Dyskusja o ETC AR

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Re: Dyskusja o ETC AR

Post autor: Jedy Knight »

Xet pisze:JJ Ty jednak jestes i byles z tego co czytam na twf obronica Polski i Polaków :mrgreen: . Moze doczekasz sie swojego własnego ronda w jakiejś miejscowości :wink:

I peronu w Gołkowie.
Koniecznie.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

JaceK pisze: Standardy są nudne.
Standardy sa nieuniknione. Widzisz mozliwosc, by nie bylo standardów? Postawienie jakichkolwiek zasad sprawia, ze w końcu powstaja armie, ktore sa w obrebie tych zasad najefektywniejsze i przez to staja się standardem.
Jak słusznie zauważył Xet, chodzi o to, by standardy byly mozliwe zbalanasowane i mozliwie ciekawe (w sensie doboru jednostek).
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Jedy Knight pisze:
JaceK pisze:
Jak się teraz nie znajdzie czasu, ochoty i umiejętności, to potem może już nie być po co.
Stary, życie w ogóle, a już moje na pewno jest krótkie. 5 lat z tego zeszło mi na użeraniu się z Asgerem. Jeśli ludzie tam są na tyle głupi, że nie widzą co robi i dają się wodzić za nos - to ja ich oświecał nie będę. Przynajmniej nie polegnę od prostackiego obrzucania gównem, tylko od sprawnej manipulacji.
Zresztą - to tylko takie hobby.

Ja wiem, że za parę dni kończę 30-kę, ale nie musiałeś mi tego wypominać :P

A co do ostatniego zdania - jakby to tylko było hobby, to byś nie zakładał takich różnych oskarżycielskich tematów i w ogóle :P
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

JaceK pisze: A co do ostatniego zdania - jakby to tylko było hobby, to byś nie zakładał takich różnych oskarżycielskich tematów i w ogóle :P
To jest tylko sposób spędzania wolnego czasu - ale jeszcze kiedyś zrozumiesz siłę emocji targających ludźmi którzy grają w turnieju pchełek i ktoś ich wałuje.

Zacytuję klasyka;

"W imię zasad, skurwysynu!"
http://www.youtube.com/watch?v=xjIrho8x ... re=related

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Jedy Knight pisze:
JaceK pisze: A co do ostatniego zdania - jakby to tylko było hobby, to byś nie zakładał takich różnych oskarżycielskich tematów i w ogóle :P
To jest tylko sposób spędzania wolnego czasu - ale jeszcze kiedyś zrozumiesz siłę emocji targających ludźmi którzy grają w turnieju pchełek i ktoś ich wałuje.
Nie deprecjonujcie naszego wspaniałego hobby!
Wczoraj oglądałem w TV program o gościu, którego pasją było udawanie niemowlaka, oraz kobiecie, która ze śmiertelną powagą niańczyła lalki noworodków. Naprawde fakt, ze lubimy se popykac w klimatach fantasy nie robi z nas najwiekszych zjebów na swiecie. Nie ma sie czego wstydzić. Nie jesteśmy nawet średnim hardkorem. :(
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Barbarossa pisze:Całkiem serio to zgadzam się z Baśką, że przydałby się natomiast ktoś umiejętnie trolujący nadętego Asgera. Szkoda, że Baśka nie może, ma w tym wielki talent. Ja nie potrafię.Ale żeby efekt był właściwy, to musiałby być pro trollingu z dobrym angielskim, inaczej wyjdzie żałośnie.
Krotki kurs forumowej dominacji (demokracji):
1. Obierz sobie cel (wydanie dobrego rulespacka, wywalenie Niemcow i Dunczykow z AR.com).
2. Znajdz sobie wrogow.
3. Zakulisowo znajdz sojusznikow.
4. Pamietaj o aktywnosci publicznej i pozornie klarownym deklarowaniu swoich celi.
5. Wygraj 2 wazne glosowania z rzedu.
6. Na bazie sukcesow w glosowaniach utworz sobie stronnictwo/sojusz, ktory bedzie przepychal na co tylko masz ochote.

