Kurde, trochę można by podpicować DP i jaszczura. Chociaż temu ostatniemu łuski byś zrobił w innym kolorze i trochę pocieniował cielsko - to jest taki ogrom, że imho warto. natomiast gostki na juggach luksik
Karpiu - Galeria - Up - 19/08/2016 W9ED, WM
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Re: Warsztat Karpia - 31.03.2013 - Koniec 1 Etapu Aktywacji
Wielkie dzięki za duże foty
.
Kurde, trochę można by podpicować DP i jaszczura. Chociaż temu ostatniemu łuski byś zrobił w innym kolorze i trochę pocieniował cielsko - to jest taki ogrom, że imho warto. natomiast gostki na juggach luksik
...
Haha, widzę, że dzisiaj dzień napływowy i wszyscy gorączkowo postują!
Świetna robota - Skullcrushery wyszły najlepiej zdecydowanie, bardzo podoba mi się ten koncept z pełni metalicznymi Juggerami, fajnie to wyszło i dobrze kontrastuje z czerwonymi jeźdźcami. Demoniszcze Chaosu też dużo ładniej wygląda na zbliżeniu niż w poprzednich fotkach, choć to pewnie dlatego, że nad nim posiedziałeś, hm? Tak czy owak efekt jest bardzo zadowalający i aż serce rośnie gdy się widzi takie postępy nad malowaniem armii.
Świetna robota - Skullcrushery wyszły najlepiej zdecydowanie, bardzo podoba mi się ten koncept z pełni metalicznymi Juggerami, fajnie to wyszło i dobrze kontrastuje z czerwonymi jeźdźcami. Demoniszcze Chaosu też dużo ładniej wygląda na zbliżeniu niż w poprzednich fotkach, choć to pewnie dlatego, że nad nim posiedziałeś, hm? Tak czy owak efekt jest bardzo zadowalający i aż serce rośnie gdy się widzi takie postępy nad malowaniem armii.
Próbowałem dłubać własnie z tymi łuskami ale nie wyrobiłbym sie w czasie. Pewnie jeszcze będę dłubać nad nim w przyszłości wiec zostawilem sobie pewne pole manewru. Trudno malowac tak duze i przepełnione detalami modele gdy ma sie ograniczenie czasowe.smiejagreg pisze:Wielkie dzięki za duże foty![]()
![]()
.
Kurde, trochę można by podpicować DP i jaszczura. Chociaż temu ostatniemu łuski byś zrobił w innym kolorze i trochę pocieniował cielsko - to jest taki ogrom, że imho warto. natomiast gostki na juggach luksik...
Tak no trzeba skonczyc co sie pozaczynałoFireant pisze:Haha, widzę, że dzisiaj dzień napływowy i wszyscy gorączkowo postują!
Uff pocisnąłem na aktywacji. Teraz niestety przerwa związana z urlopem podczas którego nie będę tykać pędzli
. Nie udało mi sie zabrać za graty wcześniej takze licze sie z tym ze moge sie nie wyrobić.
Na razie pomalowane:
3x Cannon
9x Dragon Ogrow ( zostało je wyciągnąć )
27x Minersow
7x Screamer
7x Iron Breaker
20x Bestigor
Zostało:
20x Chosen
9x Obsługanci dział

