Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Re: Temat filmowy

Post autor: KrzysiekW »

Django OK, do tego soundtrack jak zwykle u Tarantino ma kilka fajnych rzeczy do posłuchania. Waltz po raz kolejny daje radę, ale np. Don Johnson też.
Motyw z kapturami KKK mnie rozwalił.

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Jako, że ostatnio pracuję w Multikinie to sam mam bilety za darmo. Chodzę więc ostatnio na wszystkie lepsze filmy w tym i na DJANGO wczoraj byłem. Sam film genialny. Badass murzyn bounty hunter genialny. Dr. King Shultz jeszcze lepszy. Nic więcej od tego filmu chcieć nie można. Cudowny.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Golonka pisze:Jako, że ostatnio pracuję w Multikinie to sam mam bilety za darmo. Chodzę więc ostatnio na wszystkie lepsze filmy w tym i na DJANGO wczoraj byłem. Sam film genialny. Badass murzyn bounty hunter genialny. Dr. King Shultz jeszcze lepszy. Nic więcej od tego filmu chcieć nie można. Cudowny.
Dodam, że jak ktoś lubi Tarantino to na bank mu się ten film spodoba. Ja wyszedłem z kina z wielkim bananem na twarzy i ucieszony jak dziecko, które dostało worek cukierków. :mrgreen:

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Pierwszy naprawdę dobry film Tarantino od Pulp Fiction.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Dębek pisze:Ja z kolei obejżałem Lawless. USA lata 30ste. Dobry film - polecam.
Klimat fajny, film beznadziejny. Taka sama Hollywoodzka szmira jak każda inna - Rambo, tylko z inną scenerią.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Kalesoner pisze:Pierwszy naprawdę dobry film Tarantino od Pulp Fiction.
Rozumiem, że Django zdecydowanie lepszy od Bękartów? To aż boję się iść do kina :D

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Bękarty jakoś mną nie wstrząsnęły :? Może Django to zrobi :?: [-o< :wink: .

Awatar użytkownika
Gangrel
Mudżahedin

Post autor: Gangrel »

Mi się średnio podobał. Oczywiście Tarantino poniżej pewnego poziomu nie schodzi jednak Bękarty podobały mi się bardziej. Jeśli chodzi o Django to najwiekszą robotę wykonali tam znakomici aktorzy na czele z Di Caprio.
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Niestety musze powiedzieć ze Django jest filmem srednim. Bękarty sa o wiele lepsi w mojej opinii.
Swietne role Leo i Samuela ratują ten film przed katastrofą.
Ogólnie polecam.
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Skoro DiCaprio zagrał dobrą rolę, to mus iść :wink: . Ostatnia bowiem jego dobra rola to była w "Co gryzie Gilberta Grape'a" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . No może jeszcze był ok w "Szybkich i martwych", zważywszy rodzaj filmu... Choć i tak jest lepszy , niż ten drewniak Damon :badgrin:

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

smiejagreg pisze:Skoro DiCaprio zagrał dobrą rolę, to mus iść :wink: . Ostatnia bowiem jego dobra rola to była w "Co gryzie Gilberta Grape'a" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . No może jeszcze był ok w "Szybkich i martwych", zważywszy rodzaj filmu... Choć i tak jest lepszy , niż ten drewniak Damon :badgrin:

ostatnia dobra rola DC to był Aviator... wcześniej Gilbert ;)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

A "Wyspa tajemnic", "Inflitracja"?
Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Dastor pisze:A "Wyspa tajemnic", "Inflitracja"?
Infiltracja... ok, można dorzucić... Wyspa? nie podobał mi się tam
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dastor pisze:A "Wyspa tajemnic", "Inflitracja"?
Dla mnie to role słabe, sztampowe. Niestety, Leo bardzo wysoko postawił sobie poprzeczkę Gilbertem i jakoś nie jest w stanie jej przeskoczyć...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Incepcja?? Blood Diamond??
Smiejagreg, jestes moim ulubionym typem malkontenta, wszystko co stare jest dobre, nowosci sa do dupy. WoC slaby, nowe role DiCaprio slabe, powinienes miec nick smiejazgred (no ofens).

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Obejrzałem Django. Warto. Lekko łatwo Tarantino.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Warto ? to najlepszy film jaki widziałem od roku, a oglądam ich całkiem sporo ;) To trzeba zobaczyć
Za to Sęp to jakiś dramat :D

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

No przyznaję iż również bardzo mi podszedł. 8-[
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

swieta_barbara pisze:Incepcja?? Blood Diamond??
Smiejagreg, jestes moim ulubionym typem malkontenta, wszystko co stare jest dobre, nowosci sa do dupy. WoC slaby, nowe role DiCaprio slabe, powinienes miec nick smiejazgred (no ofens).
Może i masz rację, faktycznie uważam, że prawie wszystkie nowe filmy są do dupy :wink: Co do Woch to wynika to głównie z mojego rozczarowania tym, że GW nie kontynuuje takiego wochu, jaki był w 6-7 edycji, idąc w dziwactwa rodem z DoCh i tyle... A że zacząłem zbierać woch własnie w tym czasie i miałem nadzieję na więcej coraz lepszych figsów dla tej armii, to zderzenie z rzeczywistością wywołało taką reakcję. Czy to zgredostwo - może tak. Nie oczekuj, że będzie mi się coś podobać tylko dlatego, że jest nowe. Wracając do filmów - naprawdę widziałem ich bardzo wiele, więc mam wyrobione zdanie na ten temat. Nie mylcie , błagam, wypowiadania swoich opinii na jakikolwiek temat z narzucaniem swojego zdania komukolwiek. Po to jest to forum, żeby każdy mógł powiedzieć, co mu się podoba, a co nie, ni mniej, ni więcej. Osobiście NIGDY nie oceniałem wypowiedzi innych na tym forum, NIGDY nie używałem w stosunku do forumowiczów żadnych epitetów, zawsze szanując wypowiedzi innych, choć nie zawsze się z nimi zgadzałem. Nie mogę tego powiedzieć o paru forumowiczach, niestety, którzy reagują bardzo elektrycznie na wszelkie przejawy zdania innego, niż ich najmojsze :wink: .
Pzdr, Grzesiek.

PS. Kto jeszcze oglądał "Sępa"? tak trochę liczyłem, że może coś z tego być...

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Widziałem, jest słabo. Czekałem na ten film bardzo długo, w końcu to miała być polska infiltracja:) Scenariusz jest w miare w porządku, chociaż nie brakuje absurdów... Nie będę wam spoilerował ale np końcówka filmu była wręcz śmieszna.
Film rozłożyli IMO aktorzy. Żebrowski- człowiek jednej twarzy. Olbrychski grał jak początkujący aktor. Był przerażająco sztuczny. Naprawdę nie wiem jakim cudem ten człowiek znalazł się w obsadzie. Za nazwisko?
Dialogi w tym filmie to było dno, muł i wodorosty.
Mój ulubiony:
Ż- "On zginął"
O- "Kurwa, zginął! Prawdziwi mężczyźni przeklinają"
Ż- "Tata mnie uczył, że prawdziwi mężczyźni nie przeklinają"

No kurwa... I tak w kółko.
Jedynie na + muzyka, niektóre sceny były naprawdę fajnie zrobione, cycki Przybylskiej. To trochę jednak mało. Zawiodłem się przeokrutnie. Z drugiej strony są ludzie, którym "Sęp" się podobał. Ocene na Filmwebie ma też wysoką. Ciekaw jestem waszych opinii.
Obrazek

ODPOWIEDZ