TROPIK 2007

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtek ;)
Warzywo

Post autor: Wojtek ;) »

Marian pisze::lol: :lol: :lol: :lol:

zdjęcia po prostu genialne :) :)

It's OKay to by gay!! :lol: :lol: -sama prawda o turniejach warhammera :D
dobre gayparty było :)
it's OK to be gay
Obrazek

Zyraf
Chosen of Slaanesh

Post autor: Zyraf »

Da :D

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Kielon pisze:
Ale best foto z wykręcaniem sutów, na twarzy dudiego widać prawdziwą rozkosz Very Happy Laughing
Wy lepiej spójrzcie na Nehana odsuwa się od was niczym bite w dzieciństwie dziecko. :P :P :P
Milcz, niewolniku! Praca czeka! :evil: :P

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

No chyab zaczyna się nowa era battla :D

Awatar użytkownika
skejwen
Mudżahedin

Post autor: skejwen »

hy! a co z wynikami? dalej nie wiem ktore miejsce zajelismy =]

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Zaraz wyjeżdżam, więc dzisiaj po południu wrzucę wyniki.

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Gratulacje - Karlee i Inferno
Ekipa z Białegostoku jest mocna i jeździ na wszystkie mastery
Zablokowanie tam mastera było błędem LL

Wielkie podziękowania Dziopowi za gościnę w najlepszym sarmackim stylu i obóz piłkarski. Fajna i dobra była drużyna złożona z kilku znanych batlowców.
Podziękowania dla Kielona za spoko grę i szamaństow nad kostkami przeciw bretce.

Plusy turnieju:
- Znakomity system licytacji - strona/ zaczynanie
- Dobrze opracowane, dające przewagę w bitwie zasadyt beczki, bejów, obelisku
- Bardzo dobra obsada sędziowska - sędziowie obiektywni i znający graczy
No i Rację trzeba Greenowi przyznać że Wschód Polski bardziej jeździ na turnieje niż np. zachód, dlaczego?
- Możliwość podania wielu przykładów odpowiedzi w teście wiedzy
- Pary Kołata - Shino i Dziop - Niedbał które odsiały pewną plewę od ziaren
- Dębkowa bretka - złożona z ciekawych, często klimatycznych oddziałów - walczyła jak równy z równym z przegiętymi armiami wystawiając swemu dowódcy najlepszą opinię

Co można zmienić na przyszły rok?
- zbyt wysokie i mało zróżnicowane jak na 4 bitwy progi pts zwycięstwa
- możliwość rzucania inkantacji TK na BK
- system wystawiania terenów, z możliwością zbytniego ograniczenia ich ilości na tak duży stół i wielkości bitwy 4140 pts - choćby przez posiadaczy ST czy smoków- sterydów

Generalnie - TROPiK jest to mój ulubiony turniej, żadnego nie opuszczę i nigdy nie wystawię nic poza limited :)

Prosiłbym jeszcze o chwilę zastanowienia i udostępnianie bardziej HC zdjęć na priva na nie na ogólnym forum - bo bardzo niefajne mogą być skutki dla organizatorów przyszłych turniejów
Nic tak nie zachęca rodziców do wysłania dzieciaka na turniej albo dyrektora szkoły do jej udostępnienia jak widok człowieka leżącego na torach kolejowych albo ekipy która wygląda jak po wizycie u szwajcarskich mistrzów czekolady, którzy tworzą z pasją.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

DZIK pisze:Prosiłbym jeszcze o chwilę zastanowienia i udostępnianie bardziej HC zdjęć na priva na nie na ogólnym forum - bo bardzo niefajne mogą być skutki dla organizatorów przyszłych turniejów
Nic tak nie zachęca rodziców do wysłania dzieciaka na turniej albo dyrektora szkoły do jej udostępnienia jak widok człowieka leżącego na torach kolejowych albo ekipy która wygląda jak po wizycie u szwajcarskich mistrzów czekolady, którzy tworzą z pasją.
Gdyby te argumenty nie przekonały userów, może choć administracja te linki powycina.
Przesyłajcie je sobie na priv.
Zajrzy tu jakiś zbanowany frustrat, donos złoży, że w szkole pijaństwo i pedalstwo odchodzi i nieszczęście gotowe.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Cenzura zadziałała
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

No to wychodzi na to, że z ASem nie wygraliśmy na farcie, tylko regularnie wbiliśmy go w glebę 8)

Chciałbym jeszcze zauważyć, że dopuszczenie jednej wielkiej armii zamiast 2 mniejszych okazało się być super pomysłem. Świetnie mi się grało, wystawiłem np. po raz pierwszy Grimgora & Immortulz. Widziałem też dzięki temu wiele klimatycznych jednostek, jak phoenix guard Liresa czy pielgrzymi Dębka. Za rok pewnie też wezmę jedną wielką armię :) Tylko szkoda, że pewnie już nie zagram z Shino :cry: :wink:

Pozdr!

