Co kupic - czyli rozterki krótkobrodych
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Co kupic - czyli rozterki krótkobrodych
to mam kolejny powód do narzekań dla 'starych wyjadaczy'
nie dość, że GW podniesie ceny to zamieni metale żywicą...
nie dość, że GW podniesie ceny to zamieni metale żywicą...
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Po raz kolejny powtórzę: NIE PRZESZKADZA MI MATERIAŁ Z JAKIEGO SĄ ZROBIONE NOWE KRASNOLUDY, ALE ICH RZEŹBA !! mi figurki z żywicy/gsu/plastiku/kałczuku/gumy/drewna nie będą przeszkadzały. Byle by wyglądały przyzwoicie i trzymały klimat jaki został krasnoludom nadany dawno temu.
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
GW podniesie ceny na każdy batalion WFB o 10 funciaków, AB o 3 funty a co do reszty to nie wiem... Na szczęście (i mam nadzieję), że tylko na okres letni.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
podwyżka cen jest na stałe... ponoć nowe TK wyszły już w nowej cenie... batalion w cenie ~300... greatcahir pisze:GW podniesie ceny na każdy batalion WFB o 10 funciaków, AB o 3 funty a co do reszty to nie wiem... Na szczęście (i mam nadzieję), że tylko na okres letni.
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Kolejny sposób, żeby wysępić kasę od graczy/hobbystów. Nawet ja tak fajek nie sępię jak oni kasy.
Mają dla nas odlać w żywicy:
Mają dla nas odlać w żywicy:
To jest już ze zmienioną ceną.84-60 DWARF LORD WITH HAMMER & SHIELD £9.50
84-61 DWARF RUNELORD WITH GREAT WEAPON £9.50
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
umm... oba modele są śmieszne.. szczególnie ten runek który trzyma kurde pieczątkę nad głową :/
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
zrozumcie, że docelowo KAŻDY model metalowy będzie zastąpiony żywicą lub plastikiem - taka polityka
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Żyros tym bardziej - skrzydełka będą się ładnie łamać.
śmieszne to podnoszenie cen... Mantic będzie mieć większe pole do popisu poprostu .
niech podnoszą, zdają sobie sprawę, że ludzie i tak będą kupowaćBooxi pisze:śmieszne to podnoszenie cen... Mantic będzie mieć większe pole do popisu poprostu .
a Mantic niby taka świetna alternatywa a na forum może z 3 osoby mają krasie od nich i to też w małej ilości (no ale się tym nie chwalą )
GW zarabia najwięcej na "nowych graczach" 12-14 lat... a nowy gracz jak przyjdzie do sklepu to wisi mu jakie były ceny figsów x lat temu... on kupuje teraz, jest zaczarowany bitewniakiem więc kupi... tak się kręci i kręcić się będzie
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Ta, szczególnie że Mantic też coraz bardziej ceny podnosiBooxi pisze:śmieszne to podnoszenie cen... Mantic będzie mieć większe pole do popisu poprostu .
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Narazie tylko Orki ale z tego powodu ze są naprawde duze.Arbiter Elegancji pisze:Ta, szczególnie że Mantic też coraz bardziej ceny podnosiBooxi pisze:śmieszne to podnoszenie cen... Mantic będzie mieć większe pole do popisu poprostu .
Skoro się nie chwala to skąd wiesz ile osób ma od nich figsy ?Smh pisze:a Mantic niby taka świetna alternatywa a na forum może z 3 osoby mają krasie od nich i to też w małej ilości (no ale się tym nie chwalą )
Ja już dawno zamówiłem u nich 60 wojków i dobrze mi sie sprawdzaja. A na pewno są lepsi niz Wojkowie z GW.
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nie widziałem pudelek z orkami, jeśli jest więcej ramek to zwracam honor, a jeśli ramek w pudelku jest tyle samo a cena wyższa to znaczy że podnieśli ceny bo tak im się podoba. Bo w bzdury że trzeba podnieść ceny bo zużywa się więcej plastiku na ramce orków niż np. ghuli to ja już od dawna nie wierzę.Abaddon pisze: Narazie tylko Orki ale z tego powodu ze są naprawde duze.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
zapodaj jakiegos linka.Booxi pisze:umm... oba modele są śmieszne.. szczególnie ten runek który trzyma kurde pieczątkę nad głową :/
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
prawdopodobnie chodzi o ten model:
Miałem podobne podejście do póki nie miałem modelu w rękach. Dosyć niefortunnie go ujęli na niektórych zdjęciach. W rzeczywistości jest to całkiem przyzwoity model. Ale oczywiście dla niektórych to zbyt nowy model i jest z góry skazany na porażkę.
Miałem podobne podejście do póki nie miałem modelu w rękach. Dosyć niefortunnie go ujęli na niektórych zdjęciach. W rzeczywistości jest to całkiem przyzwoity model. Ale oczywiście dla niektórych to zbyt nowy model i jest z góry skazany na porażkę.
Ja tu tylko sprzątam.
tam miało być 'albo' zamiast 'ale'Abaddon pisze:Skoro się nie chwala to skąd wiesz ile osób ma od nich figsy ?Smh pisze:a Mantic niby taka świetna alternatywa a na forum może z 3 osoby mają krasie od nich i to też w małej ilości (no ale się tym nie chwalą )
Ja już dawno zamówiłem u nich 60 wojków i dobrze mi sie sprawdzaja. A na pewno są lepsi niz Wojkowie z GW.
więc chwalcie się, bo jak ludzie zobaczą jak wyglądają regimenty mantica to może się skuszą, a tak dylemat dziewicy - i chcę i się boję
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
nie wiedziałem, że dziewice maja takie problemy. a co do poprzedniej wypowiedzi - a gucio! podoba mi się ten model bo ma fajnie wyrzeźbione ciało, mordę i brodę, ale niszczy wszystko ta pieczątka tyle ode mnie.