True story.

I legenda:
2. Zlokalizuj lidera opozycji i pozbieraj dane o roznych kompromitujacych faktach z jego zyciorysu. To bardzo wazny etap, pozwala zniszczyc wiarygodnosc danego osobnika, osmieszyc go i zabrac mu vox populi.
3. Naturalni sojusznicy Polski to oczywiscie cala sciana wschodnia i wszyscy naturalni wrogowie Twojego wroga. Trzeba z nimi utrzymywac dobre uklady, od czasu do czasu rzucajac jakis ochlap. Wiekszosc forumowych rozwiazan wymaga glosowania demokratycznego, dobrze przygotowane glosowanie to formalnosci.
4. Nigdy nie pozostawiaj posta Twojego przeciwnika bez odpowiedzi. Moze byc nie na temat, moze byc personalnie, ale nigdy nie mozna pozostawic wrazenia, ze jest sie zapedzonym w rog.
5. Uprzedz swoich sojusznikow o glosowaniu, zareklamuj je, obiecaj kazdemu udzial w podejmowanych decyzjach.

:mrgreen:

termi
Chuck Norris

Post autor: termi »

Barbarossa pisze:No ja chyba bym musiał wystawić DE jako HE, żeby mieć jakieś szanse z takimi compwinnerami jak Bretka :)

Ewentualnie... mam BK i fell baty, na pewno można z tego zrobić realmsów i pegazy.
Padłem ze śmiechu.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Barbarossa pisze:
Ale generalnie uważam Asgera za aroganckiego, fałszywego człowieka. Dobrze gra i myślałem, że w bezpośrednim kontakcie nie jest taki zły... ale w sumie naprawdę po dłuższej współpracy z nim na AR com i po tej cudownej roli trybuna ludu szczerze go nie znoszę.
Ibidem.
Barbarossa pisze:Ależ w bezpośrednie relacji Asger jest bardzo czarujący i sympatyczny.

Potem tylko wychodzi, że subtelnie wbija nóż w plecy, nie pamięta ustaleń, nie pamięta, że skład AR Com był z nim konsultowany i z moralną wyższością udziela rad.
Ibidem.
Barbarossa pisze: Zapomniał też wspomnieć o "I move the cauldron to be just within 12" of corsairs... OK" - bo z jego opowiadani wynika, że posunąłem kociołek tak, by tylko zbliżyć się do jego czarki z szadołem.

To już naiwność, grac tak z Duńczykiem.
Nie pamiętasz już jak zmęczony Buszman w pierwszej partii z młodym Demonem w meczu w Danii powiedział "I place my Prince here, outside your unit LOS, OK?"
"OK".
Tura Duńczyka - "Let's measure LOS to the Prince."
Busz - "But we agreed..." i patrzy się czerwony na twarzy na mnie, jakby miał wybuchnąć.
To była 6 edycja i kąty miałem obcykane;
"Let's measure LOS" mówię.
Nie było LOSu, ale każdy kto po tylu latach tak zaczyna grać z Duńczykami ma za swoje - i możecie to tłumaczyć na angielski jak chcecie, bylebyście MIERZYLI a nie umawiali się.

Nie zagrałeś jak dżentelmen Zbyszku.

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

nie ma co, niech każdy ze swojej armii, złoży największego "potworka" rozpę na te zasady (z tych najmocniejszych po CS Asgera) i zamieści to na tym forum; chyba się zdziwi i będzie chciał dalej ciąć :mrgreen:

co do duńczyka, idiota pozostanie idiotą, najwyraźniej, to nie jest już trybun ludu tylko najwyższy inkwizytor JKM
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Będą ciąć do póty do puki polskie rozpy nie będą równie beznadziejne jak te ich :wink:

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

To sie zdziwia, doswiadczenie kombinatorstwa z lat zaborow, okupacji, prl itp wyssane z mlekiem matki robia swoje ;)
Helion chcesz im jeszcze rozpy na etc robic? :D
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

bless pisze:
JaceK pisze: Standardy są nudne.
Standardy sa nieuniknione.
To ciekawe bo na ETC widziałem bardzo różne buildy każdej armii... I wszystkie miały sens. Owszem, są armie bardziej i mniej monotematyczne (chyba OnG teraz mają największy standard, WoC i VC też trochę podobnawe), ale naprawdę różnorodność buildów kwitnie.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

To tylko oznacza, że nie mieli styczności z Polakami i ich kminami przed ETC :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

Najwidoczniej ten wasz cały Asger i kilku innych forum fighterów nudzi się i sapie przed monitorem pisząc posty rozmiarów powieści.

