Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
hubix
Powergamer Rozpiskowy

Re: Temat filmowy

Post autor: hubix »

Fabuła była ok ale efekty słabe
6/10
a Grawitację
7/10

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

"Paranormal Activity" mnie znużył totalnie, ale ja mam chorą psychę raczej i ciężko mnie ruszyć... Obejrzałem 1 i chyba 2... Serio, mnie zanudził. Oczywiście jak na tani film z niskim budżetem, to udało się coś niezłego stworzyć i parę momentów było dobrych. Ale ogólnie jakoś tak... Nie wiem, gapiłem się raczej, aniżeli oglądałem.

Tak samo "R.E.C". Jedynka jeszcze OK, bo to coś takiego nowego, takie w stylu Blair'a z narracją pierwszoosobową, ale poza tym też mnie nie porwało.

Chyba za dużo się filmów naoglądałem i może jestem zbyt zmanierowany ;)

Wracając do DiCaprio - zgadzam się, że potrafił grać dość nierówno, ale ogólnie wyrobił się. Po "Titanicu" było parę filmów, ale przeszły jakoś tak bez echa. Zresztą był niemalże aktorem jednej roli. Teraz już jest inaczej z opinią i szczerze powiem, że jak widzę jego nazwisko, to mam ochotę film obejrzeć :)

Ja dam "Grawitacji" 8,5/10.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Kurna, Sławol, aż chyba obejrzę ten film...

hubix
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: hubix »

Ja daję 7/10 z powodu publiczoności , ok rozumiem było 5 osób...

ale pytania co 2min pewnej blond-włosej pani do jej partnera w stylu

"A czemu ona to robi? ona się boi? "
"Co się stało"
itd.

Denerwują.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

No to u mnie była niemalże pełna sala przed moim wejściem i po wyjściu. Cały korytarz ludzi czekał na kolejne seanse.

Odnośnie komentarzy: źle usiadłeś widocznie :D

Za to sporo syfu było na krzesłach i podłodze przy wychodzeniu: popcornu i innego kubkowatego badziewia. Chlew, niestety słaba reklama mieszkańców Gorzowa tym razem.

Grzesiek - idź, nawet dla samego efektu i muzyki :) To zawsze mocniej wali po uszach.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

U mnie w chacie też nieźle wali po uszach, wierz mi :wink:

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Nie wierzę. Nie masz wielkiej sali i nie masz takiego nagłośnienia!

Nie wierzę!

Kiedy mogę wpaść na jakiś seans? :D
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Sali nie mam, zaledwie 30 m pomieszczenie, ale gra dobrze, nie narzekam. Na seans możesz wpaść w każdej chwili, jak będziesz w okolicy :wink: . Mam sporą kolekcję filmów. Z Tobą jest tylko jeden kłopot - pewnie wszystkie widziałeś :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

http://www.filmweb.pl/serial/Dracula-2013-661388

Obejrzałem sobie pierwszy odcinek i na razie mieszane uczucia. Może będzie coś z tego fajnego, ale z drugiej strony może być za bardzo przekombinowane (pod koniec przypomniało mi się anime Hellsing ).
Pożyjemy zobaczymy :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

ja się zakochałem teraz w Arrow i Marvel Agents... możliwe że to dlatego że wychowałem się na komiksach ...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

PiotrB pisze:ja się zakochałem teraz w Arrow i Marvel Agents... możliwe że to dlatego że wychowałem się na komiksach ...
Oba są ok.
Fajnie , że zdecydowali się poruszyć i rozwinąć szerzej wątek SHIELD a nie tylko super bohaterów :)

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Polecam serial na C+ "The Following", na prawdę warto :)
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Na początku naprawdę warto. Potem przychodzi rozczarowanie. ;)

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

tak przerzuce to co na fejsie napisałem u siebie :P

Byłem dziś w kinie na nowych X-Menach i.... a nie przepraszam to film Carrie był czyli jakiś horror. Tak ogólnie to gdyby usunąć tą krew i mordowanie na końcu (mordowanie phi ale tam trupów było....) i zamiast końcówki jaka jest dać Xaviera/Magneto składających prośbę o dołączenie do swojej ekipy to wesoły film o nowym Mutancie by był. A tak jakaś popierdułka a nie horror. Jedyny plus, ze byłem na tym dziś i zmarnowałem 10,50 zł a nie 20 zł ;P
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Byłem dzisiaj na "Grze Endera". Powiem krótko - jestem bardzo zawiedziony filmem. Efekty przyzwoite (byłem na 2D), ale sam film to baaardzo spłycona książka. Brakuje wielu smaczków z ksiómżki, film niejako "skacze" po charakterystycznych punktach nie wyjasniając co, gdzie, skąd , dlaczego i po co. Ktoś kto ksiażki nie czytał wiele straci, ktoś kto czytał będzie zawiedziony. Szczególnie zakonczenie - żal.ru

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Stara "Carrie" miała klimat. Nową pewnie też obejrzę, choćby żeby poczuć różnicę, ale nie spodziewałem się niczego innego. ;)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Obejrzałem Elizjum. Jestem zadowolony. Jak komuś podobał się klimat Dystryktu 9, to polecam. Nawet występuje ten aktor z RPA. Chociaż samo zakończenie od pewnego momentu staje się oczywiste, to wydarzenia w międzyczasie są interesujące i zapewniają igrzyska.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Mnie od Elizjum swędział mózg. Niestety nie potrafię wyłączyć przy tego typu filmach myślenia na tyle, by przestało mi przeszkadzać w oglądaniu filmu, a w Elizjum jest multum rzeczy, na które oko trzeba przymknąć.
Uerph.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Jak dla mnie to było schematyczne do bólu, film ratowały tylko fajne efekty (aczkolwiek niewiele ich było :) ), zastanawiałem się, czy by pod koniec nie wyjść z kina i skoczyć na browar bo mniej więcej od połowy wiadomo było jak będzie się rozwijać fabuła. Brakowało tylko 'pięknej' amerykańskiej flagi w końcowej scenie ;p
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Ja jestem zachwycony serialem Wikingowie.
Nie wiem czy juz ktos o nim wspominal, ale klimacik swietny.

ODPOWIEDZ