Nowa wersja strony ligi WFB

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Re: Nowa wersja strony ligi WFB

Post autor: Shino »

dalo by sie wrzucic rubryczke jaka armia sie gralo na danym turnieju?

to by znacznie pomoglo w ustalaniu kto ma najlepszy wynik dana armia na koniec sezonu...

:)

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: adeon »

Wymagałoby to od orgów przy wysyłaniu wyników przy każdym uczestniku podaniu jaką armią grał... Nie sądzę, żeby to przeszło....

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

to tylko jedn a rubryczka gdzie nalezalo by wpisac 2-3 literki :) watpie zeby to byl taki problem dla organizatorow (i tak w plikach exelowych wpisuje sie armie jaka gra dany gracz)

w kazdym razie pamietam, ze bylo o czyms takim mowa io lepiej jesli sie brac za to to teraz gdy prawie jeszcze wynikow nie ma...

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Popieram w 100% , bardzo ważna i pożyteczna zmiana.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

również popieram, na naszych turach będzie to napewno przestrzegane.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Rowniez popieram. Lepiej to miec, niz nie miec. Nie jest to zaden problem dla orgow a bardzo pozyteczna informacja do wielu analiz.
Obrazek

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

bless pisze:Rowniez popieram. Lepiej to miec, niz nie miec. Nie jest to zaden problem dla orgow a bardzo pozyteczna informacja do wielu analiz.
Oj... tu bym się nie zgodził... nie zdajecie sobie sprawy jakie są ciągle problemy z prawidłowymi wynikami nawet w tej chwili - gdy system już 2 rok działa...

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

adeon pisze: Oj... tu bym się nie zgodził... nie zdajecie sobie sprawy jakie są ciągle problemy z prawidłowymi wynikami nawet w tej chwili - gdy system już 2 rok działa...
Dać im szansę ! Dać im szansę ! Serio. Osobiscie spodziewam sie wielu pozytkow z takiej dodatkowej informacji. Jestem przekonany, ze pozytkow bedzie znacznie wiecej, niz ewentualnych utrudnień.
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

dodanie dodatkowej rubryki nie powinno już sprawiać tylu problemów organizatorom, z tego co mi się wydaje to pojawiające błędy są niezależne od ilości rubryczek - szczególnie, że ta rubryczka nie będzie jakimś kosmicznym, niezrozumiałym numerkiem.
poza tym ja już mam arkusz excela, który automatycznie generuje wyniki.. nowa kolumna to żaden problem. ;-)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

to może da się zrobić żeby wyniki nawet przy nie podaniu armi grającej byłyby zaliczone . wtedy poprostu ' - ' albo ' ? '

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

.
Ostatnio zmieniony 5 cze 2009, o 22:38 przez Xet, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Ranking armijny już działa. Over and out.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Super :D Wielkie dzięki !
Co z tymi pierwszymi wynikami turniejów ? Organizatorzy mogą je dosłać poprawione ?

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Xet pisze:Super :D Wielkie dzięki !
Co z tymi pierwszymi wynikami turniejów ? Organizatorzy mogą je dosłać poprawione ?
Tak, wyniki MOGĄ (nie muszą) być przesłane na nowo. Jest to wersja beta - nie mam 100% pewności, że wszystko jest ok. Jakby ktoś widział, że coś jest nie tak, to proszę o info. Poza tym czeka mnie jeszcze optymalizacja tego rozwiązania, ale to już detal.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Na wszystkich turniejach w tym sezonie grałem WElfami. Teraz muszę ścigać 3 orgów, żeby od nowa wysyłali wyniki, żeby znowu być (pewnie tymczasowo) pierwszym WElfem w lidze? Tak trochę nie fajnie.
Obrazek

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Kalesoner pisze:Na wszystkich turniejach w tym sezonie grałem WElfami. Teraz muszę ścigać 3 orgów, żeby od nowa wysyłali wyniki, żeby znowu być (pewnie tymczasowo) pierwszym WElfem w lidze? Tak trochę nie fajnie.
Sorry Winetou.

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

No dobra, ranking armii już jest, nowa szata graficzna jest również. Macie jakieś pomysły co by jeszcze wrzucić na stronę ? Czego wam brakuje i co chcielibyście, żeby się pojawiło ? Czekam na pomysły.

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Hej, rozpocząłem prace nad nowymi funkcjonalnościami na stronę ligową.
Myślę o tworzeniu konta na "portalu"- co umożliwi zalogowanym użytkownikom dostęp do dalszych funkcjonalności:
-przypisaniu do konta id gracza, dzięki czemu użytkownicy będą mieć możliwość samodzielnie edytować jakimi armiami grali na turnieju
-chciałbym dać możliwość wprowadzenia wyników poszczególnych bitew na turnieju graczom - dzięki czemu będzie można prowadzić analizę, statystyki i inne ciekawe rzeczy. Przy okazji byłby to fajny zapis historyczny dla graczy. Zastanawiałem się kiedyś nad przerzuceniem odpowiedzialności za to na organizatorów, ale to by był zbyt skomplikowane.
-możliwość oceny przeciwnika w danej bitwie - potencjalnie narzędzie do wybierania best player na koniec sezonu i worst player
-możliwość oceny turnieju - dzięki temu będzie można stworzyć ranking turniejów - co byłoby pomocne przy wybieraniu masterów
-możliwość wrzucania relacji z bitwy/turnieju - tutaj będę chciał z Tomashem zagadać o synchronizacji takich danych.

Co sądzicie o takim pomyśle ?

Od razu powiem, że jest kilka problemów na "Dzień dobry", ale najpoważniejszy jest ten:
Jak wiązać konto z id ? Każdy może wpisać powiązanie z id ? Po potwierdzeniu mailowym ? Inna metoda ?
-jakby ktoś miał pomysł na algorytm/przebieg takiego procesu to proszę wrzucać informacje.

Ogólnie chciałbym, żeby w pracach nad nowymi funkcjami wzięli udział żywi testerzy/programiści/graficy/architekci - także na zgłoszenia również czekam. Praca oczywiście pro publico bono...

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

adeon pisze: Co sądzicie o takim pomyśle ?
GENIALNE !!! Ja na pewno bym z tego korzystał. Nawet mógłbym dac dobrowolny datek dla autora serwisu jesli serwis mialby naprawde dobry standard i wspomniane opcje.
Obrazek

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

bless pisze:
adeon pisze: Co sądzicie o takim pomyśle ?
GENIALNE !!! Ja na pewno bym z tego korzystał. Nawet mógłbym dac dobrowolny datek dla autora serwisu jesli serwis mialby naprawde dobry standard i wspomniane opcje.
Datki niepotrzebne na razie. Pomoc już tak.

ODPOWIEDZ