Fakty są następujące:

24 reprezentacje dostosowały swoje drużyny do realiów ograniczeń turniejowych. Ze 192 graczy jeden niejaki Asger + pare forum fighterów ma problem z tym, że ich reprezentacja nie zdobyła złota, tylko jakaś Polska, która pomimo wysokich lokat w poprzednich ETC nie była brana pod uwagę jako niebezpieczna drużyna.

Wprowadzanie jakichkolwiek ograniczeń i boostów jest pozbawione jakiegokolwiek sensu, ponieważ drużyny zostaną dostosowane do nowych realiów, reszta będzie zależała od ogrania, szczęścia w kościach i wałków i cała sytuacją będzie przerabiana na nowo.

Wg mnie sensowne jest sprecyzowanie rozmiarów podstawek modeli bezpodstawkowych w celu uniknięcia późniejszych nieporozumień.

WFB jest tak zróżnicowane, że zawsze drużyna dostanie jakiś niewygodny pairing. Zawsze ktoś będzie miał autowin, zatem ktoś inny autolose.

Jeżeli ktoś nie potrafi tego zrozumieć i na siłę szuka przegięć, oraz obwinia druga stronę za własną niewiedzę, błędy, pecha to niech zmieni grę, znajdzie sobie inne hobby, a nie sieje zamęt i wylewa gorzkie żale do mamusi, że obsysa w "żołnierzyki".

Ogólnie uważam, że nie ma co przejmować się tymi głupimi uściśleniami. Ludzie nie są głupi i nie zagłosują na takie herezje. A jeżeli jakimś cudem duńskie farmazony przejdą to soczyście napiszcie Polska nie wystawi reprezentacji na zasadach przynoszących wstyd i hańbę, dostosowanych do widzimisię jednego trola.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

A strzelenie focha na pewno pomoże Polakom w zostaniu poważanymi graczami w europie :roll:

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

poda ktoś link do całosci tych ograniczeń? bo nijak mi idzie szukanie tego...
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Denis pisze:poda ktoś link do całosci tych ograniczeń? bo nijak mi idzie szukanie tego...
http://www.giantfanatic.dk/download/94/

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

dzieki wielkie
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

krystian1wielki pisze:A strzelenie focha na pewno pomoże Polakom w zostaniu poważanymi graczami w europie :roll:
Jeżeli wszyscy wokół wchodzą na minę przeciwpiechotną ty też zrobisz dobrą minę do złej gry, czy olejesz frajerów i pójdziesz na "kubusia" ?

Jeżeli przejdą takie ograniczenia to korona z głowy nikomu nie spadnie. Myślę, że drużyny spoza starego kontynentu też oleją ETC na śmiesznych zasadach.

Zauważ, że krajowa scena turniejowa przez długi okres trwania podporządkowana jest zasadom ETC. Teraz pomyśl jaka będzie frekwencja na turniejach, jeżeli przejdą takie uściślenia. Podpowiem Ci - na turnieje jeździ tylko jedna osoba z mojego otoczenia WFB, jak jej pokazałem Duńskie farmazony, osoba ta skomentowała je cytuje "Pierdole to".

PS

Jak już wcześniej napisałem

Wychodzą nowe Ogry. Ogry są monstrous infantry, na tych uściśleniach wystawią max 12 ogrów.
Gryf w koszcie Great Eagla.

Jak widać uściślenia są nieprzemyślane, pisane pod wpływem emocji i ogólnego szoku po porażce.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Gryf w cenie dwóch orełów :wink:

ODPOWIEDZ