Nie, oddział nie dostaje stubborn, ale bohater dalej ma niemodyfikowaną Ld a regiment bierze od niego Ldbless pisze:Jesli hero ze stubborn dolacza do oddzialu to oddzial jest stubborn? Jesli tak, to sorry - faktycznie przesadzilem.

W takim razie przyznaje sie do pomylki - Quell animosity dla herosow i oddzialu. Stubborn tylko dla oddzialu.Shino pisze:
2) tak hero ze stubbornem daje oddziallowi rzucanie breaka na swoim niemodyfikowanym ld
Zwroc uwage na moje edycje wczesniejszego posta i porownanie psow z BK. Nie zgadzam sie wiec dalej z Toba - sila przebicia pozostaje ta sama. Istnieje tylko ryzyko wydymania na frenzy, oraz straty sily uderzenia po wpadnieciu w zly kombat. Risk. To wydaje sie ok dla oddzialu za marne 35pkt/szt.Shino pisze:
3) psy sa mniej wiecej jak chaos knighci. zabranie im ataku sprawi, ze demony beda mialy bardzo mala sile przebicia. frenzy ktore nie moga stracic (czyli pop rostu nakaz szarzy w stosunku do tego co teraz maja) bylby z kolei imo ok ;]
Powiedzenie, ze brak warda na magiczne ataki to zabranie "jakiejkolwiek obrony" to powazne naduzycie. Mowie chyba wyraznie o stracie warda od magicznych atakow. Nie kazdy oddzial w WFB ma magiczne ataki, prawda? Chyba jednak nawet ciagle jeszcze te oddzialy sa w mniejszosci....Shino pisze: 4) zauwaz, ze w dl demony nie mialy ddemonic warda tlyko zwykly 5+ (4+ jesli wykupiles splendor) i jakos nikt nie narzekal. Zabranie im jakiejkolwiek ochrony bardzo je oslabi i imo to za duze ich sciecie
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Dzieki za pozwolenie, stary. Naprawde, dzieki Tobie wreszcie wiem co moge zrobic, a czego nie. Mozesz jeszcze tylko podac widelki, w ramach ktorych wolno dokonywac zmian ? Poza tym, ze w demonach nie wolno, bo jak wiadomo, Twoim zdaniem, to kiciuś-armia.BOGINS pisze:Zgodzę się z Jankielem. Jeśli już chcecie sobie wymyślić jakiś CS to niech on dotyczy wyłącznie sposobu kompozycji armii - najlepiej właśnie slotów.
Jankiel pisze:
Imo Euro CS (z ograniczenim do 10 PD, 2xpsy czy 1xflamery) w zupełności wystarcza.
Mnie się cały czas wydaje, że w tym kierunku idzie się.Jedy Knight pisze:Chyba, że inne armie są nietknięte.
Malal pisze:Blessie proponuje Ci zamiane eterycznosci na ward 4+ od niemagicznych. Rozwiaze to problem wielu armii z wraciakami.
Nawiazujac do twojego postulatu a propo psow. Bloodki maja z frenzy 5 atakow a nie 2 jak psy na dodatek maja mozliwosc wziecia szt wiec im o wiele trudniej przegrac combat niz psom<O sile 7 w szarzy nie wspominajac> 55 pkt za model z 3 atakami z s7 i 2 atakami z s4 to naprawde niewiele. Porownujac:) Mamy pecha, niedopilnowalismy i 6 psow szarzuje w klocek 25 orkow. Zgadnij wynik walki. Podpowiem Ci......przegrywam o muzyka. Teraz wezmijmy 4 Bloodkom. Znowu nasza taktyka okazala sie slaba i szarzujemy w wspomniany klocek. Okazalo sie ze wygralismy o 2Koszt prawie identyczny efekt zupelnie inny
Coz widac gracz VC okazal sie lepszym taktykiem.
Malal pisze:Moze dlatego ze wraciaki i varghule sa niebo lepsza alternatywa?
Nie wiem czy lepiej domalowywac Wraciaki. Przeciez beda mialy warda 4+ od niemagicznych tylko
Zadna promocja bo nigdy tego nie wystawisz. Chyba ze sa turnieje na 2600 pktbless pisze:
Domaluje jednak te wraithy. Tylko dwoch mi brakuje, zeby miec 2x 6. Moje 50 ghouli wystarczy na wystawienie poczatkowe, ale dobejcowanie jeszcze setki powinno byc do zrobienia. Do tego 14 bk z regenka i full magi na jednej kostce. Have fun. To sie nazywa "promocja negatywna".
Idź na spacer. Jak się przewietrzysz, to możesz dalej mi próbować wmawiać, że twory GW są dla mnie świętością.Dopoki na strazy swietych zasad GW stoja tacy ludzie jak Ty, Bagins, czy Jankiel - zmian nie bedzie, bo przeciez wszystko jest cacy i super, a podreczniki to bilbia
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
To Klątwa tematu CS.Jankiel pisze:Idź na spacer. Jak się przewietrzysz, to możesz dalej mi próbować wmawiać, że twory GW są dla mnie świętością.Dopoki na strazy swietych zasad GW stoja tacy ludzie jak Ty, Bagins, czy Jankiel - zmian nie bedzie, bo przeciez wszystko jest cacy i super, a podreczniki to bilbia