Do tej pory zajmowałem się wraz z ojcem głównie modelami z II Wojny Światowej i powoli naszła mnie chęć na zagranie w WFB ( dzięki szanownej koleżance Mirabelce ). Grałem w II edycję w40k oraz trochę w Chronopię, Głównym motywatorem dla mnie przy wyborze armii jest wygląd figurek także zdecydowałem się na jedną z tych opcji:
- Empire jako armia czysto Ulrica
- Empire jako armia składająca się z Halflingów
- DoW ale takie ludzke ( strona ally a nie destro także dwarfy, ludzie i temu podobne nacje bezmieszania orków z krasnoludami )
Teraz kilka pytań w powyższej materii:
1. Czy można złożyć armię czysto Ulrykowską mającą ręce i nogi? Przejrzałem galerięPana Kefasa i myślę, że jestem w stanei zrobić Demiwolfy

2. Czy Armią Ulrika właśnie z takimi konwersjami itd będzie można normalnie z kimśgraćbez posądzania, że ta figurka to nie ta figurka ( mam namyśli np. zrobienie zamiast halabardników, maruderów z Chaosu z jakimiś większymi dzidami, futra itd i nazwanie ich właśnie Halabardnikami.
3. Pytanie tyczy się Armii Halflingów granej jako Empire - pytanie w zasadzie jak wyżej czy będzie to dopuszczone jeśli wystawię takązgarjęi powiem, że np. Ten trzy wozy z czterema falflingami ciągnięte przez kucyki do demigryfy?
4. Pytanie do graczy Dogs of War jak wygląda sprawa z tą armią? Przejrzałem kilka tekstów i niby ona jest ale jakby jej nei było. Na upartego można tym grać ale: Na jakim AB? Czy jest to oficjalnie dopuszczona armia do rozgrywek? Czy ludzie krzywo się patrzą jeśli stają przeciw tej armii i coś marudzą, że przecież ona jest nielegalna.... Wreszcie tutaj mam problem bo o ile w pozostałych moich wyborach wiem od czego zacząć ( bo jakośtam znam armięImperium ) tak tu co do zakupów chciałbym się już poradzić znawców: Zastrzegam, że na 100% widzę w tej armii Long Drongów, Hot Pota oraz Halflingów
Bardzo dziękuję za pomoc.