na co ty ze lepiej smoki przebija
ja na to ze no tak ale ma inne wady jak przelot niedolot brak multipla
na to ty zaczales kota ogonem odwracac

enyłej ja jestem za 3ma orłami i bolcem ale to zboczenie po chaosie i pewnie wkrótce będe grał na 1 orle
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Racja, wyobraźmy sobie taką sytuację: konny pędzi po polu bitwy, atu nagle na drugim końcu stołu strzela rmata i trafia wprost w niegoStrzela sie z nich w pojedyncze modele co dla mnie jest głupie i mało realistyczne
W historii tak było, że rycerze wracali czasem na tyły po nowe kopie i atakowali ponownie, więc tego bym się nie czepiał zbyt mocnoKokesz pisze:Przecież tak jest bonus masz jedynie w czasie szarży. A dzięki temu, że przez całą bitwę za rycerzami biegają giermkowie z zapasowymi kopiami to w kolejnej szarży też jest bonus, ale to inna bajka
I wiele wiele innych bitew, choćby Grunwald. Co prawda w WFB nie ma powrotów na tyły w tym celu, ale nie ma się co czepiać, że kawaleria zawsze w 1. rundzie ma bonus do siły, bez tego byłaby marnaKosa pisze:Kircholm...
sialo to spustoszenie wśrod dorbze wyszkoleonej piechoty szwedzkiej, gdy husarze polamawszy swe kopie co oznaczalo już utrate impetu wracali po nowe i tak w kolo macieju