy.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
W aktualnym stanie rzeczy nie ma to znaczenia - musi tylko być ich wystarczająco dużo, żeby nie zginęli w szarży wszyscy.szafa@poznan pisze:
egzekutozy wypłacający 14A z hatred, killingblow i armour piercing rozkręcą prawie wszystko.
A na pewno uderzą pierwsi...?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Fakt - wydaje mi się, że na takich zasadach DE zyskują sporo - dotychczas byli mocni, a we wzmacnianych obszarach mają ogromny potencjał ze względu na relację koszt/pierdolnięcie piechoty. Gwardia czy execy walący z jednego szeregu byli srodzy.
Mi się te zmiany nie podobają, bo prowadzą do sytuacji taktycznych, których nie rozwiązujesz sensowną dobra grą, ale sztuczkami + na zasadzie kamienie-papier-nożyce. Np: klocek 25 skotłowanych egzeków jest deathstarem nie do ruszenia w CC, szarża czegokolwiek od dowolnej strony wyparowuje, więc trzeba będzie wystrzelać, wymagować, załatwić głupimi sztuczkami typu szarże na clipping albo porabanymi jednostkami typu wraithy.
Mi się te zmiany nie podobają, bo prowadzą do sytuacji taktycznych, których nie rozwiązujesz sensowną dobra grą, ale sztuczkami + na zasadzie kamienie-papier-nożyce. Np: klocek 25 skotłowanych egzeków jest deathstarem nie do ruszenia w CC, szarża czegokolwiek od dowolnej strony wyparowuje, więc trzeba będzie wystrzelać, wymagować, załatwić głupimi sztuczkami typu szarże na clipping albo porabanymi jednostkami typu wraithy.
Taa, nie ma to jak maszerować BG do skotłowanych kraśków i dostać od organków i złożyć się od razu. Jednostka za 300pts wyparowała
Są dobrzy, ale w CC
PS: Użyłem BG jako przykład, aczkolwiek Exeki giną równie szybko od organków.
Są dobrzy, ale w CC
PS: Użyłem BG jako przykład, aczkolwiek Exeki giną równie szybko od organków.
BG są łątwi do wystrzelania, z T3 i Asv 5+ no nawet moi łucznicy ich kładą ;P
Na nich w CC tylko Treeman
Na nich w CC tylko Treeman
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
Jednostka za 300 pts wymaga co najmniej trzech salw organów. Na inkwizycji mój kloc 20 z herosami ani razu nie wyparował ze strzelania i prawie zawsze wchodził do combatu. A dwa razy z kraśkami grałem.Taa, nie ma to jak maszerować BG do skotłowanych kraśków i dostać od organków i złożyć się od razu. Jednostka za 300pts wyparowała
Jakie widzisz argumenty, aby poświęcić shadów na rzecz egzeków, gwardii czy witchek?Fakt - wydaje mi się, że na takich zasadach DE zyskują sporo - dotychczas byli mocni, a we wzmacnianych obszarach mają ogromny potencjał ze względu na relację koszt/pierdolnięcie piechoty
Dokładnie. Więc nic się nie zmieni - już teraz rozpy składają się zazwyczaj z jednego kloca nie do ruszenia i masy śmiecia.szarża czegokolwiek od dowolnej strony wyparowuje, więc trzeba będzie wystrzelać
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Jeśli będzie strzelanie z 2 szeregów to się nie bój, te witchki nigdy nie dojdą do combata...Druchii pisze:Żaba, nie przesadzaj
56 Ataków z hejtem od 14 BG.
Albo 42 Ataki z hejtem i KB.
14 Witchek 70 ataków z poisonem i hejtem w szarży.
Kto w to będzie grał?
Szczególnie przy 50% w corach
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
- Barbarossa
- Mniejsze zło
50% armii w harpiach Pasiaku chyba da radę zabezpieczyć dojście egzeków do combatu
Mroczniakami bym się nie martwił(są słabe ), już widzę multum kloców bloodletterów i horrorów.
Z tego co zrozumiałem to jednostki nie biją z dwóch szeregów tylko że modele z drugie przechodzą do pierwszego, zastępując zabite modele, dobrze zrozumiałem?
Z tego co zrozumiałem to jednostki nie biją z dwóch szeregów tylko że modele z drugie przechodzą do pierwszego, zastępując zabite modele, dobrze zrozumiałem?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Ooooo nie. W nowej edycji będzie numeracja od 2.0. Ale sądzę, że wpierw będą ze 2 miesiące zabawy w open WFB - warto dać nowym zasadom szansę. A nuż okażą się samoistnie zbalansowane.
A komu będzie się chciało tyle robićBarbarossa pisze:50% armii w harpiach Pasiaku chyba da radę zabezpieczyć dojście egzeków do combatu
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
Jakże nieprawdopodobnie to brzmi.A nuż okażą się samoistnie zbalansowane.
Poczekamy, zobaczymy. Rulebook się pojawi w waszych łapkach to pomyślicie.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
- Rafał_Pękala
- Mudżahedin
Myślę że balansu raczej nie będzie ale może BP już nie będzie aż tak potrzebny (mam taką nadzieję )
I tak właśnie powstał ChocapikSiweusz pisze:I powstanie BP 1.7.
Tak będzie strzelania z 2 rzędów ale też pisali ze będzie mniej modyfikatorów do sava czyli okey strzela 10 typów tylko zamiast on sava 4+ będzie miał 3+ albo zamiast 6+ 4+ w przypadku handgunerów
„Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!”- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali
Przy tym to wszystko słabo widać.... Dym i proch zasłania
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
Robimy pierwszego mastera na nową edycję. Nie dopuszczę żadnych potworków. Ograniczenie lataczy pewnie zostanie, podobnie z potworami (trzy hydry to imo za dużo, a mieszczą się idealnie).Ale sądzę, że wpierw będą ze 2 miesiące zabawy w open WFB - warto dać nowym zasadom szansę. A nuż okażą się samoistnie zbalansowane.