Dzikki'ego bolesne próby

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Re: Dzikki'ego bolesne próby

Post autor: dzikki »

Wiem i mam go. ;] Dokonam później transferu z regimentów.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

No i zrobiłem potępieńczą rzecz - pomalowałem nowego figsa ;] Zdjęcia mnie nieco wpieniły, bo uważam, że wyszedł nieźle a tutaj pruut.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteq
Chuck Norris

Post autor: Wojteq »

Fajnie wyszedł. Szczególnie metaliki i gem z przodu (jest na nim lakier błyszczący?). Mógłbyś trochę skontrastować ogień. Od białego nawet przez pomarańcz do czerwieni.

W ogóle super model na szybkie malowanie - w 2-3h można go bardzo elegancko zrobić.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Wojteq pisze:Fajnie wyszedł. Szczególnie metaliki i gem z przodu (jest na nim lakier błyszczący?). Mógłbyś trochę skontrastować ogień. Od białego nawet przez pomarańcz do czerwieni.

W ogóle super model na szybkie malowanie - w 2-3h można go bardzo elegancko zrobić.
Heh zapomniałem lakieru na gem położyć. Ogień ma kontrasty, ale mam mały problem przy robieniu zdjęć - kolory ciepłe czerwienie-pomarańcze-żółcienie zawsze zwalają mi się. Ot brak umiejętności. Szczególnie, że przy stali jest lekka kreska czerwieni, potem pomarańcz - stal jest żółta z białawym środkiem a ogień to mieszanka od żółtego z pasmami pomarańczy i lekko ciemną czerwienią linie skrajne (ale tylko niektóre).

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Gem w dolnej części powinien być bardzo ciemny, prawie czarny i stamtąd powinieneś zacząć rozjaśnianie. Jakoś mi on nie leży. Ogień mi przypomina jajecznicę nieco... Za to broda i metaliki wyglądają fajnie, płaszczyk też nie najgorszy...

Awatar użytkownika
Wojteq
Chuck Norris

Post autor: Wojteq »

Nie zgodzę się. Zgodnie ze szkołą malowania gemów, której używam jest namalowany poprawnie:

Obrazek

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Wg podobnego schematu malowałem.

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Z gemem racja choć prawdę prawi Siemiejagreg o jajcznicy runicznej. Niestety element jest słaby, przy całym naprawdę bardzo dobrze maźniętym modelu rzuca się to w oczy. Wiem że może być to wina fotek choć chyba niecała. To czego brakuje to wyraźnego odcięcia runy od płomienia, zlewa się całość we wspomnianą jajecznicę. Drobny mankament a jednak w takim modelu jest bardzo widoczny.

I spam na koniec: kowadło+nauszniki=dziwaczny kask :mrgreen:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Macie rację co do gema - pisząc w pośpiechu odwróciłem wszystko. Jasne, że jasne na dole :oops: :wink: Sorki za wprowadzenie w błąd - kompletny dureń ze mnie... Chodziło mi głównie o to, żeby wyjść z prawie czarnego, potem rozjaśniając do czerwieni a kończąc na delikatnej żółci na przykład. A blik lub bliki na ciemnym ofc...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

No i tak jest właśnie gem zrobiony.
A tutaj jest zbliżenie na runę - to max co mogę zrobić, przy robieniu zdjęcią. Widać kontrast barw?
Obrazek

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Teraz widać 8)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Zdjęcia figurek to rzeźnia ;]

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

W przerwie od malowania górników i slayer'ów zacząłem kończyć regiment.
Stan na chwilę obecną. Na trey'u brakuje jeszcze 8 modeli z halabardami.
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

I to jest to :!: . Podejrzewam, że najbardziej zazdroszczę Ci tych modeli, których brakuje :mrgreen: :wink: ...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

A nie nie ;] pozostałe to produkty White Knight

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Myślałem, że chcesz wpakować halabardników imperialnych do tego regimentu. Trochę się zdziwiłem, bo średnio by tu pasowali. Teraz już kumam, jak to ma wyglądać...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Imperialnych dodaje do imperiali - tu będą halabardnicy WK, którzy będą lepiej wyglądali z włócznikami.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

dzikki pisze:Imperialnych dodaje do imperiali ...
To tak, jak ja... Nie chcę robić regimentów pod konkretną broń - będę kompletował je tak, jak były wydawane przez Maraudera... Jedynie będę dodawał do tych regimentów pojedyncze figsy, np. adveturerów niektórych, bo ich jakoś mi się nie chce kompletować...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Dokładnie. Do górników dodaje np starych inżynierów, bo wg mnie idealnie pasują a rozbijają odrobinę monotonnie.

AdamKoz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: AdamKoz »

Swoją drogą, fajny ten runelord, szczególnie podoba mi się broda, domyślam się że na żywo wygląda jeszcze lepiej.

Swoją drogą, może jakbyś zmienił tytuł wątku na "Dzikki'ego radosne próby" to by figsy były jeszcze ze 2 razy ładniejsze(klauzula: oczywiście, nic nie umniejszając Twojemu obecnemu poziomowi ;))? :D

ODPOWIEDZ