Dzikki'ego bolesne próby

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Re: Dzikki'ego bolesne próby

Post autor: Silvestro »

Temu to nigdy nie dogodzisz :P podstawki są niczego sobie, mogły by być tylko bardziej zgrane kolorystycznie ze sobą (tzn posypka - podstawka). Aż się łezka w oku kręci kiedy patrze na nich i wspominam jak to ja sam miałem podobnych :)
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

dzikki pisze: A podstawki to nowy wynalazek GW zwany texture. Te żółte to posypka od GaleForce Nine.
Wynalazki wynalazkami, ale boki podstawek zostaw w spokoju - tam piasek, gruz, itp. nie są potrzebne :)
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

dzikki pisze: A podstawki to nowy wynalazek GW zwany texture. Te żółte to posypka od GaleForce Nine.
kurde, dzikki, nie szkoda Ci kasy na takie wynalazki, które możesz sobie sam zrobić? Piasek masz w piaskownicy, posypkę możesz zrobić w dowolnych ilościach ze zwykłej korkowej podstawki... Quidamcorvus ponadto stosuje ziemię do kwiatków... Wierz mi - to wszystko jest tańsze od tych wynalazków, a wygląda co najmniej równie dobrze (imho o wiele lepiej), niż te same rzeczy nabyte za ciężką kasę...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

smiejagreg pisze:
kurde, dzikki, nie szkoda Ci kasy na takie wynalazki, które możesz sobie sam zrobić? Piasek masz w piaskownicy, posypkę możesz zrobić w dowolnych ilościach ze zwykłej korkowej podstawki... Quidamcorvus ponadto stosuje ziemię do kwiatków... Wierz mi - to wszystko jest tańsze od tych wynalazków, a wygląda co najmniej równie dobrze (imho o wiele lepiej), niż te same rzeczy nabyte za ciężką kasę...
Prawda, idzesz do piaskownicy ze sloiczkiem i zabierasz patrzac czy nikt nie idze :mrgreen: :mrgreen: . Ja tak zrobilem i jeszcze kupilem tylko trawke staryczna :P. Jak chcesz robic skale to korek lub kora [ sam robie z kory :P]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Powiem tak - stało, więc wziąłem na spróbowanie.Nakłada się dobrze, szybko zasycha. Jestem w fazie eksperymentowania ;) Chętnie słucham sugestii, które będę chciał też wypróbować (jak tylko nie będę w pracy). Na stestowanie mam jeszcze pastę Vallejo.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

co tam dzikki, żeś się zamknął i się nie ujawniasz :?: :?: :?: Dawaj kolejne prace :!: We want more :!: :!: :!: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

smiejagreg pisze:co tam dzikki, żeś się zamknął i się nie ujawniasz :?: :?: :?: Dawaj kolejne prace :!: We want more :!: :!: :!: :mrgreen:
My chciec krasnoluda!!! :mrgreen: :mrgreen:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Walczymy w domu ze zrzuceniem zdjęć gorników i orczej flaj maszyny ;]

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ja korzystam z Photoshopa - dla mnie jest wystarczająco wygodny i fajnie się od jakiegoś czasu przerzuca z niego fotki do bordera...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

YEEEEEEAAAAAAA :D :D

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Obrazek
Obrazek
Obrazek

No i flaj maszyna (niby można ją jako Defta Kopta) + dodatki
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No widzisz, jak Cię przycisnąć, to się okazuje, że jednak mozna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Całkiem przyjemni minersi.Skórkę bym rozjaśnił na policzkach i nosie jakimś jasnym cielistym,po czym zwashowałbym twarz ogryn fleshem. Potem - jeśli chęć jest - można wyciągnąć rozjaśnienia dwarf fleshem i jasnym cielistym, choć niekoniecznie. Świeczki wyszły całkiem fajnie.
A maszynka - bardzo ładnie zrobiony stary złomiak =D> . Tak trzymać...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Myślałem o rozjaśnianiu jak skończę całą paczkę metalowych krasi górników. Teraz robię prospectora korzystając z gamezonowego bohatera. A zaraz dorzucę kilku orczych "hopakuf" w wersji cyber-piraci.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 16 gru 2012, o 11:07 przez dzikki, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

I mamy znaczącą postać między krasiowymi górnikami. Lubię go, bo jest wielkościowo zgodny z pozostałymi (tymi od gw) - może nieco szczuplejszy.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 16 gru 2012, o 11:03 przez dzikki, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dzikki - pokombinuj z robieniem fotek, bo te są nie do przyjęcia po prostu...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Poprawiłem orcze foty i prospectora.
A tutaj KillaFlajMaszyna z pilotem.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Fajny gornik :D :D a orcza maszynka wyglada jak by sie miala rozsypac czyli na + 8)

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

A ja bym poprosił o poprawę wszystkich fotek ;)
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Silvestro pisze:A ja bym poprosił o poprawę wszystkich fotek ;)
Ujmę to tak - póki co, musi być, jak jest. Przyjdą święta, czas wolny, to i będę mógł go pomarnować na fotki. I coś może wyjdzie. Obecnie każdą wolną chwilę na hobby poświęcam malowaniu. Bo jak na razie to mam 11 miners'ów wliczając muzyka i prospectora a jeszcze czeka na mnie sztandarowy + sztandarowy z gamezone'a oraz dwóch górników. Nie wspomnę o tym,że czeka na mnie duuużo innych figsów. Poza tym maluje na dwie ręce ;] - jak schną kraśki to robię orki.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

dzikki pisze: Poza tym maluje na dwie ręce ;] - jak schną kraśki to robię orki.
UU kto co woli ale ja bym sie wolal skupic na jednym modelu naraz niz na kilku :P

ODPOWIEDZ