Alkohole

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Piwo w ilościach do 6, 7 mi już nie smakuje.
Tyskie, Książęce, Dębowe, Lech, Żubr, Zlaty chrad. Pijam na zmianę żeby mieć urozmaicenie i różnorodność smaków. Jak byłem w Angli to łoiłem Castlemain XXXX i Stella Artois, też smaczne.
Jak mi odbije to czerwony Reds lub Doga (tak powiedzmy 1 na pół roku).

Winka. Najlepiej Kadarka (pycha a cena koło 12 zł z reguły).
Wole winka wytrawne, ale półsłodkie się łatwiej i szybciej pije :lol:

Nic innego raczej nie pijam (no może poza szampanem na sylwka). Wódy nie pijam, mam dość po liceum. A co do tych wszystkich brendy wiskaczów itd. To jednym słowem bleee. :wink:
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Tak się zastanawiałem, kiedy ten temat powstanie :lol:

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Boś glupi, to żeś się zastanawiał zamiast założyć. :P
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2007, o 21:58 przez b_sk, łącznie zmieniany 1 raz.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

ja tez nie pijam wodki. w duzych ilosciach :). pozostalosc po ukrainskiej wodce niewiadomego pochodzenia.
tanich win nie dotykam - syf jak sie patrzy - pozostalosc po liceum.

ogolnie to bardzo lubie piwo, musi byc odpowiednio zmrozone i tylko ze szkla!!.
obecnie jestem na etapie picia carlsbergow - po obnizce sa dla mnie optymalnym rozwiazaniem :).
co do win to glownie polwytrawne czerwone na jakies okazje.
z innych alkoholi to czasem pijam jakiegos jasia wedrowniczka czy brendy - tu glownym ograniczeniem sa fundusze, ale co jakis czas na luksus mozna sobie pozwolic :D .

a do tych licealistow co tu sie udzielaja: zastanawia mnie jakie wy bedziecie mieli wspomnienia i pozostalosci po liceum (teraz tylko 3 lata, kiedys byly 4 lata picia ;-) ) :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

Jeśli chodzi o wódki, to najlepiej Sobieskiego lub Bolsika, ale jak ktos wyłoży na stół coś innego, szczególnie Finlandie, to nie pogardze :)

Winka w zasadzie wszystkie i we wszystkich romiarach cenowych, byle nie wytrawne, bo cierpko potem na języku...

Piwka to najlepiej Warka lub strong, ale ogólnie piwko raczej okazjonalnie - znacznie bardziej wole dwie poprednie pozycje, szczególnie gdy mam z kim pic :wink:

No i moj ulubiony alkohol, czyli whisky. Czasem Jaś wędrownicek, ale najbardziej lubuje się w "Passport". Szkoda tylko, że fundusze nie pozwalają jej często kupowac :(
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2007, o 22:04 przez Bruenor Battlehammer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Skav
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Skav »

Jeśli chodzi o wódki, to najlepiej Sobieskiego lub Bolsika, ale jak ktos wyłożzzzzzzy na stół coś innego, szczególnie Finlandie, to nie pogardze Smile
zgadzam sie !

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Wódka czysta, byle nie Sobieski (raz się nacięliśmy, jeszcze w liceum). Może być popijana, ale od kiedy kumpel mi pokazał jak się pije "pod chleb", to i tą metodą nie pogardzę.
Bardzo chętnie Żubrówka, jeszcze chętniej z sokiem jabłkowym. Czasem Żołądkowa, ale rzadko.

Piwo średnio mi smakuje - jak piję, to tylko dla towarzystwa. No chyba, że porter, to wtedy jak najbardziej :) Żadnych słodkich piwopodobnych świństw.

W zacnym towarzystwie i jak fundusze pozwalają, Jack Daniel's. Ogólnie bourbony są OK, ale nie na imprezę, jeno na posiadówę ze sprawdzonymi kumplami.
Nie, Johnny Walker Red Label nie zasługuje na miano whisky ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Krzechu
Wałkarz

Post autor: Krzechu »

Piwo - najchętniej Okocim mocne, ale nie pogardzę Żubrem lub Lechem. Natomiast bardzo mi nie smakuje Żywiec (a najgorzej to z puszki...). Tyle jeśli o produkty komercyjne, natomiast w domowym, studenckim "zaciszu" zaczęliśmy warzenie własnego piwa... pierwsze 33 butelki leżakują w piwnicy, więc o smaku jeszcze niewiele można powiedzieć.
Wina nie pijam wogóle - kompletnie mi nie smakuje.
Wódka zależnie od nastroju, ale nie tańsza niż 20zł/0.5...
Co do większych burżujstw, to smakują mi likiery wiśniowe lub w stylu Sherridansa.

