Rozpiski

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
sYsek
Kretozord

Re: Rozpiski

Post autor: sYsek »

a wiedz tak, gram bez bsb bo chce miec max magii, totalnie :) co do zmiany bosa na tzeentchowca, macie racie :) ten klocek ma teoretycznie 5 statica + is na kazdym dublecie, nie wiem czy jeszcze bsb tam potrzebny ;) co prawda taki bsb na cycowezu jak na 20cali wyskoczy z jakas kosa to pozamiata :) dla maga chcialem dac crown of everlasting concquer (nazwe pisze z glowy) ale zapomnialem ze to tez talizman... dokladac przedmiotow za bardzo nei mam za co :P

co do magii to mam 12 kosci. lord zabiera 4 na brame, zostaje 8. snajperke zazwyczaj rzucam z 2 kosci, wyciaga scrolle i kostki zajebiscie. w nastepnej kolejnosci zostawiam sobie 4 kosci na koniec i rzucam pociski :P tzeentchowe z 2 z ognia z 1 kosci. na koniec brama z 4 ;) rzucam snajperke (2) bos (1) pocisk (1) pocisk (2) brama (4) pocisk (2). Jesli gram na cos magicznego to w pierwszej turze staram sie o pandemomium z 3 kosci i pocisk, jesli na niemagiczne to ciskam ile wlezie :) takim defensem chce zagrac na 2dniowym lokalu, chce sprawdzic taki mocno defensywny woch :)
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

a wchodzi Ci brama z 4 kostek? bo mi czasem i z 5 nie wychodzi- i to nie przez misscast;p
Podpis usunięty - nieregulaminowy. Administracja

sYsek
Kretozord

z 4 wchodzi, generalnie z 5 za bardzo boje sie misscasta. za to dla kumpla z 3 kosci wchodzi :DDDDDDDDDDDDDD na ifce ;P
zawsze moge lordem rzucic pocisk z 1 kosci i brame z 5, ale jakos mam zle doswiadczenia z 5 koscmi...

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Post autor: jurak »

Waldi pisze:Ja bym dał lordowi krew Tzeentcha albo/i Złote oko Tzeentcha - się to czasem przydaje :)

Ew. wewnętrzny karzeł - gdy w ostatniej turze magii braknie ci punkcika do Infernal Gateway - i tak głupotą wtedy nie musisz się przejmować :)
ze wot, co?

ps.: i kakaowe oko nurgla ;)
sYsek pisze:z 4 wchodzi, generalnie z 5 za bardzo boje sie misscasta. za to dla kumpla z 3 kosci wchodzi :DDDDDDDDDDDDDD na ifce ;P
zawsze moge lordem rzucic pocisk z 1 kosci i brame z 5, ale jakos mam zle doswiadczenia z 5 koscmi...
a to wtedy nurglowiec ma 2lvl a jeden tzeentchowiec 1.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2010, o 20:28 przez jurak, łącznie zmieniany 1 raz.

sYsek
Kretozord

nie nie nie :P nurglowiec rzuca z 2 kosci, book przechodzi komu innemu, kto turla pocisk i ksiazke ;P

Szczur22

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

sYsek pisze:nie nie nie :P nurglowiec rzuca z 2 kosci, book przechodzi komu innemu, kto turla pocisk i ksiazke ;P
no jak scisniesz pocisk z 1 i brame z 5 z lorda to nurglowiec nie ma kostek ;), znaczy ma jedna :)
ale generalnie 4 brama 1 pocisk i 1 dla nurgla wydaje sie byc git malina :)
taki maly tumulec mam z postami bo mi sie strona jedna stracila ;)

sYsek
Kretozord

nurglita dostanie 2 lvl, tzeentchowiec zejdzie na 1 i dostnie ksiazke. nurglita 2 kostki, tzeenthcowiec 2 kostki, maly mag 2 kostki, duzy 4 i 2 w puli, co daje snajpe z 2 pocisk z 1 ksiazke z 1 pocisk z 2 brame z 5 i pocisk z 1 :)

Szczur22

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

mimo wszystko tylko polowa wychodzi gatewayow na 4 kostkach i o wiele latwiej zbic... boisz sie misscastow z puppetem:)?
Podpis usunięty - nieregulaminowy. Administracja

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Może komuś pomoże

Infernal gateway

wchodzi:

na 2 kostkach: 2,8% (2,8% IF 2,8% Miscast)
na 3 kostkach: 17.6% (7,4% IF 7,4% Miscast)
na 4 kostkach: 55,2% (12,7% IF 13,2% Miscast)
na 5 kostkach: 75,2% (17,7% IF 19,6% Miscast)

:)

sYsek
Kretozord

na 2 kostkach 0% bo i tak casting value nie przebijasz... chyba?

jednak te liczby mnie przekonuja do 5 kosci :P 75% do nie 55.... :)

Szczur22

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

na 2 kostkach możesz wyrzucić 2 szóstki ;) (albo 2 jedyneczki :( )

