Kfiatki z walk
- swieta_barbara
- habydysz
Dzisiejsza bitwa z Blessem. 2 doom divery walą w regon BK z wampirem. 12 hitów - zamiatam wszystko do zera 
Potem jeszcze fajna akcja - wampir na smoku dostaje z przodu kloc z +6CR oraz po faście z boku i tyłu (w sumie 9 static CRa). Po 2 challengach w 3 turze walki smok wyłazi na 1 życiu rozpieprzając wszystko
Squig herd wali w ghule szarżujące na domek. 18 atakami wbijam 14 ran
Bardzo emocjonująca bitwa kończy się remisem

Potem jeszcze fajna akcja - wampir na smoku dostaje z przodu kloc z +6CR oraz po faście z boku i tyłu (w sumie 9 static CRa). Po 2 challengach w 3 turze walki smok wyłazi na 1 życiu rozpieprzając wszystko

Squig herd wali w ghule szarżujące na domek. 18 atakami wbijam 14 ran

Bardzo emocjonująca bitwa kończy się remisem

Ostatnio zmieniony 21 cze 2008, o 23:38 przez Kołata, łącznie zmieniany 1 raz.
Grazbird się wkurzy jak to przeczyta, ale nie mogę się postrzymać 
oddział 20 troll slayersów z 3 giant slayerami i daemon slayerem (tak, lordem) nie mógł się przebić przez monki, dopóki nie wpadły w slayerów 4 gutki, wpakowywując 7 poisonów z 8 ataków
Potem wszystko zaczęło mi się odbijać od slayerów, po czym szarża 3 night runnersów, którzy zabijają daemon slayera
cos dwarfy mają na pieńku z eshinem ;>

oddział 20 troll slayersów z 3 giant slayerami i daemon slayerem (tak, lordem) nie mógł się przebić przez monki, dopóki nie wpadły w slayerów 4 gutki, wpakowywując 7 poisonów z 8 ataków

Potem wszystko zaczęło mi się odbijać od slayerów, po czym szarża 3 night runnersów, którzy zabijają daemon slayera

he he he he he 
ano tak było...
dla takich momentów warto grac w Battla
ja natomiast przypomnę o Twoim assasinie który dostał wounda od obsługi katapulty i uciekł
z innej bitwy na tym turnieju:
Black orc warboss na wywernie skampowany za lasem. widzi oddział slayerów z zabjcą demonów. kolega zapomniał rzucić efekt działania piwka. pozwolilem mu rzucicic przed jego turą. wypada frenzy i hatred.
Black Orc Warboss lotem koszącym wbił się w slayerów. w drugiej turze dostał w bańkę od zabójcy demonów i na tym skończyły się jego wojaże po górach krańca świata

ano tak było...

ja natomiast przypomnę o Twoim assasinie który dostał wounda od obsługi katapulty i uciekł

z innej bitwy na tym turnieju:
Black orc warboss na wywernie skampowany za lasem. widzi oddział slayerów z zabjcą demonów. kolega zapomniał rzucić efekt działania piwka. pozwolilem mu rzucicic przed jego turą. wypada frenzy i hatred.

Black Orc Warboss lotem koszącym wbił się w slayerów. w drugiej turze dostał w bańkę od zabójcy demonów i na tym skończyły się jego wojaże po górach krańca świata

fart jakiego dawno nie miałem:
1.tura strzał z chukki w organki - trafia w maszynę, przebija, 3 rany.
2.tura, ta sama chukka w bolca wysadzonego runami - trafia w maszynę, przebija, 3 rany
goboski z obsługi dostały dodatkową porcję grzybów na obiad
1.tura strzał z chukki w organki - trafia w maszynę, przebija, 3 rany.
2.tura, ta sama chukka w bolca wysadzonego runami - trafia w maszynę, przebija, 3 rany

goboski z obsługi dostały dodatkową porcję grzybów na obiad

Moja pierwsza przygoda z Eshinem na turnieju w Knurowie:
Bitwa 1 vs Lizaki
Mój 1 czar - Skirterleap - 13 - IF
Teleportuje mojego Mater Assasina z Fellbladem (4 ataki z siła 10, WSem 8 i każda rana do d6) do walki z lordem na karnozaurze, 2 pudła, 1 przebicie (ofc z 1 ataku który szedł w mounta) 3 rany, jestem generała w plecy. 4:16
Bitwa 2 vs Khemri
Teleportuje mojego Mater Assasina do walki z Katapą, fear overnumber, uciekam poza stół, jestem generała w plecy. Katapę zabija mój mag teleportujący się tam pózniej
6:14
Bitwa 3 vs Demony
Teleportuje mojego Mater Assasina do walki z Flamerami które zabijam (WOW!) po czym wale overruna w 9 horrorów, nie zadaje żadnej rany, fear overnumber, uciekam w oddiał przeciwnika, jestem generała w plecy. Mój mag próbujący rzucając następnego Skirterleap rzuca 2 na misscascie... 0:20
Nigdy więcej Eshinu na turnieju!
Bitwa 1 vs Lizaki
Teleportuje mojego Mater Assasina z Fellbladem (4 ataki z siła 10, WSem 8 i każda rana do d6) do walki z lordem na karnozaurze, 2 pudła, 1 przebicie (ofc z 1 ataku który szedł w mounta) 3 rany, jestem generała w plecy. 4:16
Bitwa 2 vs Khemri
Teleportuje mojego Mater Assasina do walki z Katapą, fear overnumber, uciekam poza stół, jestem generała w plecy. Katapę zabija mój mag teleportujący się tam pózniej

