A czy 1 z shamanismu działa na strzelanieJarekK pisze: Czy czar z cosmologii +1s +1ap działa na strzelanie (np. z łuku)?
T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja
- Slayer Zabójców
 - Masakrator

Re: T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Działa na strzelanie. 
Aczkolwiek tylko na throwing weapony.

- Slayer Zabójców
 - Masakrator

Nie tylko na throwing weapony - na magiczny łuk elfów też działa... zawsze znajdzie się jakiś wyjątekCiara pisze:Działa na strzelanie.

- Slayer Zabójców
 - Masakrator

Bonus do siły czy reroll to wound z magii działa - co innego gdy jest to np. zasada Devastating Charge która nie działa na impacty ponieważ jest Attack Attribute, a one nie działają na special attacki którymi są impactykangur pisze:A na impakty ?

Dokładnie jak slayer mówi.
I taka ciekawostka. Jak nie zdasz feara to nie możesz gonić przeciwnika ani overrunować.

I taka ciekawostka. Jak nie zdasz feara to nie możesz gonić przeciwnika ani overrunować.

- Slayer Zabójców
 - Masakrator

O tym nie wiedziałem - dobreCiara pisze: I taka ciekawostka. Jak nie zdasz feara to nie możesz gonić przeciwnika ani overrunować.
To ja dodam, że zmieniła się trochę liczba DT które zdają poszczególne modele i teraz to wygląda tak:
Dla modeli Standard: 1 DT
Large: 2 DT
Gigantic: 3 DT
modele z troop type Construct lub zasadą Chariot: dodatkowo +1 DT

Bardzo dobry pomysł! Jednak te informacje zaginą w natłoku postów, gdyby można było założyć wątek o zmienionych zasadach w stosunku do ver. 1.3 bez zaśmiecania go komentarzami?Slayer Zabójców pisze:O tym nie wiedziałem - dobreCiara pisze: I taka ciekawostka. Jak nie zdasz feara to nie możesz gonić przeciwnika ani overrunować.Zachęcam wszystkich do dzielenia się takimi ciekawostkami to każdy kto zajrzy do tego tematu może nauczyć się czegoś co czasem łatwo przeoczyć
![]()
wystarczy przeczytac z podrecznika nowego tylko to co jest na niebiesko Darek 
 to są właśnie te zmiany

- Slayer Zabójców
 - Masakrator

Prawie cały podręcznik jest na niebiesko i nie każdy od razu zauważy różnicę względem starej wersji zasad 
Równie dobrze mógłbyś napisać "przeczytaj całą książkę i będziesz wszystko wiedział" ale nie na tym to polega

Równie dobrze mógłbyś napisać "przeczytaj całą książkę i będziesz wszystko wiedział" ale nie na tym to polega

chyba musze odkurzyć moją k8 z WHFRP do losowania tych kart fluxów

Jestem leniwy...Albo_Albo pisze:wystarczy przeczytac z podrecznika nowego tylko to co jest na niebiesko Darekto są właśnie te zmiany
A tak na poważnie to jest masa niuansów które na pierwszy rzut oka wydają się tożsame z poprzednią wersją a jednak są czymś zupełnie nowym.
Gasior pisze:Albo albo - sciagnij sobie aplikacje zrobiona przez Jimmmorr (cos pewnie pokrecilem w nicku.
dzieki Gasior a co to za apka? jest gdzies link? ew nazwa?
Ktoś wie o której demony się pojawią?

Wygląda na to że na stołach pojawiają się wodne treemeny; )Gasior pisze:Albo albo - sciagnij sobie aplikacje zrobiona przez Jimmmorr (cos pewnie pokrecilem w nicku.
Ps. Woda juz nie zakazuje marszowania i jest DT dla infantry (najpewniej)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Będzie popis do konwersji, treemen z glonów ^^ a ka gloniec.