O ile dobrze pamietam, to w tej samej ksiazce byly barwne opisu Kaukazu w rozdziale dot. Gruzji, ale nie dam glowy. W kazdym razie Workuta to dobry trop IMO
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
To sie chyba nie kloci z tematem? Opis krajobrazu jako "ilustracja" reportazu - ja bym wzial, poza tym potem mozna cos posciemniac komisji o zsylkach na Sybir i zawsze pare punktow wpadnieKosa pisze:Temat brzmi: "Krajobraz jako motyw literacki. Przedstaw jego funkcjonowanie w twórczosci pisarzy".
Raczej będzie ciężko, bo w tych epokach zajmowali się bardziej Bogiem / człowiekiem, niż naturą.Kosa pisze:bardzo dzięki, już jest tego troszke, a np. w średniowieczu czy w epoce renesansu znacie jakiś autorów?
Piotras pisze:Raczej będzie ciężko, bo w tych epokach zajmowali się bardziej Bogiem / człowiekiem, niż naturą.Kosa pisze:bardzo dzięki, już jest tego troszke, a np. w średniowieczu czy w epoce renesansu znacie jakiś autorów?
Generalnie 18-19 wiek, romantyzm. Tam szukaj pomocy. Myślę, że biorąc Mickiewicza na 1 plan zapunktuje to bardzo u nauczycielki od polskiego
niezbyt kobiecy tematjarlaxle17 pisze:
mój temat brzmi: przemiana wzorca rycerza i wojownika na przestrzeni epok. Omów temat na podstawie przykładów w literaturze polskiej i zagranicznej.