DMP 2015 - Kraków - 1-2.08.2015

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Re: DMP 2015 - Kraków - 1-2.08.2015

Post autor: Solo »

A ja bym uhoborował, to może być fajna sprawa, przez minutę set osób wspomni prawdziwych Warszawiaków którzy woleli walczyć z Niemcami niż się z nimi bratac, co Ty na to Rince jest "git" ;-)

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Przed wejściem dal bym też tablice na sztaludze: "Smoleńsk - pamiętamy". By i rosyjscy goście poczuli się jak w domu.
xYz

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

To ja proponuje, zeby na ta minute wyprosic z sali wszystkich graczy majcy w rodzinie Niemca albo Rosjanina, do 6 pokolenia wstecz. I moze jeszcze wpakowac z 5 karniakow. Niech wiedza, ze Polacy pamietaja!
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Nie wierzę po prostu... Rozumiem panowie, że macie swoje zdanie, ale to nie oznacza wcale, że musicie na pozostałych pluć.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

tragizm braku wsparcia ze strony armii czerwonej...
Padłem ze śmiechu... dlaczego niby Armia Czerwona miała pomagać AK związanemu z rządem w Londynie?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Założę się, że Stalin cieszył, się jak dziecko jak to powstanie wybuchło bo dwóch jego przeciwników zaczęło wybijać się wzajemnie... a on już przyszedł potem na gotowe...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Wiecie, to jest strasznie smutne. Również nie jestem za tym, żeby narzucać komuś jakąś manifestacje, bo i po co. Każdy zrobi co uważa za stosowne. Straszne jest jednak to jak wyśmiewacie, czy szydzicie z takiego pomysłu.

Ten tekst o Smoleńsku. Jak to w ogóle można porównać? Nie sposób. Można się nabijać z minuty ciszy. Ok. Natomiast myślę, że powstańcom należy sie pamięć i nie ma co z tego się nabijać.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Przemcio pisze:
Padłem ze śmiechu... dlaczego niby Armia Czerwona miała pomagać AK związanemu z rządem w Londynie?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Założę się, że Stalin cieszył, się jak dziecko jak to powstanie wybuchło bo dwóch jego przeciwników zaczęło wybijać się wzajemnie... a on już przyszedł potem na gotowe...

Padłeś to leż.

Czy ważne jest to dlaczego nie pomogli? Tragiczne jest to, że pomocy potrzebowali, oczekiwali , a jej nie dostali. Pomimo tego, że wszyscy walczyli z nazistami.
WIadomo, że się cieszył, ale nie o to mi chodziło, co ująłem wyżej.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2015, o 11:25 przez Heretic, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

Andrzej
Pan Spamu

Heretic pisze:Wiecie, to jest strasznie smutne. Również nie jestem za tym, żeby narzucać komuś jakąś manifestacje, bo i po co. Każdy zrobi co uważa za stosowne. Straszne jest jednak to jak wyśmiewacie, czy szydzicie z takiego pomysłu.

Ten tekst o Smoleńsku. Jak to w ogóle można porównać? Nie sposób. Można się nabijać z minuty ciszy. Ok. Natomiast myślę, że powstańcom należy sie pamięć i nie ma co z tego się nabijać.
Pelna zgoda. Niech kazdy ta pamiec okaze tak, jak uwaza za najsluszniejsze, we wlasnym zakresie. Bez mowienia innym, jak maja ja upamietniac.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Ja nie wiem czy wiecie ale nie tylko czerwoni nie pomogli ale wybili kilka oddziałów AK idących na pomoc Warszawie.
Smutna historia - każdy powinien mieć ją w sercu i pamięci - jednak co do minuty ciszy na imprezie z alkoholem to jestem na nie - nie wydaje mi się to mimo wszystko właściwe.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Nie wiedzialem, ale zdziwiony nie jestem ;)

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Post autor: muchozol »

PiotrB pisze:Ja nie wiem czy wiecie ale nie tylko czerwoni nie pomogli ale wybili kilka oddziałów AK idących na pomoc Warszawie.<br abp="805">Smutna historia - każdy powinien mieć ją w sercu i pamięci - jednak co do minuty ciszy na imprezie z alkoholem to jestem na nie - nie wydaje mi się to mimo wszystko właściwe.
https://www.youtube.com/watch?v=ffRAlPiGYf0
200tys może, 200 setki też by dały radę....
Heretic pisze:
Przemcio pisze:
<br abp="815"><br abp="816">Padłem ze śmiechu... dlaczego niby Armia Czerwona miała pomagać AK związanemu z rządem w Londynie?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: <br abp="817">Założę się, że Stalin cieszył, się jak dziecko jak to powstanie wybuchło bo dwóch jego przeciwników zaczęło wybijać się wzajemnie... a on już przyszedł potem na gotowe...
<br abp="818"><br abp="819"><br abp="820">Padłeś to leż.<br abp="821"><br abp="822">Czy ważne jest to dlaczego nie pomogli? Tragiczne jest to, że pomocy potrzebowali, a jej nie dostali. Pomimo tego, że wszyscy walczyli z nazistami.<br abp="823">WIadomo, że się cieszył, ale nie o to mi chodziło, co ująłem wyżej.
odpuść, na niektórych szkoda nerwów :roll:
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Ja bym chętnie przepytał tych 200 k ludzi co wiedzą o powstaniu -
https://www.youtube.com/watch?v=gzBGJstr14k
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Panowie, idźcie gdzie indziej się kłócić w sprawie tego powstania.
Stronę wcześniej macie stanowisko organizatora, a jako że mamy team z Niemiec i Rosji, mam nadzieje, że nie będzie żadnych ekscesów i wszyscy umiemy się zachować nawet po alkoholu.

Awatar użytkownika
Milczek
Kradziej

Post autor: Milczek »

Team JH2
Zielony Adam, 2898, Bretonia
1x9 Knights of the Realm: Gallant, Musician, Standard, 255

Koszt punktowy oddziału sugeruje magiczny sztandar za 15 pkt. Musi być, w przeciwnym wypadku rozpiska nie ma 25% w core.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2015, o 13:34 przez Milczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Czy ważne jest to dlaczego nie pomogli? Tragiczne jest to, że pomocy potrzebowali, oczekiwali , a jej nie dostali. Pomimo tego, że wszyscy walczyli z nazistami. WIadomo, że się cieszył, ale nie o to mi chodziło, co ująłem wyżej.
No dla mnie ważne w polityce nie ma miejsca na durną naiwność :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Przypomnę ci taką datę... 17 września 1939... wiesz co się wtedy stało :?: :mrgreen: zapewne tak i teraz weź mi wytłumacz dlaczego Stalin miał pomagać rządowi, który wcześniej najechał w momencie, w którym przedstawiciele tego rządu tłuką się z kolejnym jego przeciwnikiem to jest III Rzeszą :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nic tylko siedzieć i czekać aż obaj przeciwnicy wykończą się sami... (no w przypadku PW to akurat Niemcy wykończyli Polaków a dokładniej wyrżnęli 200 tys. ludzi...)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Przemciu skończmy ten temat. Serio. To po prostu nie jest miejsce.

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Post autor: szafa »

To jest temat również do umawiania się na picie?
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

szafa pisze:To jest temat również do umawiania się na picie?

Ten post oznacza, że poziom dyskusji jest na absurdalnym poziomie. Dinozaury obudziliście
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

szafa pisze:To jest temat również do umawiania się na picie?

Tak, to jest ten temat :D

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Ma ktoś jakieś miejsca w furze z Warszawy?
Obrazek

ODPOWIEDZ