Moderator: Kołata
bez ld generala/big bossa w srodku to zaden oddzial zielonych nie dziala.Sprawdzają się gdy w środku siedzi BOBB na świniaku i jedziemy chalange z siatkami na przeciwniku, fanatycy zawsze daja do myslenia, ale mimo wszystko uważam, że to średni unit. Bez BO w środku to już w ogóle...
Yahoo82 pisze:Kurde strasznie chwalicie te klocki NG, a ja jakoś nie mam do nich zaufania. Dostaja lanie od każdego CR'a, nie ustoją nawet 5 konnicy, jeżeli jada na własnej liderce to przegrana nawet o 1 punkt prawie zawsze oznacza ucieczkę...
Sprawdzają się gdy w środku siedzi BOBB na świniaku i jedziemy chalange z siatkami na przeciwniku, fanatycy zawsze daja do myslenia, ale mimo wszystko uważam, że to średni unit. Bez BO w środku to już w ogóle...
No ale może się kiedyś do nich przekonamBo jak nie oni, to co?
Problem w tym, że klocek NG szarży lancy nie wytrzyma, a strata prawie 200pts i sztandaru tylko po to by wbic się 2 fanolami...Undead84 pisze: Jednak nie zmienia to faktu ze odziały NG sa idealne na lance bretońskie...jak tylko gram z lancami to sie wystawiam od kopa na szarże...i modle sie aby fanatyk wyleciał na jak najmniej cali;p
Co nie wytrzyma???...a co ma wytrzymywać jak z reguły zaden rycerz nie dochodzi do walki bo nawet duże lance sie składaja jak dostana 4D6 na pysk od fanola...i nie gadam tutaj głupot tylko opieram to na faktach;]Yahoo82 pisze:Problem w tym, że klocek NG szarży lancy nie wytrzyma, a strata prawie 200pts i sztandaru tylko po to by wbic się 2 fanolami...Undead84 pisze: Jednak nie zmienia to faktu ze odziały NG sa idealne na lance bretońskie...jak tylko gram z lancami to sie wystawiam od kopa na szarże...i modle sie aby fanatyk wyleciał na jak najmniej cali;p
Ja staram się robić kanapki z fasta - ustawiam fasta 6,5" od NG i jak lanca szarzuje w fasta to wypluwam fanoli, wpadają w moich i pojawiają się 1" przed fastem. Lanca kontynuuje szarżę i staje na fanolach przyjmując 4d6. Oczywiście nie każdy się na to łapie, ale cóżJakiś sposób jest.
Zastanawiam się tylko czy (jeśli coś zostanie z fasta) obrażenia wbite przez fanoli w lancę liczą się do combatu?