Moderator: Barbarossa
zbanujmy najlepiej większość rzeczy, nie będzie to sprzeczne z podrecznikiemTo zdanie nie stoi w sprzeczności z podręcznikiem, gdyż podręcznik zakłada, że możesz mieć dowolną ilość Flamerów - czyli również 0 lub 1
Niestety nie udało mi się wytłumaczyć co oznacza "zabronione" i "dozwolone"...Kal_Torak pisze:Jeśli zaś chodzi o zmiany zasad, które nie wchodzą do kategorii "kompozycyjnych", a zatem powszechnie akceptywalnych to zmian zasad innych kategorii w BP jest dużo, dużo więcej. Oprócz tych dwóch przykładów ktore wymieniłeś mamy ograniczony recast Dance Makabre, ograniczenia wystawiania przedmiotów, zmiany unit size w jednostkach
Absolutnie nie. Nikt nikogo nie zmusza aby grał na takich, a nie innych zasadach. Tak jak napisałem na początku i wyraźnie użyłem słowa "propozycja", aby wykonywać BP które są ograniczeniem, a nie zaprzeczeniem zasad podręcznikowych.Kal_Torak pisze:Co takiego jest w tych zmianach zasad? Niszczy "czystego" WFB. Psuje gre? Autorzy AB są nieomylni i nikt nie powinien podważać tego co napisali? AB i Rulebook to coś na kształt Koranu, Biblii czy innego pisma świętego?
Jeśli stworzysz rozpiskę z 1 oddziałem flamerów to będzie to zgodne z zasadami AB. Jeśli policzysz połowę punktów za machinę wojenną to będzie to niezgodne z AB - ot subtelna różnica...Kokesz pisze:Czyli ciągnąc przykład flamerów to zabraniane wzięcia 2 oddziałów tych stworków nie jest wg Ciebie nie zgodne z AB?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Ja to wyczułem!quas pisze:
no co ty
po szafach nie kryje sie az tyle zielonych i bestow