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

ten pocisk z ksiazki na 1 kostce to tak ryzykownie ;)

sYsek
Kretozord

dlaczego? na 4 plus czyli 50% ze wejdzie z +1 do casta :P zreszta nie ma mwtedy tych durnych misscastow na d6+1 :P

Szczur22

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Sory ale rzucanie infernala z 4rech to strata kosci tak samo jak komety czy kuzni z 3. Ten czar to najsilniejsze co ma chaos wiec jak ci wejdzie co 2gi to przeciwnik pusci 3 scrolle.
Generalnie klocek piechoty jest z dupy,zastanow sie co za niego. Dla ludzi którzy possysają: przetestujcie sobie charioty slanesha ktore sa FEST no i Deamon Princa z Tendrilsami i Splendorem. Jak ogarniecie granie tym to WoCH staje sie naprawde spoko.Sysek brakuje Ci Bound spelli które najlepiej wyciagaja kostki. Mozna dac na BSB za 45 2d6s3 albo BoW na najtach i tez ladnie wchodzi,polecam.
Obrazek

Awatar użytkownika
Anzalf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Anzalf »

A co powiecie na to: (chyba dobrze ułożyłem, jeśli nie z góry przepraszam za błędy ;D)

700 Chaos

CZarodziej Chaosu 85
2 poziom 35
Piętno Tzeentcha 20
Księga Tajemnic 25
Chowaniec mocy 25
Rumak Chaosu 16

15 WoCH, tarcze 240
Nurgle 30

20 Maruderów 80
20 Maruderów 80
10 Warhoundów 60

696 pkt. - 6 kostek mocy - rozpiska pod DE i O n' G

700 Chaos
Błogosławiony Bohater 110
Rydwan 100
Tarcza 5
Khorne 15
Khorne(rydwan) 30
Rozpruwające Ostrze 30

15 woCH 240

20 Maruderów 80

10 Warhoundów 60

5 Warhoundów 30

700 pkt - rozpa pod Bretkę, On'G i HE

PS : Moi przeciwnicy są początkującymi generałami ;p Grają tak jak ja ;D

Dziękuję i Pozdrawiam ;D
BLOOD FOR THE BLOOD GOD!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Moim zdaniem na takie punkty to tylko klepacz jako generał i na pewno nie khornita, bo jest trudny w prowadzeniu i nieobliczalny. Weź np. klepacza slanesza na cyckowężu. Zamiast pieszych warriorów oddział kawy, albo jak się uprzesz to daj warriorom FCG i raptorusa, wtedy zwiększysz ich szansę na przeżycie. Psy w piątkach i tylko w piątkach, im więcej tym lepiej. Zazwyczaj 4x5 styka, ale na te punkty możesz ich nie zmieścić. Rydwan dałbym osobno (uważaj na S7 :wink: ). Marudy podziel na 2x10 i daj slanesza, albo temu klocowi daj FCG i slanesza. Nie liczyłem jak to wyjdzie punktowo, ale najwyżej zdejmiesz oddział psów.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Horror
Mudżahedin

Post autor: Horror »

wedlug mnie na te punkty jako bohater bylby fajny klepacz na dysku :)

Redox
Pseudoklimaciarz

Post autor: Redox »

A co myślicie o tym ?
na 1200
L&H
1. Mag Dyskowiec [200]
Trzecie Oko Tzeeentcha + BoS + 2 lev.
2. Mag Nurgla [230]
Chowaniec Mocy + Zwój rozproszenia+ Demoniczny Wierzchowiec

Core
1. Konni Grasanci 2x5 [270]
Slaanesh, Cepy

Special
1.Rycerze x 5 [305]
Nurgle+Sztandar Gniewu+Muzyk
2. Rycerze x5 [260]
Nurgle+Sztandar

CP - 8 DP -5

Da się pocisnąć ? Ogólnie założenia takie : Rycerze jako pancerna pięść, grasanci na skrzydła, dyskowiec wlatuje gdzieś na skrzydło gdzie go nikt nie widzi a on widzi wszystkich i napiernicza pocisk tzeencha + fireball, nurglowiec siedzi gdzieś z tyłu i nawala snajpere + cos tam jeszcze.

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Wywal z nurglity daemonic mounta bo szkoda tych 50 punktów. Weź normalnego chaos steeeda. W ogóle zamiast nurglity wziąłbym BSB-ka na cyckowężu. Na 1200 nie spodziewałbym się ani silnego czarowania ani totalnej antymagii.
Dodaj konieczne muzyka do jednej piątki kawy oraz zamiast MoN daj im MoS. To tak na szybko i pierwszy rzut oka.
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

"sYsek"

...
Casting Pool: 12
Dispel Pool: 7+3 scrolle

+infernal 1DD i rospa nielegalna na BP... Dlatego gram na lordzie, 2x mag i bsb bo muszą być 3 scrolle i infernal... Wtedy 6DD+5DD za 3 scrolle i 1DD za puppeta...

ODPOWIEDZ