Dow u HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
niewiele lepsza?
Prosze cię, zastanów sie lepiej ad tym co piszesz - ja mam w ekipie dwóch wymiataczy i rzadko sie zdarza im żeby źle ocenili odległość. Armaty nie dość że są dobre na smoki to i pojedyncze modele ściągają i to lepiej niż bolec. poza tym spróbuj ściągnąć bolcem armatę bo armata bolec od razu
Pozdrawiam
Prosze cię, zastanów sie lepiej ad tym co piszesz - ja mam w ekipie dwóch wymiataczy i rzadko sie zdarza im żeby źle ocenili odległość. Armaty nie dość że są dobre na smoki to i pojedyncze modele ściągają i to lepiej niż bolec. poza tym spróbuj ściągnąć bolcem armatę bo armata bolec od razu
Pozdrawiam
o DoW radze zaczac powoli zapominac - GW nie rozwija wcale tej armii - chyba wycofało sie calkowicie z idei najemników.
Na wiekszosci turniji GW DoW w ogole nie sa dozwole.
moze kiedys beda funcjonowali jako samoistna armia - ale na najemników w innych armiach nie ma w sumie co liczyc.
pozdrawiam
Na wiekszosci turniji GW DoW w ogole nie sa dozwole.
moze kiedys beda funcjonowali jako samoistna armia - ale na najemników w innych armiach nie ma w sumie co liczyc.
pozdrawiam
Sorry ale nie chodziło mi o wypromowanie armat i branie Dogów, lecz oceniłem tylko jednostkę. Po prostu uważam że armaty są za potężne i moim zdaniem trochę nielogicznie sie ich używa. Strzela sie z nich w pojedyncze modele co dla mnie jest głupie i mało realistyczne. Moim zdaniem powinno znosić kule, tak żeby bardziej opłacało sie strzelać w środek oddziału a nie łapać bohaterów. Rozumiem oczywiście że GW upraszcza co sie da wiec na pewno coś takiego nie będzie wprowadzone w życie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Popatrz na skale, tak naprawde te oddzialy sa bardzo blisko siebie...
Z dobrym strzelcem armata byla w stanie trafic tego zolnierza na ktorym zalezalo strzelcowi...
A z reszta armaty mocno znosi, a ich sklonnosc do psucia sie jest irytujaca
Wole bolca
Z dobrym strzelcem armata byla w stanie trafic tego zolnierza na ktorym zalezalo strzelcowi...
A z reszta armaty mocno znosi, a ich sklonnosc do psucia sie jest irytujaca
Wole bolca
Racja, wyobraźmy sobie taką sytuację: konny pędzi po polu bitwy, atu nagle na drugim końcu stołu strzela rmata i trafia wprost w niego Armata strzela dość wolno, pomiędzy wymierzeniem a strzałem jest spory odstęp czasu, więc mogłoby się zdarzyć że w momencie wystrzału nic tam nie ma.Strzela sie z nich w pojedyncze modele co dla mnie jest głupie i mało realistyczne
Według mnie armata powinna znosić d3 cale od miejsca pierwszego uderzenia
- Temple Guard
- Falubaz
W historii tak było, że rycerze wracali czasem na tyły po nowe kopie i atakowali ponownie, więc tego bym się nie czepiał zbyt mocnoKokesz pisze:Przecież tak jest bonus masz jedynie w czasie szarży. A dzięki temu, że przez całą bitwę za rycerzami biegają giermkowie z zapasowymi kopiami to w kolejnej szarży też jest bonus, ale to inna bajka
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Kircholm...
sialo to spustoszenie wśrod dorbze wyszkoleonej piechoty szwedzkiej, gdy husarze polamawszy swe kopie co oznaczalo już utrate impetu wracali po nowe i tak w kolo macieju
sialo to spustoszenie wśrod dorbze wyszkoleonej piechoty szwedzkiej, gdy husarze polamawszy swe kopie co oznaczalo już utrate impetu wracali po nowe i tak w kolo macieju
- Temple Guard
- Falubaz
I wiele wiele innych bitew, choćby Grunwald. Co prawda w WFB nie ma powrotów na tyły w tym celu, ale nie ma się co czepiać, że kawaleria zawsze w 1. rundzie ma bonus do siły, bez tego byłaby marnaKosa pisze:Kircholm...
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
jak się mają Rhinox Raiderzy? Można je wynająć u HE?
lepsze teraz Rhinoxy :p
muszę to przetestować
muszę to przetestować
Sorki z eodkopuje temat ale niedawno grłąem z kumplem i jego WE i jak wypalił mi salwą Ledbetcherów(jak kolwiek się to pisze) to stwierdzięłm ż ebolce w sumie bledną.
Na BP coraz bardziej rozmyślam nad ich wystawianiem zamiast boltów (w DE jak i HE) bo na dobra sprawę maja przeżywalnosć większa, sami mogą klepnać, co wązniejsza nie musimy się martwić że łatwo zostaną zjedzeni przez harpie, średnio wypalają wiecej niż bolce z taką samą siła i AP jedyne co ich ogranicza to zasięg i pojedynczy (czyli straszydo na LT) natomiast piechotę ew kawalerię siecza jak chcą teraz na 4+ po ruchu itp. w dodatku moga robić S&S. ( co prawda miss fire moze odstraszać)
Mysle że za niedługo na pewno ich wyprubuję
Jak wam sie podoba ta wizja?
Na BP coraz bardziej rozmyślam nad ich wystawianiem zamiast boltów (w DE jak i HE) bo na dobra sprawę maja przeżywalnosć większa, sami mogą klepnać, co wązniejsza nie musimy się martwić że łatwo zostaną zjedzeni przez harpie, średnio wypalają wiecej niż bolce z taką samą siła i AP jedyne co ich ogranicza to zasięg i pojedynczy (czyli straszydo na LT) natomiast piechotę ew kawalerię siecza jak chcą teraz na 4+ po ruchu itp. w dodatku moga robić S&S. ( co prawda miss fire moze odstraszać)
Mysle że za niedługo na pewno ich wyprubuję
Jak wam sie podoba ta wizja?
jest ok, ale z ogrów bralbym Rhinoxa.
A czemu chcesz rezygnować z boltów?
Ja w takim razie wziąlbym:
2xbolce
1x orzel
3-4 leadów
A czemu chcesz rezygnować z boltów?
Ja w takim razie wziąlbym:
2xbolce
1x orzel