O&G, Dwarfs - kilka pytań

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arghal
Chuck Norris

Post autor: Arghal »

... I marne dwie strony army booka :( Ale jeżeli to Ci nie przeszkadza... To witamy w szeregach dawi zharr :)

A tak btw. zwykłe krasie mają gromril armor... to niby czemu my nie mamy chaos armorów ? Wiem, że GW nas nielubi ...

Awatar użytkownika
gimiak
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Post autor: gimiak »

No nie pomagacie mi! ;) A jak z "legalnością" armii CD na turniejach? Można nimi grać czy nie ma takiej możliwości? Widziałem te dwie strony, bieda... Jedno co mnie zaciekawiło, to że można dołączyć do nich Orki i Gobliny. Czarnuchy też? :D

Awatar użytkownika
Arghal
Chuck Norris

Tak czarnuchy też :) z legalnością nie powinno być problemów ... ale to już kwestia dopuszczenia przez organizatora :P

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Hmm, no jak byś wybrał ChD, to przyczynił byś się do przetrwania tej armii, która mimo usilnych prób GW nie chce umrzeć. Ale ja uważam, że w brew wszystkiemu należy mieć nadzieje, że ChD jeszcze powrócą w swej mrocznej chwale.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Wg uściśleń i BP są dopuszczone legalnie

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

"Odnośnie samych armii, to zauważyłem, że krasnoludy to armia dystansowa (coś jak Tau w WK40K). Z jednej strony jest to dobre, ale z perspektywy gracza Tyranidami, nudne. W końcu trzeba dobiec do celu by go ubić, a w trakcie drogi tracę większość oddziału. Choć oczywiście drugiemu graczowi o to chodzi. Wink"

jeeezu..kolejny człowiek omamiony stereotypami....

Awatar użytkownika
gimiak
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Grazbird pisze:jeeezu..kolejny człowiek omamiony stereotypami....
Daruj sobie takie hasła kolego. Stereotypy zostały za drzwiami w innej sali. ;) Wśród krasnoludzkiej armii jest cała masa figurek, które walczyć mogą łeb w łeb. Wszystko przecież zależy od tego czym dana osoba będzie chciała grać i tyle.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

właśnie o to mi chodzi- krasnoludzka armia to nie Tau...tutaj ma kto przywalić w walce wręcz :D

a odnosząc się do Twojego pytania: kraśkami można powalczyć, chociaż jest to cięższe niż innymi, szybszymi armiami :(

Awatar użytkownika
gimiak
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

A powiedzcie mi grają ludzie tymi armiami na turniejach czy raczej nie bardzo? Tak z ciekawości pytam. ;)

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

Na turniejach Krasie to dość częsty widok , Orkowie & Gobliny.... no cóż , raczej rzadko widuję się tą armię , mało osób już nią gra.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

czy częsty ... zależy w jakim mieście :)

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

u nas są ;) ze 2,3 armie na turniej i OnG i krasi ;)

Awatar użytkownika
gimiak
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Zagrałem dzisiaj swoją pierwsza bitwę (BFSP). Przyjrzałem się armii CD i powiem, że nią będę grał. A jednak. ;) Tak do końca, to nie wiem czy jest to dobry wybór czy nie, ale poprzednie modele (z dużymi czapami) dają radę.

Nie wiem tylko jak wyglądają niektóre modele umieszczone w podręczniku. Ma ktoś zeskanowany może stary podręcznik do Chaos Dwarfs. Alenie ten co ma 2 strony, bo ten już mam.

Awatar użytkownika
Arghal
Chuck Norris

Polecam: a) google galeria b) http://www.chaos-dwarfs.com/ ;) Tam masz działy gotowych armii, konwersji i wiele innych :) Naprawdę polecam ;)

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Obrazek

ODPOWIEDZ