Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Re: Temat filmowy

Post autor: Sławol »

"Prisoners", po naszemu "Labirynt". Daje radę, trochę dziurawy, ale można obejrzeć. Ciężkie powietrze od początku do końca w filmie.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Widziałem nowego "Robocopa". O rety, ale to szmira... Nie, to nie kwestia starego filmu i zrzędzenia fana. Nowy zwyczajnie jest do niczego pod każdym względem. Keaton, Oldman... Co oni tu robili w ogóle? Samuel L. Jackson jako-tako jak gospodarz programu.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

https://www.youtube.com/watch?v=0d1zpt6k5OI

Zapowiada się kolejny fajny serial :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Gokish pisze:
Durin pisze:Ja o arrow cos dodam
;)

Po finalowej scenie ostatniego odcinka zbieralem szczeke z podlogi :)

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4

musiałem kliknąć i sprawdzić co tam bylo bo zapomniałem :D

tak tru tru dobra końcówka

ej obejrzyj wczorajszy...

To prawda że Fury jednak na prawdę nie żyje? W ostatnim odcinku M A ofSh. ta laska "z jak zgwałciłem waszą matkę" zaczęła pracować dla Starka... !? Wtf?
Grichalk pisze:https://www.youtube.com/watch?v=0d1zpt6k5OI

No ba! Obowiązkowa pozycja -mnie się marzy żeby Arrow stał się Avengersem :( .... lub żeby choć to połączyli bo uniwersum na prawdę żyje... na amerykańskich forach aż WRZY!
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

PiotrB pisze:na amerykańskich forach aż WRZY!
"Wrzy"? U licha, co tam się dzieje?:P
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

PiotrB pisze: Obowiązkowa pozycja -mnie się marzy żeby Arrow stał się Avengersem :( .... lub żeby choć to połączyli bo uniwersum na prawdę żyje... na amerykańskich forach aż WRZY!
troszku malo mozliwe biorac pod uwage, ze green arrow jest z DC a avengersi z marvela. Ci jednak maja swojego hawkeya. chociaz zapewne o tym wiesz :)
by zrobic to o czym piszesz by musieli zaczac krecic filmy na podstawie 'amalgam comics'

ok, w przyszlym tygodniu zakonczenie drugiego sezonu arrow wiec moge sie zabrac za ogladanie :D
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

PiotrB pisze:
Gokish pisze:
Durin pisze:Ja o arrow cos dodam
;)

Po finalowej scenie ostatniego odcinka zbieralem szczeke z podlogi :)

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4

musiałem kliknąć i sprawdzić co tam bylo bo zapomniałem :D

tak tru tru dobra końcówka

ej obejrzyj wczorajszy...

To prawda że Fury jednak na prawdę nie żyje? W ostatnim odcinku M A ofSh. ta laska "z jak zgwałciłem waszą matkę" zaczęła pracować dla Starka... !? Wtf?
Grichalk pisze:https://www.youtube.com/watch?v=0d1zpt6k5OI

No ba! Obowiązkowa pozycja -mnie się marzy żeby Arrow stał się Avengersem :( .... lub żeby choć to połączyli bo uniwersum na prawdę żyje... na amerykańskich forach aż WRZY!
1) Co du Fury-ego, to obejrzyj Kapitana Amerykę 2 najpierw, jeżeli nie oglądałeś.

Arrow Avengersem? Pomyliłeś uniwersum. Co najwyżej do Ligi Sprawiedliwych moze dołączyć (o ile tam nie jest) u boku Latarni, Batmana i Supermena.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Nie rozumiesz;) cap. Ameryka 2 oczywiście oglądałem ale tam fury sie odnajduje żywy. To jest powiedziane również późnej w Ma of shield. Ale w tym tygodniu ta laska od furego przechodzi do starka twierdząc ze fury naprawdę nie żyje. Przerazilem sie :shock:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

PiotrB pisze:Nie rozumiesz;) cap. Ameryka 2 oczywiście oglądałem ale tam fury sie odnajduje żywy. To jest powiedziane również późnej w Ma of shield. Ale w tym tygodniu ta laska od furego przechodzi do starka twierdząc ze fury naprawdę nie żyje. Przerazilem sie :shock:
Eeee tam. Najwyraźniej podała wersję oficjalną. Pierwszoplanowe postacie giną tylko w Grze o Tron :mrgreen:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Kurde, ostatnio jedynie na temat jakichś seriali są nieliczne pozytywne opinie, a przynamniej jakaś dyskusja... O filmach fobularnych chyba trza pomału zapominać, bo tylko kichy i kichy. Dawno nic ciekawego nie można stąd wyłuskać. Ostatnio... chyba Hobbit tylko :(

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

jesli chodzi o filmy to czekam na nowego x-mena - days of future past.
calkiem niezle sie zapowiada. mam tylko nadzieje, ze w trailerze nie pokazali wszystkiego wartego obejrzenia ;)
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Z fabularnych to w sumie niczego ciekawego nie widziałem ostatnio... Takiego, żeby powiedzieć kumplowi: "obejrzyj koniecznie". Ale i też mniej oglądam, niż kiedyś, bo czasu brakuje.

Widziałem też tego "Wilka z Wall Street". Nie powiem, miejscami się szczerze śmiałem, DiCaprio dał sobie radę świetnie, ale sam film taki sobie.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Przede wszystkim trwa 3 godziny. Serio! Trzy godziny!!! Jest śmieszny (scena z DiCaprio na cieżkim haju jest przezabawna) i pewnie całkiem trafnie oddaje klimat tamtych czasów, ale żeby rozwlekać go aż tak bardzo...

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

A mi się wcale nie dłużył, IMO był tak świetnie zrobiony i DiCaprio grał tak doskonale, że te 3 godziny mi zleciały w mgnieniu oka :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

he he ale to właśnie taki film ... poszliśmy na niego w 4 osoby - dwóm ( w tym mnie ) się bardzo podobał a dwojgu się bardzo nie podobał...ja jak zaczęli bełkotać po prochach to myślałem że się uduszę ze śmiechu :) laska która siedziała obok piorunowała mnie wzrokiem patrząc z pogardą to na ekran to na mnie :)...
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

ja jak zaczęli bełkotać po prochach to myślałem że się uduszę ze śmiechu :)
Prawie umarłem ze śmiechu, kiedy dotarł do schodów. Motyw z telefonem też był zresztą kozacki. Cała scena była super. ;)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Ta :D

A 3 godziny to nie tak dużo jeszcze... Jeśli film wciąga, to zleci. Polecam wytrwałym obejrzeć najdłuższą wersję "Das Boota" za jednym zamachem ;)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Byłem kiedyś na maratonie Władcy Pierścieni. :P

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

U mnie też był, ale ja nie byłem. Matrixowy chyba też był kiedyś :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

co z tym das botem bo oglądałem parę razy ale nie jakąś uber długaśną. znaczy jest jakaś fajniejsza?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

ODPOWIEDZ