Asassello: Wspomnienia 3-letniego licealisty (obecnie 1 rok studiów): z początku liceum wyrobiła się u mnie niechęć do win rodzaju Grand Cherry oraz wódki Starogardzkiej... natomiast pod koniec ostatecznie obmierzły mi wina, w szczególności Kadarka... aż teraz mnie skręca wspomnienie tego mega-kaca :D

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Wódka rosyjska jest pycha, pod warunkiem że coś sie je :wink:

Z piw, Lech smakuje dobrze ale guiness lepiej jakoś mi wchodzi...in search co do reszty :)

Ps. teacher's whiskey jest fuj.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Tomash pisze:...W zacnym towarzystwie i jak fundusze pozwalają, Jack Daniel's...
Mnie tam Whiskacz wogóle nie podchodzi, ale z nazwą Jack Daniels zawsze kojarzy mi się Ronan Harris na bonusowym materiale z DVD, który oczywiście straszliwe spity zapodaje tekst który leci mniej więcej tak:
"Uncle Jack knows, Uncle Jack understands and he offers a solution, temporary oblivion!" :)
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

dobry tematb :D

jestemyroche wstawiony (żeby tylko troche) pije jakieś wino kalifornijskie do snu, które przed tem nyło zaprawione jakąś wódka chy a Sobieski i kilkoma piwami, i pytanie: co się kurwa stsloz tym forum?? jakiestakie brązowe się stało i nic nie mogę wyczytać opórcvz tego jefdnego tamtu o alkpoholach :P

dobranoc :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Asassello pisze: a do tych licealistow co tu sie udzielaja: zastanawia mnie jakie wy bedziecie mieli wspomnienia i pozostalosci po liceum (teraz tylko 3 lata, kiedys byly 4 lata picia ;-) ) :P
Ja na pol metku liceum i narazie wspomnienia nie najgorsze sie zapowiadaja (;
Tylko troche zaczyna mnie obrzydzac, jak sie pije winko i na samym dnie butelki plywaja grudki siarki. Wiec moze za rok juz porzuce te niecne alkohole?:P

Awatar użytkownika
Mastema
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Mastema »

Ja tam liceum nie skończyłem ..ale co wspominać mam. Sam niewiele piję, jak już to tylko z rodziną. Ale jak sie jedzie gdzies z klasą to bywa różnie...
jak juz piję to mało i zawzyczaj półwytrawne wina, bacardi
(sporadycznie),piwa nie lubię ,ale i tak jedno wymiata- kirschwasser(pewnie źle napisałem), ta świetna niemiecka wiśniowa wódka :D

Tylko troche zaczyna mnie obrzydzac, jak sie pije winko i na samym dnie butelki plywaja grudki siarki
hehe, u mnie ludzie nie mają z tym problemu :D gustują w "napojach" w workach to nic nie widzą, dlatego czasami czasami udaję że ich nie znam.
Każdy kto to czyta ma odpuszczone uczynki dobre, za darmo, amen.
Idźcie w Chaosie .

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

To nie są na pewno grudki siarki. Jasne, jabole - jak i normalne, "porządne" wina - sterylizuje się siarczynami. Ale nie jest to od paru lat popularna siarka, wytrącająca się na dnie. Prędzej osad z owoców Ci się wytrąca.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

piwo:
heineken w 90% przypadkow albo żubr (tylko i wyłacznie)

wóda:
tylko finlandia

drinkow nie lubiie, wiec nie poradze ;) co najwyzej ulubione sposoby piciia... 50tka czysta, zapijana coca cola ew. 1/2 do 1/2 w szklance z red bullem/tigerem/x-maxem

wino:
poł-slodkie, slodkie

pzdr :wink:

p.s.
fajny temat :)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Alkohol. Hm. Aż dziwne, że nikt wcześniej nie założył tego tematu :)

Nie znoszę wódki. Nienawidzę i uważam, że jest paskudna. Tj. sama. W drinkach może być. Ale ja rzadko drinki pijam, bo bym "sama se" musiała zrobić, a nie chce mi się lub nie umiem.
[z Kapitanem Hakiem na Sylwestrze 2004/2005 zrobiliśmy genialnego drinka... był tam blue Bols, sok z Kaktusa i jeszcze coś... wyszło zielone. Był pyszny! ale dziwnym trafem każdemu kto go spróbował robiło się niedobrze. Nazwaliśmy nasze dzieło "Gnijący Goblin" ;) ]

Najbardziej lubię piwo. Nie mam specjalnych wymagań [choć Okocim Palone chyba przoduje]. Otworzyli mi ogródek piwny tuż koło Bunkra [na Browarnej] więc jak się ma jakieś okienko, to ze 100-200 metrów... i jesteśmy na miejscu ;)

Tanich win już nie piję... za często ;) W liceum... teraz nie.
Wczoraj obaliłyśmy z koleżanką jakieś bułgarskie wino za 20 zł, 1,5 l. Było miło :)
Te "trochę lepsze" wina lubię. Prawie wszystkie lubię.
I nalewki...

A inne alkohole [likiery itd.] piję za rzadko, żeby się wypowiadać.

Generalnie rzadko tak naprawdę piję. Mam złe skojarzenia z piciem za dużo w moim wykonaniu ;) więc się ograniczam. I bynajmniej nie chodzi o słabą głowę, bo łeb mam mocny [tzw. nieekonomiczny], ale reszta...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Wszystko.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

swieta_barbara pisze:Wszystko.
Ze niby denaturacik tez..?

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

TruePunk pisze:
swieta_barbara pisze:Wszystko.
Ze niby denaturacik tez..?
wszystko to wszystko... woda brzozowa tez :twisted:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Skavenblight pisze: Ale ja rzadko drinki pijam, bo bym "sama se" musiała zrobić, a nie chce mi się lub nie umiem.
Hmm nie umiesz :) to jest sposób na to :D

Aro być dobry wujek i zapoda dobrą stronkę :), zapewne są lepsze dla mnie ta jest najlepsza ehehe

http://e-drinks.com.pl/drinki/a-z.htm :)
Obrazek

ODPOWIEDZ