Dzikki'ego bolesne próby

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Re: Dzikki'ego bolesne próby

Post autor: Lechu »

ehh bez kitu, przez tę Twoją zgraję konusów sam się zastanawiam nad ich zbieraniem ;P

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

Bez kitu. Ta zgraja konusow to chyba najfajniejszy regiment na całym BP.
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Lechu pisze:ehh bez kitu, przez tę Twoją zgraję konusów sam się zastanawiam nad ich zbieraniem ;P
Uwaga ogólna - czy ktoś w ogóle zastanawia się, oglądając NOWE plastikowe krasie - nad ich zbieraniem :?: :?: :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To tak dla miłośników nowych krasi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

nowe krasie są tak szpetne że ja p****olde #-o , strach sie bac jakie modele wydadzą wraz z nowym podręcznikiem

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

smiejagreg pisze: Uwaga ogólna - czy ktoś w ogóle zastanawia się, oglądając NOWE plastikowe krasie - nad ich zbieraniem :?: :?: :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To tak dla miłośników nowych krasi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...
Powiem Ci, że ja {zawstydzenie_mode_on} Chciałem zrobić drugą armię, jednolite kolory, zwarte szeregi itp. bolał mnie tylko jeden fragment - jestem typowym fanboy'em jeśli chodzi o tło, a jak tu zrobić Longbeards, Hammerers, Rangers itp mając tylko dwa pudła dla wojowników i tyle. Gdyby GW wypuściło plastiki z rozróżnieniem dla wszystkich typów jednostek (a nie - załóż im maski i będą Longbeards) to jestem gotowy dla takiego projektu.

I dzięki wielki za słowa wszelakie. Bo przyznam, że wysiłek jaki wrzuciłem i wrzucam w kompletowanie starych dawi jest spory (nawet nie mówiąc o gotówce). Cieszy mnie, że nie tylko ja uważam to wszystko za czas dobrze poświęcony.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

dzikki, efekt jest rewelacyjny. A ja z nowych dwarfów wybrałbym może niewielki odsetek do ewentualnej kolekcji. Jeśli podjąłbym decyzję o dwarfach to po prostu czekałbym na nowe modele.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Ja czekam. Mam nadzieję, że zaskoczą mnie jak z nowymi Marines.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Każdy, kto ma trochę pojęcia nt. kolekcjonowania starych kraśków wie, ile zachodu kosztowało złożenie takiego klocka. I tak, jak piszesz - nie jest to li tylko sprawa kosztów. Ile frajdy takie kolekcjonowanie jednak daje wiedzą tylko ci, którzy to robią :wink: . I pod tym względem ta armia nie ma sobie równych. A czy jest ona silna, czy słaba, jeśli chodzi o granie, właściwie w ogóle mnie to nie obchodzi :wink: . Widok takiego klocka po prostu zwyczajnie poprawia humor człowiekowi :P .

Natomiast co do plastikowych krasi, to szczęśliwie pozbyłem się wszystkich plastików, jakieś resztki nie wycięte z wyprasek jeszcze tam gdzieś się walają. Nie mam żadnej potrzeby, żeby kupować cokolwiek plastikowego z krasi, bo nie ma nic wartego wydania na to jakiejkolwiek kwoty. Wolę zamiast regimentu plastików nabyć sobie jednego lub dwa porządne figsy metalowe, których jeszcze nie mam :mrgreen: . Zobaczymy co przyszłość przyniesie. Może zmienię zdanie po wyjściu nowych kraśków. Ale szanse na to oceniam na max. 1% :wink: :( ...

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

smiejagreg optymista z Ciebie w takim razie:D
A kurduple bardzo fajnie Ci wyszły;p
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Wrzutka prawie samych wip'ów. Zdjęcia od tyłu tradycyjnie.
Nurglowe trolle - na razie dwa, podstawki zastępcze (docelowe będą inne). Trzeci się robi z inną zapewne kolorystyką, chociaż sam nie wiem, bo każdego robiłem "na oko".
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Chaośny kraś z Hasslefree Miniatures
Obrazek
Obrazek

Oraz początek malowania Tartaruk od Werewoolfa. W chwili obecnej będzie ich 20 - docelowo jak pojawią się alternatywne bitsy to 40. Poza tym w kolejce czekają ich strzelający kamraci oraz rosyjskie odpowiedniki (tylko skąd brać czas ;])
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I na koniec, bo nie samym chaosem człowiek żyje grzmiący bracia do mojej dużej armii najemnej (docelowo będzie ich ok 30-paru)
Obrazek

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Ostatnie zdjęcie jak i malowanie ( o figurkach nie wspomnę ) chyba najlepsze :), ładne kolorowe umaszczenie i stary styl :)

Jak te figsy sonsów u Ciebie? Dużo niedoróbek czy umiarkowanie, bo u mnie z 30 tylko chyba 5 sztuk było odlanych perfekcyjnie na reszcie był bąbelek zazwyczaj na "kołnierzu" albo w kroku :)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

U mnie wszystkie bez problemów. Nadlewki to tyle, co błona między elementami usuwalna ruchem palca. Ogólnie mają tak dopracowane ryje, że za każdym razem mam wrażenie "za mało się postarałem".

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Więc bardziej się staraj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Strzelcy najlepsi. Wipy nurglitów utwierdzają mnie w przekonaniu, że te figsy do mojej armii nie pasują...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Najlepsze są stare trolle chaosu, ale nie chcę już aż tak rozbijać się na ich polowanie.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

dzikki pisze:Najlepsze są stare trolle chaosu, ale nie chcę już aż tak rozbijać się na ich polowanie.
Są ludzie na tym forum, którzy twierdzą, że te trolle chaosu są beznadziejne :lol2: :lol2: :lol2: . Ja ich tam nie szukam. Piątka siedzi w szufladzie i czeka :mrgreen: ...

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Na trollach przydałoby się wiecej kolorków:D Gdzie kupowałeś pokurcze od werwoolfa?
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Chaos dwarfs są dostępne w sklepie Faber i Faber.

Trolle mają z 3 odcienie zieleni, ale tu nie widać.
Ostatnio zmieniony 3 sty 2014, o 22:11 przez dzikki, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Dzięki:D

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

I kolejna paczka zdjęć.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Taki ogr dla urozmaicenia malowania ;]
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I orc, który czekał na zrobienie zdjęcia nie wiem ile czasu.
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kuźwa, dzikki, co Ty tam za bzdury malujesz :?: :?: :?: Pórównanie ogra Golfaga i orka z tymi paskudztwami wygląda masakrycznie :!: :!: :!: I nie jest to komplement dla tych paskudztw, o nie [-X [-X [-X . Te koszmarnie bzdurne figsy są kwintesencją ostatnio wydawanych przez GW figsów. Po prostu obrzydlistwo. i ktos za to płaci, normalnie nie rozumiem...
Malowanie trzyma poziom, charakterystyczna zgaszona kolorystyka...

ODPOWIEDZ