Avatars of War - plastikowe regimenty!

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Re: Avatars of War - plastikowe regimenty!

Post autor: Loizok »

Macie racje, zgadzam się z wami w pełni :) A Don_Silvarro poruszył sprawę pudełek, niby taka błahostka a chwila otwierania ładnego pudełka była wręcz magiczna :) Dlatego byłem milo zaskoczony jak dostałem do rąk box figurek do Mantica, może to nie to samo, ale o niebo lepiej niż GW :)

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Loizok pisze:Dlatego byłem milo zaskoczony jak dostałem do rąk box figurek do Mantica, może to nie to samo, ale o niebo lepiej niż GW :)
Miałem identyczną reakcję kiedy otrzymałem swoje pudełko ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Jak zobaczyłem pierwszy raz box od Mantica to pomyślałem, że pakują je w pudełka po starych kasetach VHS :D.
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Ja też :D Tak jak reszta moich kumpli ;) Co nie zmienia faktu że i tak pakują je lepiej niż GW :mrgreen:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

Awatar użytkownika
Guter
Mudżahedin

Post autor: Guter »

eliah91 pisze: To prawda, wtedy bynajmniej jeżeli chodzi o koszt modeli w stosunku do tego co otrzymywaliśmy GW dbało o klientów
To zdanie jest pozbawione jakiegokolwiek sensu, brzmi jak zlepek przypadkowych słów #-o

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Wybacz panie. Następnym razem postaram się pisać składniej (o 2:30 :roll: ).
Obrazek

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Guter pisze:
eliah91 pisze: To prawda, wtedy bynajmniej jeżeli chodzi o koszt modeli w stosunku do tego co otrzymywaliśmy GW dbało o klientów
To zdanie jest pozbawione jakiegokolwiek sensu, brzmi jak zlepek przypadkowych słów #-o
Ja tam zrozumiałem wszystko :wink:

Awatar użytkownika
Guter
Mudżahedin

Post autor: Guter »

Bynajmniej nie chodzi o składnię... #-o

PS: Nie musisz mnie tytułować panem, wystarczy mistrz.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2010, o 21:42 przez Guter, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

](*,)
Widać że komuś się nudzi.
Obrazek

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Wypaśne plastiki będą :O

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Dawać truposze!
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

eliah91 pisze:Dawać truposze!
Dobrze gada!

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Niestety bieda. Tzn. rzeźba bardzo ładna, trzyma wysoki standard Avatars. Ale niestety widać, że nie do końca wiedzą, jak się zabrać do robienia plastików - a jest to coś diametralnie innego od robienia metalowych lalek. Pierwsza rzecz, która się rzuca w oczy: nagi tors + nagie ramiona + płaskie łączenie tych elementów = kupa. Klata też niespecjalnie wygląda, podobnie łączenie torsu z nogami - wygląda to jakby biedak się 'wtopił' w pasek.

Obaczym, może mają jakieś super hi-tech metody robienia form i odlewów i jednak kupy nie będzie. Ale raczej wątpię. Pozostaje mieć nadzieję, że się wyrobią, przestawią 'metodologię' na plastik i następne zestawy będą lepiej przemyślane - pierwsze koty za płoty itp.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Irokez tez doklejany :( Ciekawe, jaka będzie ich cena... EDIT: 25 EU
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Don_Silvarro pisze:Niestety bieda. Tzn. rzeźba bardzo ładna, trzyma wysoki standard Avatars. Ale niestety widać, że nie do końca wiedzą, jak się zabrać do robienia plastików - a jest to coś diametralnie innego od robienia metalowych lalek. Pierwsza rzecz, która się rzuca w oczy: nagi tors + nagie ramiona + płaskie łączenie tych elementów = kupa. Klata też niespecjalnie wygląda, podobnie łączenie torsu z nogami - wygląda to jakby biedak się 'wtopił' w pasek.
Obaczym, może mają jakieś super hi-tech metody robienia form i odlewów i jednak kupy nie będzie. Ale raczej wątpię. Pozostaje mieć nadzieję, że się wyrobią, przestawią 'metodologię' na plastik i następne zestawy będą lepiej przemyślane - pierwsze koty za płoty itp.
No tak, ich podstawowy grzech to że nie są Mantica, bo wtedy byłyby super-hiper. :evil:
Gładkie miejsce łączenia ułatwia zamaskowanie szczeliny (szpachlą albo zalaniem rzadkim klejem) bo można ładnie wyszlifować bez obawy o zniszczenie detalu. Dzięki temu nie rażą szczeliny jak w GW czy manticowych.
"Klata też niespecjalnie wygląda" - spróbowałby ktoś coś takiego napisać o Kings of War...

Dziwię się, że ktoś kto zachwyca się wyrobami Mantica, tutaj się czepia jakichś wydumanych dupereli. #-o
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Płaskie łączenie można tak samo łatwo zaszpachlować, jak każde inne, więc to żaden argument.

Nieprzemyślana pod kątem odlewów w plastiku technika składania modelu, której rezultatem są linie mięśni oraz łączenia kończyn rażąco sprzeczne z podstawami anatomii to nie jest jest dla mnie 'wydumany duperel', ale oczywiście rozumiem, że każdy ma własną skalę takich spraw.

Reszty nie komentuję, bo najwyraźniej masz do mnie jakiś problem w sferze prywatnej, więc proponuję, żebyś ulżył sobie przez PW. Pomyślimy, jak go rozwiązać.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

mi się bardzo podobają :)

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Omg zajebiste są :) ...jak moja narzeczona ich zobaczy to chyba kociokwiku dostanie...

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Niezły kozak, jest moc, są typowo krasnoludzkie elementy i ciężkie buciory 8) .

ODPOWIEDZ