Na razie tyle. Trochę jeszcze zostało a z urlopu wracam w piątek 26-tego wiec będzie ostre malowanie na końcówkę.
Na razie pomalowane:
3x Cannon
9x Dragon Ogrow ( zostało je wyciągnąć )
27x Minersow
7x Screamer
7x Iron Breaker
20x Bestigor
Zostało:
20x Chosen
9x Obsługanci dział
Na razie tyle. Trochę jeszcze zostało a z urlopu wracam w piątek 26-tego wiec będzie ostre malowanie na końcówkę.
Ale coś z tego jest skończone? Bo większość rzeczy wygląda jakby nie miała cieniowania i detali. Uważaj żeby Cię ten aerograf nie rozleniwił 
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Spoko spoko na wszystko przyjedzie czas 
. Nigdy nie używałem i nie zamierzam
.
Nie rozleniwił tutaj aero było tylko na DO i na screamersach.vocal pisze:Ale coś z tego jest skończone? Bo większość rzeczy wygląda jakby nie miała cieniowania i detali. Uważaj żeby Cię ten aerograf nie rozleniwił
Bejcy mówimy stanowcze nieKołata pisze:Dokładnie. Wszystko wygląda jak przygotowane do bejcowania.
Spoko, zmyliło mnie że tylko przy DO było napisane że są do wyciągnięcia;] Tak czy owak sporo roboty i postępów ilościowych. Jak się te DO maluje w porównaniu do tych 5ed?^Karpiu^ pisze:Spoko spoko na wszystko przyjedzie czas
- swieta_barbara
- habydysz
Przeciez to miksy...vocal pisze:Jak się te DO maluje w porównaniu do tych 5ed?
swieta_barbara pisze:Przeciez to miksy...vocal pisze:Jak się te DO maluje w porównaniu do tych 5ed?
Eee to sa same 5Edycyjne wiec maluje sie tak samovocal pisze:Spoko, zmyliło mnie że tylko przy DO było napisane że są do wyciągnięcia;] Tak czy owak sporo roboty i postępów ilościowych. Jak się te DO maluje w porównaniu do tych 5ed?^Karpiu^ pisze:Spoko spoko na wszystko przyjedzie czas
Tylko wrzucilem je na nowe wieksze podstawki 50x75 mm moze dlatego "wydaje sie" wam że są nowe
Wydawało mi się że nowe też malowałeś? Podstawki mnie rzeczywiście zmyliły:D
eee Nopevocal pisze:Wydawało mi się że nowe też malowałeś? Podstawki mnie rzeczywiście zmyliły:D
No i jeszcze udało sie mi spedzlowac Chosenow pod aktywacje. Jak widac poziom wyzszy niz wczesniejsze modele wiec skill mi nie spadl
nie musicie sie o to martwic 

A tutaj focia całej radosnej kupki chosenow

A tutaj focia całej radosnej kupki chosenow
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Czy poziom wyższy, to często ocenić, bo nie widać. Taka wataha chosenów budzi szacun 
Wyższy przynajmniej w porównaniu do tego co było wcześniej pacianesmiejagreg pisze:Czy poziom wyższy, to często ocenić, bo nie widać. Taka wataha chosenów budzi szacun
- rudobrody79
- Falubaz
pierwszy raz widzę tak kolorowe bestigory
wybrańcy zacni
jak uzyskałeś taki efekt złotych dodatków ?
wybrańcy zacni
Bestigory miały takie być z założenia. Armijka bestii jaka robie z zalozenia ma byc oklorwa prawie jak z bookarudobrody79 pisze:pierwszy raz widzę tak kolorowe bestigory
wybrańcy zacni![]()
Choseni o złoto na Chosenach to Valaho Old gold ( w sumie pół na pół, polowe pomalowałem shining goldem z cytadeli a polowe old goldem ), następnie washe Agrax i Sepia. Proste i skuteczne. Reszta pancerzy to zwykły Abaddon / Chaos Black z krawędziowaniem i tyle. Srebro było robione jak mi siadło
- rudobrody79
- Falubaz
dzięki za obszerną odpowiedź ws farb
zaspokoiłem swoją ciekawość
zaspokoiłem swoją ciekawość
Ehhh ale sie tutaj zastało.
Aktywacja pochłonęła mnie bez reszty. Na szczescie koniec tego etapu ale nie koniec malowania
Nowe zamówienia leża na warsztacie jak również moje prywatne modele.
Wieczorem postaram sie walnac fotki tego nad czym obecnie pracuje ale po krótce bedzie to tak:
ok 20 Slayersów
ok 40 Minerów
30 Savage Orków
kilka gobasów ( herderzy Hoppersi i doom diver wraz z rydwanem )
3 Jurków
1 Chimera
Z moich prywatnych rzeczy :
Vilitch the Curseling
Plastikowy Lord Nurgla z obecnej edycji - Nie lubie plastików ale ten lord jest według mnie jednym z fajniejszych modeli GW.
Plus trochę moich Krasków - Na teraz chyba zajme sie 5 edycyjnym Tronem
Aktywacja pochłonęła mnie bez reszty. Na szczescie koniec tego etapu ale nie koniec malowania
Wieczorem postaram sie walnac fotki tego nad czym obecnie pracuje ale po krótce bedzie to tak:
ok 20 Slayersów
ok 40 Minerów
30 Savage Orków
kilka gobasów ( herderzy Hoppersi i doom diver wraz z rydwanem )
3 Jurków
1 Chimera
Z moich prywatnych rzeczy :
Vilitch the Curseling
Plastikowy Lord Nurgla z obecnej edycji - Nie lubie plastików ale ten lord jest według mnie jednym z fajniejszych modeli GW.
Plus trochę moich Krasków - Na teraz chyba zajme sie 5 edycyjnym Tronem