Bitwa 3 vs Demony
Teleportuje mojego Mater Assasina do walki z Flamerami które zabijam (WOW!) po czym wale overruna w 9 horrorów, nie zadaje żadnej rany, fear overnumber, uciekam w oddiał przeciwnika, jestem generała w plecy. Mój mag próbujący rzucając następnego Skirterleap rzuca 2 na misscascie... 0:20
Nigdy więcej Eshinu na turnieju!
Gra for fun dwarfy vs imperium.
Moj oddzial longbeardow szykuje sie do szarzy w nastepnej turze, wspierany jeszcze przez warriorow. W longbeardach stal sobie moj general. Znajomy strzela z armaty, dolatuje, trafia, "look out sir!!" (zdajemy na 2+) mi wypadl 1 i general w 3 turze poszedl do piachu...
Moj oddzial longbeardow szykuje sie do szarzy w nastepnej turze, wspierany jeszcze przez warriorow. W longbeardach stal sobie moj general. Znajomy strzela z armaty, dolatuje, trafia, "look out sir!!" (zdajemy na 2+) mi wypadl 1 i general w 3 turze poszedl do piachu...
Ostatnio zmieniony 25 cze 2008, o 22:17 przez Einstein, łącznie zmieniany 1 raz.
szarża!!! krasnoludzkich longberdów skautów na 5 Blood knightów od flanki
nikogo nie zabiłem ale combat result +4 dla krasi
i 4 wąpierzy się rozsypało

Karkonoska Frakcja Fantastyki http://www.kffjelenia.fora.pl
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar

http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar

bok, przewaga, sztandar, szereg.. skauci krasiowi nie są skirmishemToni pisze:?? Jak zrobiłeś statyczny +4 do CRa na scautach?

Dzisiejsza bitwa VC przeciwko Imperium... Oddział Black Knightów szarżuje w Rycerzy jakichśtam...zdają test strachu i wychodzi 5 i 6...po przerzucie 6 i 6
Zwiewają na sam koniec stołu...W kolejnej turze zbierają się i dwie szóstki. No i po oddziale już 

hmm... co w tym dziwnego.. średnio co dwie bitwy z truposzami mam taka akcje.Querhill pisze:Dzisiejsza bitwa VC przeciwko Imperium... Oddział Black Knightów szarżuje w Rycerzy jakichśtam...zdają test strachu i wychodzi 5 i 6...po przerzucie 6 i 6Zwiewają na sam koniec stołu...W kolejnej turze zbierają się i dwie szóstki. No i po oddziale już

- Die for Emperor
- Mudżahedin
Towarzysko z Crimsonerem - O&G vs moje TK.
Szarża Savage Boar Boyzow w moich łuczników, pojechali po nich i overrun w Tomb Guards z Kingiem. TG wytrzymali i oddali. Następna runda - Boyzi obrywają i panikują, rzut na flee 3!:D Mój rzut 8 - Boyzi zjedzeni i dodatkowo wychodzę na flankę regimentu Orc Boyz. Mam u siebie w regimencie Icon of Rakaph więc szybko reform i szarża we flankę. I co? Z 9 ataków weszły 2 z czego zabiłem JEDNEGO orka a dodatkowo on mi oddał też jednego...
Chwilę później Scorp atakuje z tyły tych samych Boyz i 4 atki weszły i żaden nie zranił... Bitwa skończyła się masakrą TK...
P.S. muszę chyba zmienić kości
Szarża Savage Boar Boyzow w moich łuczników, pojechali po nich i overrun w Tomb Guards z Kingiem. TG wytrzymali i oddali. Następna runda - Boyzi obrywają i panikują, rzut na flee 3!:D Mój rzut 8 - Boyzi zjedzeni i dodatkowo wychodzę na flankę regimentu Orc Boyz. Mam u siebie w regimencie Icon of Rakaph więc szybko reform i szarża we flankę. I co? Z 9 ataków weszły 2 z czego zabiłem JEDNEGO orka a dodatkowo on mi oddał też jednego...
Chwilę później Scorp atakuje z tyły tych samych Boyz i 4 atki weszły i żaden nie zranił... Bitwa skończyła się masakrą TK...
P.S. muszę chyba zmienić kości

...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach...
'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'
'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'
Bitwa z Matim "Leniwym"- Ja lizaki on demony. Szarża BT na Stedzia. BT ma przerzuty, jest bez +1 do S. 7 ataków, trafia wszystkie nic nie rani. Stedzio nic nie rani, BT przegrywa o 1, stoimy. Druga tura walki- BT zadaje 2 rany, Stedzio 1(ze skinków). Trzecia tura- BT zadaje 2 rany, Stedzio 1. 4 tura- dopiero wtedy BT wklepuje ostatnią ranę... a zranił Stedzia może dwoma atakami... 

Opolska parówka: lizaki i HE przeciw demonom i pulpetom. Niedobita 3 skinków z plujkami (bo z czym innym
) zapluła 2 scrimererów, trzeci zaszarżował (albo został zaszarżowany, nie pamiętam już) i umarł, następnie mordercze skiny wbijają się w działo DoW i przeganiają.