Ziemkowe lizaki (2.09.13 Slann)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Re: Ziemkowe lizaki (up 23.03 Terki + inne rzeczy ;)

Post autor: Ziemko »

Dziekuje za mile slowa , w rzeczywistosci one sa jasne, ale nie az tak.
Dobrze zauwazyles - jeden terradon ma za mocne przejscie na skrzydle - sie zagapilem i za duzo zoltego dodalem.
Woda nie powala, ale lepsza jest na zywo i tak ;)

Pasiak niebawem dostanie carnozaura do przerobienia, bo bedzie pozeral rat ogra , a slann zamiast siedziec jak kupa, bedzie rzucal fire balla.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Skonczylem pierwszego kawalerzyste. Troche mi on zajal czasu ,ale jestem zadowolony generalnie z efektu. Zdjecia jak zwykle z d... z fleszem , tylko pogladowe , w realu do prawdziwej oceny.
Nastepne na warsztat pojda chyba skinki od terkow i 2 zalegle skinki od engina. Potem oddzial skinkow o nazwie "sotek children" , a potem reszta kawy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Malowanie jak zwykle zajebiście.
Całość wygląda świetnie.
No i mam jedno "ale".
Przydałoby się troszkę krwi np.: spływającej po włóczni :wink:

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Post autor: wiadrowod »

nienawidze Cie za to co zrobiłeś myszolakom !!!! :P
a tak serio patent ze skavenami mi sie bardzo podoba chociaż boli mnie kiedy na to patrze :P
bardzo łądna armia !

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Dziekowac. Krew bylaby ok, ale musialbym pokesprymentowac jak ja zrobic porzadnie, bo nachlapanie blood redem mnie nie kreci ;) Zakladam , ze to jest dopiero co nabity clanrat i krew jeszcze nie zdazyla prysnac. Moze w nastepnych figsach dodam wiecej krwi ;)

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

No to kapkę wikolu (on tak ładnie spływa) i jak zaschnie to scab red, potem przyciemniony blood red tak żeby scab był tylko na krawędziach i to niewiele, a na końcu jeszcze ze 2 warstwy blood reda stopniowo rozjaśniane :wink:

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Podoba mi się, też lubię tą farbkę P3 Necrotite Green, jeżeli dobrze widzę :wink:
Motyw ze szczurami również mi odpowiada. Sam robię armię bestii mordującą WE :)
P.S. Tylko to futro na plecach, przydało by się rozajśnienie wg mnie.
P.S.2 Mam nadzieję zobaczyć kiedyś na żywo Twoje lizaki.
Pozdrawiam, Jacek.
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Unicorn
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Unicorn »

krew by tu imo nie pasowała, zbyt cukierkowe są te lizaki na nią :P
malowanie fajne, co tu komentować
czy mi się wydaje, czy ten płaszczyk się świeci? ;) (za dużo lakieru?)

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

bez obrazy, ale skaveni lepiej ci wychodzą niż jaszczurki :wink:
są miejsce gdzie widać przyłożenie do pracy, a niektóre na szybciocha, ale pewno na stole jest to nie do zauważenia:P na Szybciocha =futro na plecach

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Wszelkie swiecenie to flesz aparatu.
Futra bardziej wyciagac nie chcialem zeby ze skora sie niee zlewalo - ma 3 warstwy - schroched , vermin , vermin +vomit. Na szybciocha nic nie jest robione w te figurce, ale dzieki za krytyke.

Jacku bedziesz mial okazje jeszcze 3 miechy ;)

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

luskom na coldzie przydalo by sie gdzie niegdzie krawedziowanie, ale to juz by chyba odbiegalo schematem od armii jednak zastanow sie nad tym bo dodalo by to fajnego efektu i wiecej oczojebnosci. Speer ze szczurem to fajny pomysl ale IMO slabo ustawiony, powinienes cos pokombinowac zeby wlocznia byla w bardziej poziomym polozeniu niz pionowym :) na futro tez z jeszcze jedna warstwe naloz na miejsca najbardziej wypukle czyli na barki, grzbiet i koncowke kolo ogona. poza tym git :)
Co do krwi polecam zakupic sobie farbke tamiya color-clear red ;) tylko to i nic wiecej ;)
Ostatnio zmieniony 30 mar 2010, o 18:59 przez SexRocket, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Fajny, czekam na całą 5 kę ... BTW zauważcie: cold one z pyska i oczu podobny do jeźdźca albo na odwrót :mrgreen:

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

bardzo ładnie
dobrze że wziąłem sobie do serca twoje rady bo może też tak będą wyglądać - no może mniej cukierkowo ;P
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Cukierkowate malowanie na dobrym,wysokim poziomie.Jaszczurki w takim wydaniu bardzo dobrze się prezentują.Na koniec,futro na ramionach przydałoby się rozjaśnić.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

swietne malowanie :)
po tej figurce widac, ze to faktycznie FANTASY battle jest, zarabiscie mi sie podoba.
a cala figurka moze przy okazji robic za sztandarowego :D taki sztandar z nabitym szurkiem.
jeszcze raz ziemko, swietna robota.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Swietna to bedzie jak zobaczy chociaz czesc z Was ta armie na zywo , z normalnymi kolorami , nieswiecaca sie i cala bedzie zrobiona, no ale wazne ze robota jakos idzie :D

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Malowanie na bardzo dobrym poziomie ale figurka wygląda mało realistycznie tak jakby szczur skakał z wysoka i przypadkiem nadział się na włócznie lizaka, który nawet się nie zorientował i nie spojrzał w górę :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Ziemko pisze:Swietna to bedzie jak zobaczy chociaz czesc z Was ta armie na zywo , z normalnymi kolorami , nieswiecaca sie i cala bedzie zrobiona, no ale wazne ze robota jakos idzie :D
Zrobisz fotki w namiocie to ludzie zobaczą jak to wygląda :)

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Mnie się w tej armii najbardziej podoba spójność dobre dżunglowate podstawki dobre malowanie choć może zbyt jednolite ale grunt, że dobre. Mam nadzieje kiedyś ją zobaczyć ;>

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Grupowa fotka ma "army treju".
Nie mam ostatnio cos weny do malowania wiec zrobilem trej i spodkladowalem 40 skinkow i 20 TG snot greenem ;)
Na niektorych fotach widac slanna skonwertowanego przez mistrza Pasiaka i skinki "dzieci Soteka" weze by Bartas.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