Przecież napisałem, że Special. A zasady masz w pdf-ie ze strony GW. Ogólnie mało opłacalni, bo Vespero strasznie zwiększa koszt oddziału. Lepiej wziąć zwykłych duellistów DoW - będziesz miał ich dużo więcej i dużo taniej.Inferno pisze:Vespero's Vendetta. jaki slot zajmuja i jakie zasady maja ?:P
DoW w armii zielonych
Moderator: Kołata
- Temple Guard
- Falubaz
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
- Temple Guard
- Falubaz
No niestety, ale różnica w punktach między zwykłymi duellistami DoW a Vespero's Vendetta jest tak ogromna, że chyba warto poświęcić slot Rare, tym bardziej, że w armii O&G większy tłok panuje w Specialach, niż w Rare'ach.Nijlor pisze:Ale dueliści to już chyba w rary wchodzą:)
Jeśli chodzi o Mengilsa i spółkę to jednak najlepiej brać ich w max ilości. Drogo, ale z jednej strony mogą wystrzelać wszystko co słabo i średnio opancerzone, a ich samych to chyba jedynie w combacie można wybić. Wystrzelać ich jest trudno. Sam Mengils jest chyba najlepszym bohaterem w DoWach.
No i to, że są drodzy można wykorzystać taktycznie (są łakomym kąskiem dla przeciwnika).
Vespero są beznadziejni i nie ma się co nad nimi zastanawiać.
Jeszcze ciekawe są ogry Goglaga. Drodzy, ale mają uderzenie to jest kilkanaście ataków. Sam Goglag ma 5 ataków.
No i to, że są drodzy można wykorzystać taktycznie (są łakomym kąskiem dla przeciwnika).
Vespero są beznadziejni i nie ma się co nad nimi zastanawiać.
Jeszcze ciekawe są ogry Goglaga. Drodzy, ale mają uderzenie to jest kilkanaście ataków. Sam Goglag ma 5 ataków.
- Temple Guard
- Falubaz
Za tę cenę lepiej dwa oddziały zwykłych ogrów, choć faktycznie - mocni są, jest to jeden z najlepszych RoR.Kokesz pisze:Jeszcze ciekawe są ogry Goglaga. Drodzy, ale mają uderzenie to jest kilkanaście ataków. Sam Goglag ma 5 ataków.
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
jezu, to aż tyle wysiłku wymaga zerknięcie na podforum DoW? ludzie, myślcie. to nie boli.Emilianek pisze:Mam kilka pytan odnosnie DoW:
Gdzie mozna je kupic?
Skad znacie te wszystkie oddzialy (czy jest jakis AB czy cos takiego)?
- Temple Guard
- Falubaz
Właśnie, ktoś inny testował tych bydlaków? Warto wydać tyle punktów? No i jak nimi grać w obecnej edycji - ich tabelka animozji czy nowa z army booka? Choppa według starych zasad, czy według nowych? Jak to jest przyjęte na turniejach?Nerull pisze:testowałem regiment rugluda - idealnie chłopcy pasują (bo niby jak mają nie pasować) a i fajnie biją w defensie - no i mina przeciwnia - "że jak? ork z kuszą?"
chłopaki dają armii trochę sensownego strzelania, ale nie potrafię ich porównać do reszty dow bo innych nie używam - to kurcze zielona chorda więc ma być zielono
z ciekawych obserwacji to miałem ubaw po pachy jak krasnoludzki wypasiony lord odbił się od (tylko ten biedak mi z kolcka został) Niblita - dzięki wardowi nie wbił żadnej rany, a ja miałem sztandar (buecheche)
z ciekawych obserwacji to miałem ubaw po pachy jak krasnoludzki wypasiony lord odbił się od (tylko ten biedak mi z kolcka został) Niblita - dzięki wardowi nie wbił żadnej rany, a ja miałem sztandar (buecheche)
- Temple Guard
- Falubaz
Spoko, ale jak nimi grasz - jaka tabelka animozji i zasady choppy z 6 czy 7 edycji?Nerull pisze:chłopaki dają armii trochę sensownego strzelania, ale nie potrafię ich porównać do reszty dow bo innych nie używam - to kurcze zielona chorda więc ma być zielono
a)sa za drodzychłopaki dają armii trochę sensownego strzelania, ale nie potrafię ich porównać do reszty dow bo innych nie używam - to kurcze zielona chorda więc ma być zielono
b)rzadko jest takie ustawienie terenu zeby wiekszy oddzial mial sens
c)sa slotem special co ich dyskredytuje juz zupelnie
in plus
maja ladne modele