fajnie.... jestes 3 lub 4....Uważam, że na 2000+ też jest to bardzo mocna armia, tylko po prostu nikt z czołówki ligi się nią nie zainteresował...
Ja zamierzam być pierwszy.

Moderator: esgaroth
Na obu Maneaterach pistolety,Barding na ciezkiej kawie musFisch pisze:Grałem w tym roku już prawie każda armią
Wczoraj usiadłem przy Army Builderze i co się okazało:
DoW dają mnóstwo opcji. Mają wiele oddziałów, które chętnie bym widział w mojej bretce czy szczurach.
Zrobiłem rozpiskę na 1650 na ograniczenia mastera w lublinie i wydaje mi się prawie nie do pokonania na te punkty. Serio.
Żeby nie byc gołosłownym:
Generał Capitan, łuk, mornig star, tarcza, heavy armour, do tego dajemy Estalian Cloak (MR1) i Hail of Doom Arrows z armii WE = 118
Mag, 2 level, Pike of Remas, Dispell Scroll = 145
Truthsayer = 265
2 x 11 Kusze = 2 x 88
2 x 9 dueliści = 2 x 45
2 x 5 Fasty, spear = 2 x 60
5 x Heavy Cavalery goła = 95
Manater z dwurakiem = 90
Manater z brace of pistols = 90
15 x Manflayers = 458
75 modeli
7 PD
5 DD, scroll
Chyba nie muszę mówić gdzie siedzą herosi i co im robi kawaleria...
Magia z Truthsayera jest bardzo mocna. Właściwie każdy czar jest grywalny. Dobrą opcja jest rzucanie czaru +1 to hit na Manflayerów.
Duzo oddziałów śmiecióchów, Manaterzy z stubornem i spory ostrzał.
Typowa armia turniejowa do wygrywania.
Zaraz mi powiecie, ze manflayersi będą mi schodzić...
Wymieńcie armie, która sobie z nimi poradzi w takiej ilości (mag z piką siedzi z oddziale...). Do tego Capitan ma MR 1 a Truthsayer daje +1 do dispellowania.
Feel free to copy
dlatego ta średniawa piątka kawy najpewniej wypadnie z rozpy na rzecz kolejnego Manetera.
dałbym mu zamiast Hody amulet of light - Hoda przy BS5 i tak nie zachwyca (ruch, zasięg, nie daj boże skirmish i trafiasz na 5+) a magiczne ataki rozwalą wrighty.Generał Capitan, łuk, mornig star, tarcza, heavy armour, do tego dajemy Estalian Cloak (MR1) i Hail of Doom Arrows z armii WE = 118
Skoro jest uznawany za bohatera, to niby dlaczego miałby nie móc? Niby co mogłoby się mieścić pod tym "etc."FAQ Direwolf DoW pisze:Q. Are the Dark Emissary and Truthsayer considered to be characters
(i.e. can they join other friendly units, accept and issue challenges,
etc.) ?
A. Yes.
S. Gav Thorpe � Warhammer Design Team