1) jakie ilości wojowników w bandzie na początek są w miarę ok?
pytanie wzięło się z tego, że w próbnej rozpie Krasi mam 4 'chłopa'...
2) czy w miarę rozwoju kampanii można dokupować jednostki a nie tylko wyposażenie?
3) czy w miarę rozwoju kampanii można 'wymieniać' ekipę/wybierać kto idzie plądrować kobiety i gwałcić wioskę? tzn mam 5 już wyexpionych kolesi w bandzie, ale zamiast jednego chce wziąć słabeusza by się "poduczył"...
4) w pliku AB do Mordka są 4 'frakcje' Krasi, oprócz łowców skarbów są browarnicy, górnicy i inżynierowie... WTF? To jakieś dodatkowe możliwości czy nieoficjalne bandy?
1. Jeśli chodzi o krasnoludy to myślę, że 4 osoby to za mało, wystarczy stracić 1 postać i jesteś zmuszony do testów rozbicia i nawet krasnoludzka 9tka LD w końcu zawiedzie, tak więc raczej 5 plus. Ja zwykle startuje z 7 osobami rezygnując całkowicie ze zbroi.
2. Jak najbardziej. Możesz wynajmować bohaterów, stronników najemników, jedynie przywódca bandy jest niezastąpiony.
3. Zwykle takiej opcji nie ma. Na wyprawę idzie cala banda.
4. Z tego co wiem oficjalni są tylko krasnoludzcy poszukiwacze skarbów, o reszcie nigdy nie słyszałem, pochodzą wiec pewnie z fanowskich settingów, albo są to bandy autorskie.
Witam.
Chciałbym rozpocząć moją przygodę z Mordheimem. Nim to jednak nastąpi mam dość błahe pytanie. Mianowicie: jaki box imperium będzie najlepszym rozwiązaniem na bazę pod ekipę chłopaków z Averlandu?
Cześć
Jestem nowy w Mordheim (grałem w wfb w 7ed) chciałbym zbierać Skavenów zacząłbym od Boxu Night Runners bo to jest pewne i teraz czy jako Bohatera mogę użyć figurke Deathmaster Snikch oraz czy uzbrojenie Ratogra ma znaczenie? i dla wtajemniczonych czy Ratogre z IoB jest jakiś tragicznie brzydki ? Gorszy od "pudełkowego" ? Czy coś poza tym będę potrzebował ?
Kurde za dużo band mi się podoba aż nie wiem którą zacząć
Nie chce wydać jakoś super dużo kasy więc chyba wybiorę Skavenów
Czy jest banda Szkieletów ? albo Lizaków?
Jak wygląda granie piratami na turniejach ?
Lizaki są w settingu Lustria, szkielety możesz wystawiać za zombiaki w Undeadach, bandy szkieletów jako takiej nie ma
Piratów na większości turniejów chyba się dopuszczało... raz może ktoś nimi zagrał