Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Narożny pisze:Nie czesto, ale czasem bolczyk ture wytrzymuje a potem czasem sie kontruje, a wtedy to i oddzial ktory ratowal bolca jak i jego zaloga gdzies nam pobiegna.
Ha :D ja miałem taką sytuacje, po ostrzale DP zostali dwaj rycerze którzy zaszarżowali na bolca z czarkom. Już myślałem, że moi dzielni załoganci zostaną stratowani, a tu o dziwo rzuty kumplowi nie wyszły i żaden atak nie trafił, ja wręcz przeciwnie - trzy ataki trafiły (jeden dzięki hetowi), ale nie przegryzłem się przez pancerz. Dalej był jeszcze lepiej bo moi ustali a DP nie i musieli uciekać, czasami ma się szczęście szkoda, że tak rzadko.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

jeżeli DE będą mieć hatred na wszystko to to będzie dopiero masakra.
a to może się zdarzyć. W końcu muszą zacząć kiedyś być mroczni. Ten hate byłby fluffowy.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Hate będzie dobry także z tego powodu, że przenosić się będzie na wierzchowce, smok z hatem to jest to, ale i tak stardragonowi HE nie podskoczy.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

http://www.maelstromgames.co.uk/index.p ... in-wfb-def
nie wiem na ile można ufać temu sklepowi ale CoB jest w sekcji characters, podobnie Mantysia, BG w rare'ach, natomiast w core pojawiły się Harpie oO

za to można zobaczyć co będzie w batalionie:
28x Dark Elf Warriors

20x Dark Elf Black Ark Corsairs

5x Dark Elf Cold One Knights

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Dziwne. Zwłaszcza, że na tej stronie BG sa dalej w rare, a mieli spaść do speciala.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Jak ich do specjala nie ściągną to dalej bedą plewni :wink:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

a to może się zdarzyć. W końcu muszą zacząć kiedyś być mroczni. Ten hate byłby fluffowy.

Toz to wiadomo od dawna, ze DE maja hatred. Szaman to nawet pisal. Chyba nie trzeba sie tak kryc z tym za ' to może się zdarzyć' :wink:

A batalion srdni deal.

3x 12 funciakow + jakies ok 24-30 czyli 0-6 funciakow oszczednosci.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Narożny pisze:

Toz to wiadomo od dawna, ze DE maja hatred. Szaman to nawet pisal. Chyba nie trzeba sie tak kryc z tym za ' to może się zdarzyć' :wink:
ooo... a to chyba przeoczyłam. Ale co w takim razie z hate'em na HE?
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Yudokuno pisze:
Narożny pisze:

ooo... a to chyba przeoczyłam. Ale co w takim razie z hate'em na HE?
Ethernal Hatred, jak u BG 8)

a tak sobie o tych Harpiach myślę, może przeskoczą do core'ów ale nie będą się liczyły do wymaganego minimum.... :twisted:
w sumie to sensowne rozwiązanie, rozluźni się trochę w specialach.... :roll:

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Byleby można było wystawić np. Dwie "dywizje" harpii...
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Wysłany: Czw 24 Kwi 2008, 09:20 Temat:
Forum: Warhammer Fantasy Battle » Dark Elves
hate to hate
Poscik Szamana, odpowiedz na pytanie Sex rocketa czy hate to zwykly hate.

Nie wiem ktora strona :wink: wyszukalem po postach autora.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Tularian pisze:Byleby można było wystawić np. Dwie "dywizje" harpii...
GW już nie tworzy jednostek typu 0-1.... chyba że o jakiejś nie wiem

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

a tak sobie o tych Harpiach myślę, może przeskoczą do core'ów ale nie będą się liczyły do wymaganego minimum....
tak jak to jest z chaos furies np...

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Heh a ja jako gracz HE uważam że powinniście mieć podobną kompozycie armii do HE czyli na 2k+

2+ core, 0-6 specjali (tutaj harpie i BG), 0-2 rare (bolce, kocioł, hydra)

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Cokolwiek sie stanie w nowym army book'u to ja i tak nie bede narzekal...I tak nigdy nie przestane grac DE, jakkolwiek plewni mieli by nie byc...Tak samo chyba jak wiekszosc ludzi na tym forum... ;)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Jeśli choć część tych plot jest prawdą to raczej mi się nie widzą plewni.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Paku pisze:Heh a ja jako gracz HE uważam że powinniście mieć podobną kompozycie armii do HE czyli na 2k+

w sumie skoro Wy tak macie to czemu My nie :P

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Paku pisze:Heh a ja jako gracz HE uważam że powinniście mieć podobną kompozycie armii do HE czyli na 2k+

watpie... asf nie dostaja wiec dlaczego nieli by sloty im dac inne? zbajac gw to i tak jakos armie przegna ;)
GW już nie tworzy jednostek typu 0-1.... chyba że o jakiejś nie wiem
war altar

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

Sądzę, że CoB też będzie (i powinienn) miał 0-1...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

czarna gwardia tez w teorii powinna byc jedna a watpie zeby miala takie ograniczenie ;] z witxhek i egzekow pewnie tez je pozdejmuja ;]

a kociolek? jako cascetopodobna rzecz pewnie bedzie 0-1 :>

Zablokowany