No mnie też szczerze ciekawi, czy umrze przy porodzie czy jednak ją zabije ser Gerold Hightower. Jest też fanteoria że otruła się jak usłyszała o śmierci Rhaegara. Niestety z serialu raczej się nie dowiemy bo Brynden Bloodraven (ktoś mi wytłumaczy dlaczego recastowali tą jego wersję podobną do książkowej na zwykłego dziadka?) wyłączył Branowi kablówkę w najciekawszym momencieZiemko pisze: Przyznam szczerze, ze w ttym sezonie liczy sie dla mnie tylko to - co znajdzie Ned w tower of joy, bylo slychac krzyki lyanny... Oby rodzila, a nie ginela... (zabili 2 straznikow, jeszcze 1 zostal)
W ogole scena walki neda i jego chlopakow kontra 2 rzeznikow mega udana. Ten koles z 2 mieczami FTW!!!
A co do samej sceny to wypadła nieco biednie jak na jej turboepickie możliwości. I tak była fajna, aczkolwiek...
Ser Arthur Dayne, miecz poranka słynny ze swego bastarda 'Brzask' walczy... dwoma mieczami Już abstrahując od samego idiotyzmu walki dwoma mieczami Choć w sumie Jaime mówił raz swoim Kingsguardom, że za jego czasów Kingsguard taki jak ser Dayne bez problemu załatwiłby ich wszystkich pięciu lewą ręką, odlewając się jednocześnie prawą
Szkoda też, że zmniejszyli tę walkę bo lordów z Północy było 7, sami doświadczeni kudłaci i pobliźnieni zabijacy (tu pokazani jako losowe pierdoły) vs 3 najlepszych rycerzy swoich czasów. Trochę zmarnowany potencjał jak dla mnie.
Nie bije epickością jak tutaj : http://winteriscoming.net/2015/04/24/il ... er-of-joy/