Nowy FAQu

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Re: Nowy FAQu

Post autor: Laik »

Karli pisze:Kongo Line był mega głupi wcześniej gdyż dopychało się go popychaczką w combat. Teraz przynajmniej ta zasada zniknęła :)
nie u krasi... :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

O ile się nie mylę (nie grałem wtedy) w 7ed Kongo Line był o tyle wkurzający, że bił się tylko jeden szereg, więc teraz i tak jest lepiej - przynajmniej się zabije ten Kongo Line w rozsądnym czasie :)

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

Laik pisze:
Karli pisze:Kongo Line był mega głupi wcześniej gdyż dopychało się go popychaczką w combat. Teraz przynajmniej ta zasada zniknęła :)
Obrazek
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

W 7ed Kongo wampirze można było jeszcze posypać ze statica dosyć łatwo a i tak był wkurzający. NAjbardziej debilny to była kreska flagellantów i odechciewało mi się bitew gdy mi przeciwnik coś takiego stosował. Zresztą wg mnie kreski conga powinny mieć na wstępie -2 do do CR.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Danrakh pisze:
Laik pisze:
Obrazek
=D> =D> =D>
Padłem i leżę. Najlepszy komentarz wszechczasów !
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Ej Klimaciarze, a nie przeszkadza wam przypadkiem gra na tury.
No offence, ale jak to możliwe, że jedna armia stoi i się patrzy, podczes gdy druga ją w tym czasie zajeżdża i ostrzeliwuje z maszyn i magii. Istne wariactwo, nie mające nic wspólnego z rzeczywistością i taktyką. :mrgreen: :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Dębek pisze:Ej Klimaciarze, a nie przeszkadza wam przypadkiem gra na tury.
No offence, ale jak to możliwe, że jedna armia stoi i się patrzy, podczes gdy druga ją w tym czasie zajeżdża i ostrzeliwuje z maszyn i magii. Istne wariactwo, nie mające nic wspólnego z rzeczywistością i taktyką. :mrgreen: :wink:
W sumie dlatego zacząłem grać w NST jako odskocznię.
Obrazek

MKG
Mudżahedin

Post autor: MKG »

Dębek pisze:Ej Klimaciarze, a nie przeszkadza wam przypadkiem gra na tury.
Mnie przeszkadza. Alterrnatywna aktywacja jest IHMO lepszym rozwiązaniem w większości bitwniaków.

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

W przeciwieństwie do mainstreamowej aktywacji ;)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ach, ten Warhammer, taki kiepski, taki niedopracowany, taki drogi, taki brzydki... A, nie! Czekajcie! Przecież wszyscy w niego gramy, mimo, że nikt nas do tego nie zmusza! :wink:

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

Naviedzony pisze:Ach, ten Warhammer, taki kiepski, taki niedopracowany, taki drogi, taki brzydki... A, nie! Czekajcie! Przecież wszyscy w niego gramy, mimo, że nikt nas do tego nie zmusza! :wink:
kiedyś byłem za modyfikowaniem zasad
chyba właśnie mnie z tego wyleczono
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Grolshek pisze:
Danrakh pisze:
Laik pisze:Kongo Line był mega głupi wcześniej gdyż dopychało się go popychaczką w combat. Teraz przynajmniej ta zasada zniknęła :)
Obrazek

Laikowi chodził o to, że u krasi nie zniknęła zasada popychania w combat :)
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Naviedzony pisze:Ach, ten Warhammer, taki kiepski, taki niedopracowany, taki drogi, taki brzydki... A, nie! Czekajcie! Przecież wszyscy w niego gramy, mimo, że nikt nas do tego nie zmusza! :wink:
Tak po prawdzie to mało kto z Was gra w Warhammera jako takiego - najczęściej za zgodą ogółu gracie w jego modyfikacje co najwyżej. :wink:

