Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

No to będzie masakra O_o w nowej edycji xD tylko zaszarżować :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Smok Delfów moze się nawet pokusić o klotz z przodu. Raczej bez trudu wbije te minimum 5 ran a często więcej.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

H@lfing
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: H@lfing »

O tak teraz to naprawde bedzie częsty gość na turniejach, jak dla mnie to wcale teraz nie będzie gorzej wychodził odStar Dragona. Wprawdzie siły siedem nie ma ale Lord przy dobrej kompozycji bedzie w stanie czołg też szarpnąć czy inne twarde bajery.

Awatar użytkownika
Wilhelm
Wałkarz

Post autor: Wilhelm »

mnie ciekawi jak będzie wyglądał schemat, heheh. Stardragon niby był taki gięty, a jakoś go nie widać. . raczej arcy z książką.

Mam nadzieję, że będą chociaż dwa. . . a najlepiej trzy.

H@lfing

Moim zdaniem będzie kilka schematów, zważywszy na to że teraz każdy będzie mógł znaleźć coś dla siebie. Magia też jest fajna więc jak nawet ktoś wcześniej pisał nawet jeden mag 4 poziomu będzie mógł sobie pocharcować.

Tak samo kombinacje na herosach też będą różne.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

H@lfing pisze:O tak teraz to naprawde bedzie częsty gość na turniejach, jak dla mnie to wcale teraz nie będzie gorzej wychodził odStar Dragona. Wprawdzie siły siedem nie ma ale Lord przy dobrej kompozycji bedzie w stanie czołg też szarpnąć czy inne twarde bajery.

No jeżeli będzie rekawiczka to lord walnie z S8 XD i po kłopocie :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Jankiel pisze:Katapulty i bolce krasnoludzkie też nie mają kółek. A jakoś się poruszają.
Oby nie zmienili DE na taki kicz jak nowe dwarfy, okropne te machiny jakby z klocków lego... :cry: :x
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Z tego co się mówi to nie będzie rękawiczki :roll:

H@lfing

Nie będzie, trudno się mówi ale nowe przedmioty też dają duże pole do popisu

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Ale będzie Executoniers axe podobno +3 do siły i tańszy
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Corvus Albus pisze:
H@lfing pisze:O tak teraz to naprawde bedzie częsty gość na turniejach, jak dla mnie to wcale teraz nie będzie gorzej wychodził odStar Dragona. Wprawdzie siły siedem nie ma ale Lord przy dobrej kompozycji bedzie w stanie czołg też szarpnąć czy inne twarde bajery.

No jeżeli będzie rekawiczka to lord walnie z S8 XD i po kłopocie :D
fakt, ze rekawiczka jest z kampanii a nie booka powinien ci dosc jasno okreslic status tego itemu...

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Aha no nic i tak damy rade da sie dwuraka lordowi i kolejne hity z S 6
Obrazek

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Mounted heroes receive +1S when using GW instead of normal +2. Wybij se z glowy S6 z dwurura na Smoku.

H@lfing

Życie to nie je bajka.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Jak to?.... Moja rękawiczka ;(
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Nie będzie Power Fista w 7. edycji :roll:
Takie rzeczy tylko w Adeptus Astartes :P

H@lfing

Szczerze mówiąc to też troche żałowałem ale teraz wybór rzeczy do zadawania bólu jest w miarę szeroki. Spokojnie napewno znajdziesz dla siebie jakiąś zabawkę do tresury przeciwnika

Taa power fist dobrze powiedziane, hehehe

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

No itemy z kampani z Albionu to nic innego jak itemy z 40-stki zmodyfikowane na zasady wersji Fantasy....
do tego zasady Power Fista i Gauntleta w sumie są takie same, w 40-stce podwaja siłę, ignoruje armora i zmniejsza inicjatywę do 1 (czyli atakuje ostatni zawsze), w Fantasy, daje siłę 8 (czyli podwaja, bo bazowo lord nasz ma 4), ignoruje armora i ma strike last....
prosta sprawa :roll:

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Tak, rękawiczka to fajna zabawka, ale ja i tak jakoś wolałem Draicha, z tym wardem na 4+. Z nowych magicznych przedmiotów to mam nadzieję że sprawdzi się ta plota mówiąca o Czarnym Amulecie dający Warda na 4+ :twisted: to będzie masakra.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

H@lfing

No tak draich jak wyszedł to robił furore, ale jak rozmawiałem z Blessem to na poprzednią edycję nie robił szału bo różnil sie od zwykłego dwu raka jedynie kiling blowem, crimson death jest tańszy. Jak dla mnie to rękawiczka jest poprostu świetna. Żałuje że jej nie będzie ale naszczęście GW to sprytnie zastąpiło.

Zablokowany