VC 2800 - Arena.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Re: VC 2800 - Arena.

Post autor: Kołata »

Barbarossa pisze:Pytanie brzmi raczej: jaka armia na 2800 NIE MA dobrej kontry na 10 wraithów? Ogry, zielone i bestie mi wychodzi, a i tu niekoniecznie, no i może empire.
Stopa przechodząca do skutku :P Podłużny placek S6/7, d3woundy na 4+ przeskakujący (można w to samo miejsce). Ewentualnie 3d6 s3 z małej łaa. No i jeszcze można kombinować kowbojami i cr-em.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Dobra, zostały Ogry.

Czy naprawdę jest sens brać 10x wraiths, żeby znęcać się nad ogrami? Miej litość :!:

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Są jeszcze TK i Lizzi :P

mysle ze gdyby te rary rozbić na:

5wratów
5wratów
3hosty

to zrobiłoby dobrze ;) tej rozpisce i czoko wielu przeciwnikom.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Barbarossa pisze:Mylisz chyba armie. Sucze są w DE. Empire ma brodatych łysawych wizardów a'la Gandalf :twisted:
Ja tam nie wiem. Braciak ma same suki w armii :D
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

A mnie za bardzo nie przychodzi do głowy jak ściągnąć 10 wraithów, bez oddziału wspomaganego augmentami z fire czy metal. Wraithy miały być słabe już w 7 edycji, a okazało się, że oddziały po 8 niszczyły system. Teraz direct damage jest dużo mniej, w hth wszystkie oddadzą, więc czemu oddział ma się stać słabszy? Jeżeli cała magia ma iść we wraithy (a wszyscy magowie oczywiście bedą wystawieni w takim miejscu, żeby mieć wraithy w zasięgu), to reszta armii nie będzie narażona na czary.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Jankiel pisze:A mnie za bardzo nie przychodzi do głowy jak ściągnąć 10 wraithów, bez oddziału wspomaganego augmentami z fire czy metal. Wraithy miały być słabe już w 7 edycji, a okazało się, że oddziały po 8 niszczyły system. Teraz direct damage jest dużo mniej, w hth wszystkie oddadzą, więc czemu oddział ma się stać słabszy? Jeżeli cała magia ma iść we wraithy (a wszyscy magowie oczywiście bedą wystawieni w takim miejscu, żeby mieć wraithy w zasięgu), to reszta armii nie będzie narażona na czary.

+1

Właśnie takie jest założenie - albo zajmujesz sie przegiętym klockiem Wraciaków, albo zajmujesz sie Gwardią. Dlatego tez mam Varga by móc przeciwnikowi dać dylemat w postaci - zabić 700pk (bo w koncu mogą łazić jakies 30 cali zdala od Generałą) czy 2100, które dużo trudniej ugryżć, a które może mi dużo krzywdy zrobić jak tylko przyjdzie.

No i poza tym zawsze LS zabraniało mi wystawić taki oddział twrząc BP, a teraz mam jedyną i nie powtarzalną okazje na dokonanie tego :)
Nie powiem Zbyszku - opcja 2x5 może być lepsza niż 1x10 (jedno wystawienie więcej i i 2 oddziały na których trzeba sie skoncentrować.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

stopa to nawet raz tylko wystarczyć może:)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Jankiel pisze:A mnie za bardzo nie przychodzi do głowy jak ściągnąć 10 wraithów, bez oddziału wspomaganego augmentami z fire czy metal. Wraithy miały być słabe już w 7 edycji, a okazało się, że oddziały po 8 niszczyły system. Teraz direct damage jest dużo mniej, w hth wszystkie oddadzą, więc czemu oddział ma się stać słabszy? Jeżeli cała magia ma iść we wraithy (a wszyscy magowie oczywiście bedą wystawieni w takim miejscu, żeby mieć wraithy w zasięgu), to reszta armii nie będzie narażona na czary.
każdy Core demonów
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Bo ja wiem, czy furiami byś to zabił... :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

to nie jest true core:)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

furie za 500 pkt by to poskładały :)
Obrazek

ODPOWIEDZ