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Kołata pisze:No to wychodzi na to, że z ASem nie wygraliśmy na farcie, tylko regularnie wbiliśmy go w glebę 8)

Chciałbym jeszcze zauważyć, że dopuszczenie jednej wielkiej armii zamiast 2 mniejszych okazało się być super pomysłem. Świetnie mi się grało, wystawiłem np. po raz pierwszy Grimgora & Immortulz. Widziałem też dzięki temu wiele klimatycznych jednostek, jak phoenix guard Liresa czy pielgrzymi Dębka. Za rok pewnie też wezmę jedną wielką armię :) Tylko szkoda, że pewnie już nie zagram z Shino :cry: :wink:

Pozdr!
Tzn, najpierw wklepaliście go w glebę, powstał na nielegalu, zdaliście break na minus 7, wklepaliście go ponownie w glebę na 20-0.
Gratulacje.
Jedna wielka armia jest super. Smoki na sterydach są klimatyczne i słabe, (poza pierwszą turą) ale oczywiście armie Liresa, Kolaty i Dębka z którymi mieliśmy zaszczyt się potykać, miały z konieczności więcej piechoty :wink: i prezentowały sie bardzo okazale.
Trudno mi powiedzieć któa najfajniejsza. Jako całośc - chyba Dębkowa. Ale niech mi ktoś powie, że to słaba armia, smokami poszczuję. :twisted:
Mając 1000 punktów straty w pierwszej turze walczył z potworami jak równy z równym, tymi trzema tysiącami Spartan. :roll:

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

A co się stało z tym tysiącem?

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Robson pisze:A co się stało z tym tysiącem?
Pierwszy scenariusz zakładał późniejsze wejście jednostek.

Miałem jechać, ale że nie umiem się zebrać do malowania, to jednak nie pojechałem.
Trochę żal. :)
Wnioski z lektury:
- fajny turniej. Trza zagryźć zęby i usiąść do malowania serożerców.
- frekwencja niska, czyli jednak chyba za dużo iprez na kupie. :?
- AS jest niereformowalny. Śmiać się czy płakać?.. ;)
- może lepiej nie zostawać na noc... Jeszcze człowiek by zasnął i na drugi dzień nie mógł usiedzieć.

Pozdrawiam,
Krzysiek

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Robson pisze:A co się stało z tym tysiącem?
Giga lanca Grali z Morganą dostała Emperor Dragona z popychaczki (Book of Hoeth) w kły od przodu, przegrała o jeden i za stół.
Pierwsza szarża pegazów na Draka - Terror za stół.

Zaczynasz grać. :roll:

P.S. Dostał jeszcze pięć popychaczek z IF, lecz jego wściekły opór dał mu 5 punktów, a Wam drugie miejsce.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Hehehe, fotki ocenzurowali. Lol. Nie myslalem ze beda az tak fajne :lol:

Awatar użytkownika
Wojtek ;)
Warzywo

Post autor: Wojtek ;) »

Kielon pisze:Zaraz wyjeżdżam, więc dzisiaj po południu wrzucę wyniki.
czekamy :)
it's OK to be gay
Obrazek

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Kiedy zostaną wysłane wyniki ?

Dziku :D:D nie mów że bronisz mi leżeć na torach :D :P

Robson
Niszczyciel Światów

Drugie miejsce zapewnił nam darek, który wysadził thoreka, a w domu sprawdziłem, ze tak naprawde zaciął się tylko na 2 tury :D (rzucił trzy dwójki) :shock: :lol:
Ostatnio zmieniony 26 lip 2007, o 18:25 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

za kraggiego masz -1 do rzutu na misfire :> czyli zle sprawdziles :>

Robson
Niszczyciel Światów

sam źle sprawdziłeś :P chyba, że wyszła jakaś errata :shock:

ODPOWIEDZ