Płyta piankowa??
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
Skavenblight miała chyba rację, kupuj i na allegro 

- Kapitan Hak
- Bosman
- Kontakt:
Bez przesadySkavenblight pisze:300 to i tak byłoby mało, Hak kupował 1 arkusz za 40 chyba

Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!

- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
Nom na to wygląda, ale uwieście mi to jest dobry materiał i trwały, i za to bardzo tani, a bez sensu mam płacić za coś co jest dużo lepsze i tańsze w sklepie budowlanym 

- Kapitan Hak
- Bosman
- Kontakt:
Z pewnością dużo tańsze, a czy dużo lepsze - trudno powiedzieć, skoro są to różne materiały o różnym przeznaczeniu; ja jednak pozostaję przy tym swoim - sprawdzone, przetestowane, b.wytrzymałe (żeby nie powiedzieć: nie do zdarcia), a dużo tego nie potrzeba, by zrobić całe miasto do mordki - w sam raz na zastosowania klubowe
.

Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!

- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
To na co poszła reszta klubowych składek?Kapitan Hak pisze:Bez przesadySkavenblight pisze:300 to i tak byłoby mało, Hak kupował 1 arkusz za 40 chyba- 25 za płytę

Coś mi się pochrzaniło z tą ceną, ale fakt, materiały całkiem inne. Co nie zmienia faktu, że Artkowi udało się znaleźć coś taniego. Pytanie, czym to malować - no bo zwykły sprej to zeżre.
- Kapitan Hak
- Bosman
- Kontakt:
Na Sylwestra w Paradoxie dla szefostwa klubuTo na co poszła reszta klubowych składek? Shocked Laughing

Co do malowania, to jest parę możliwości: spray akrylowy, farba akrylowa z puszki, ew. (to trochę eksperymentalne, ale widziałem przypadki zastosowania) pokryć cienką warstwą nieco rozwodnionego wikolu (może być z piaskiem, jeżeli chcemy nadać fakturę), a następnie (gdy wikol stwardnieje w coś w rodzaju skorupy) psikać zwykłym spray'em. To pierwsze (i ew. drugie) chyba jednak najlepsze.

- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
Jak narazie ukończyłem projekt domu, i wstawię niedługo foty ze zdjęciami pomalowanymi, jeżeli chcecie
. I powiem wam czy to się nadaję czy nie, ale na 80% jestem pewien że nic się nie stanie.
I mam nadzieję ze dzięki tej płycie piankowej zaoszczędziecie trochę pieniędzy
.

I mam nadzieję ze dzięki tej płycie piankowej zaoszczędziecie trochę pieniędzy