No mnie też szczerze ciekawi, czy umrze przy porodzie czy jednak ją zabije ser Gerold Hightower. Jest też fanteoria że otruła się jak usłyszała o śmierci Rhaegara. Niestety z serialu raczej się nie dowiemy bo Brynden Bloodraven (ktoś mi wytłumaczy dlaczego recastowali tą jego wersję podobną do książkowej na zwykłego dziadka?) wyłączył Branowi kablówkę w najciekawszym momencieZiemko pisze: Przyznam szczerze, ze w ttym sezonie liczy sie dla mnie tylko to - co znajdzie Ned w tower of joy, bylo slychac krzyki lyanny... Oby rodzila, a nie ginela... (zabili 2 straznikow, jeszcze 1 zostal)
W ogole scena walki neda i jego chlopakow kontra 2 rzeznikow mega udana. Ten koles z 2 mieczami FTW!!!
A co do samej sceny to wypadła nieco biednie jak na jej turboepickie możliwości. I tak była fajna, aczkolwiek...
Ser Arthur Dayne, miecz poranka słynny ze swego bastarda 'Brzask' walczy... dwoma mieczami

Szkoda też, że zmniejszyli tę walkę bo lordów z Północy było 7, sami doświadczeni kudłaci i pobliźnieni zabijacy (tu pokazani jako losowe pierdoły) vs 3 najlepszych rycerzy swoich czasów. Trochę zmarnowany potencjał jak dla mnie.
Nie bije epickością jak tutaj : http://winteriscoming.net/2015/04/24/il ... er-of-joy/