Swoją drogą to ciekawe, że wszyscy Ci, którzy śmieją się z narzekań klimaciarzy lub pseudoklimaciarzy i mówią: "to nie pradziwy świat tylko gra, takie są zasady, nikt Cię nie zmusza do grania" sami się ciężko popłakali kilka razy jak ktoś im 2 hydry wystawił lub nie daj Boże 3 armaty i grają głównie na okrojone zasady Warhammera stworzone przez tych którzy popłakali się jeszcze bardziej chyba. To jak? Gramy w tego kiepskiego i niedopracowanego co to nikt nas nie zmusza czy chowamy się pod spódniczkę euro? :wink: Jak widać każdy kij ma dwa końca ale mało kto potrafi to dostrzec.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Remo, mylisz pojęcia. Jedno to dziwne zasady (mówiąc ogólnie), drugie to balans armii. Dopóki GW nie zacznie wypuszczać wszystkich armii naraz, dopóty balans będzie zaburzony. ETC podjęło próbę częściowego naprawienia błędów GW, i w tej roli to się sprawdza. Jest różnica pomiędzy zmienianiem zasad (patrz - polskie uściślenia sędziowskie) a zmienianiem zasad kompozycji armii.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

panterq pisze:Remo, mylisz pojęcia. Jedno to dziwne zasady (mówiąc ogólnie), drugie to balans armii. Dopóki GW nie zacznie wypuszczać wszystkich armii naraz, dopóty balans będzie zaburzony. ETC podjęło próbę częściowego naprawienia błędów GW, i w tej roli to się sprawdza. Jest różnica pomiędzy zmienianiem zasad (patrz - polskie uściślenia sędziowskie) a zmienianiem zasad kompozycji armii.
Niby tak, ale jedno i drugie zostało stworzone przez twórców gry i tworzy spójną część Warhammera. Ja nie mówię, że jest to system idealny a armie mają zawsze taką samą szansę na równą walkę bo tak nie jest.
Próbuję jedynie pokazać pewną hipokryzję w myśleniu niektórych graczy, którzy potrafią obśmiać narzekania innych graczy na pewne aspekty Warhammera sami przy tym z klapkami na oczach grając w jego zmodyfikowane zasady, które wzięły się z niczego innego jak właśnie narzekania, że gra jest niesprawiedliwa...

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

hipokryzja towarzyszy ludzkości zapewne od jej powstania (ludzkości nie hipokryzji)

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Wiesz, ale zależy jeszcze jaki jest owej hipokryzji poziom. Czymś zupełnie innym są narzekania uzasadnione ( np. w 7 ed. na poziom Woch-u, czy debilną wycenę hydry/abomki/czegokolwiek ), a czym innym np. granie na PG armii/rozpisce i udawanie czegoś zupełnie innego. Irytują mnie trochę ludzie którzy grają czymś takim, a uważają się za klimaciarzy. Jak ktoś usiłuje np. uzasadnić że na 2K wystawianie 2 czołgów jest jak najbardziej zgodne z fluffem, to nie zaskarbi sobie u mnie za wielkiego szacunku. Ale na powiedzmy 4K - spoko.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

a w 8 edycji hydra jest dobrze wyceniona?

pamiętam mój pierwszy kontakt z tym potworem
obok napierał brudny elf na smoku
założyłem że ta para jest groźniejsza od hydry
to było bolesne.....
Ostatnio zmieniony 25 paź 2012, o 22:10 przez Morog, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

panterq pisze:Remo, mylisz pojęcia. Jedno to dziwne zasady (mówiąc ogólnie), drugie to balans armii. Dopóki GW nie zacznie wypuszczać wszystkich armii naraz, dopóty balans będzie zaburzony. ETC podjęło próbę częściowego naprawienia błędów GW, i w tej roli to się sprawdza. Jest różnica pomiędzy zmienianiem zasad (patrz - polskie uściślenia sędziowskie) a zmienianiem zasad kompozycji armii.

Tylko samo GW kiedyś przyznało, że WFB nie jest grą turniejową, więc kto mówi, że ma być zbalansowana? Ta gra ma mieć klimat by gracze w nią grali... pomijam, że piszę to na forum głównie turniejowym i zaraz błogosławieństwa Nurgla się na mnie posypią :P
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Poniekąd. Względnie łatwa dostępność płonących ataków, plus usuwanie modeli z tyłu, więc zazwyczaj można temu dziadostwu oddać, trochę poprawia wycenę hydry - z poziomu OZKJPJDTW ( nie będę rozwijał, powiedzmy, ze nie jest słownictwo grzeczne i poprawne ), do poziomu "tępe PG".

Ujmując prościej - hydra nie jest już za tania o 100 pkt jak kiedyś, tylko o jakieś 50-60 pkt. Nadal jest O WIELE za tania, tylko nie tak idiotycznie dużo jak kiedyś.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

ODPOWIEDZ