Chaos Dwarfs Warriors - 85 r
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Beldrin Durgnisson
- Mudżahedin
racja, srodkowy najlepszy ;] a ten ze zlota przyblica wyglada jak kaczka... 

Fajniste modele, dobre malowanie.
Już mi sie zdarzyło napisać kilka razy (za co "czapkowcy" wołali na mnie heretyk
) że wolę maski od czapek.
Mam jednego w swojej kolekcji.
Co do gościa w środku (i ogólnie tych wzorów) to nawiązuje on do pewnej grafiki. Przyjrzyjcie się uważnie, ile z tych modeli jest wzorowanych na poniższym obrazku (a może obrazek na modelach?..
)

Modele (w podręczniku do WFRP I ed. były nawet na kolorowych ilustracjach, pod każdym zdjęciem była nazwa figurki. Ten z dwoma głowami i toporem to, jak dobrze pamiętam, "Drom & Drune Ullsen"
):

Więcej o modelach do ChD (w tym unreleased chaos cannon):
http://obsidianhalls.mysite.wanadoo-mem ... odels.html
(na tej stronie też kilka przydatnych informacji, fluff, pomysły na konwersje)
Pozdrawiam,
Krzysiek
Już mi sie zdarzyło napisać kilka razy (za co "czapkowcy" wołali na mnie heretyk

Mam jednego w swojej kolekcji.
Co do gościa w środku (i ogólnie tych wzorów) to nawiązuje on do pewnej grafiki. Przyjrzyjcie się uważnie, ile z tych modeli jest wzorowanych na poniższym obrazku (a może obrazek na modelach?..

Modele (w podręczniku do WFRP I ed. były nawet na kolorowych ilustracjach, pod każdym zdjęciem była nazwa figurki. Ten z dwoma głowami i toporem to, jak dobrze pamiętam, "Drom & Drune Ullsen"

Więcej o modelach do ChD (w tym unreleased chaos cannon):
http://obsidianhalls.mysite.wanadoo-mem ... odels.html
(na tej stronie też kilka przydatnych informacji, fluff, pomysły na konwersje)
Jak już SexRocket napisał, są w obecnej chwili na allegro, tylko (jak kolega słusznie zauważył) ceny na poziomie mocno zaporowym. Zwłaszcza gdyby ktoś chciał więcej modeli kupić...zafael pisze:wow - nigdy nie widziałem tych figurek - super
ale figurki uch uch chciałbym miec je w kolekcji
Pozdrawiam,
Krzysiek
to naprawde rzadkosc ze wogule CD pojawili sie na Allegro (czy to z czapami czy w maskach) ... co do cen to sprzedawca nie bral ich z kosmosu tylko przeliczyl na zl ceny z ebaya (choc czasem taniej mozna ich kupic)
teraz biore sie za malowanie nastepnej piatki (bedzie trzech z Renegades 05,02 i 07 )
co do CD w maskach to tez ich lubie ale wolal bym aby wznowiona armia byla jednak w stylu czap i dredowatych brod ... ale nic na to sie nie zanosi ... sadzac po 6 ed hellcannonie GW wroci do stylu w maskach (jesli wogole kiedykolwiek ich wznowia)
teraz biore sie za malowanie nastepnej piatki (bedzie trzech z Renegades 05,02 i 07 )
co do CD w maskach to tez ich lubie ale wolal bym aby wznowiona armia byla jednak w stylu czap i dredowatych brod ... ale nic na to sie nie zanosi ... sadzac po 6 ed hellcannonie GW wroci do stylu w maskach (jesli wogole kiedykolwiek ich wznowia)
Hmm moim zdaniem super, o ile pamiętam te modele, w nieco innym malowaniu zdobyły kiedyś Golden Demona...a co do tej załogi hellki, to coś mi się zdaje, że mogła powstać tak jak stare załogi do machin, niejako w nawiązaniu do samych machin (vide: Death Rocket, czapki w kształcie pocisków) a że hellcannon to machina mocno diabelska, to i załoga miała taka być...