Van Hosrtmann's Speculum

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Jedy Knight pisze:Porzućcie wszelką nadzieję.
Jest jak pisze Jankiel.
Jacku, poczułem się urazony... ;)

Awatar użytkownika
pelzak
Falubaz

Post autor: pelzak »

Zapytalem na innym forum http://warhammer.org.uk/PhP/viewtopic.p ... 518#463518

I slusznie zauwazaja ze gdyby tak pojemnie traktowac stwierdzenie "with those of his enemy" to mozna by wymienic statystyki z dowolnym wrogim modelem na stole, a nawet spoza niego.

Dlatego kwestia uzywania tego przedmiotu jest jasna, nie dziala na mounta.

Pozdrawiam
Pelzak

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

pelzak pisze:Zapytalem na innym forum http://warhammer.org.uk/PhP/viewtopic.p ... 518#463518

I slusznie zauwazaja ze gdyby tak pojemnie traktowac stwierdzenie "with those of his enemy" to mozna by wymienic statystyki z dowolnym wrogim modelem na stole, a nawet spoza niego.

Dlatego kwestia uzywania tego przedmiotu jest jasna, nie dziala na mounta.

Pozdrawiam
Pelzak
Cieszę się, że pomogło. :roll:

Choć akurat absolutnie nikt godny wzmianki sie nie wypowiedział, grunt, że uważasz sprawę za zamknięta.
:D
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
pelzak
Falubaz

Post autor: pelzak »

Jedy Knight pisze:Cieszę się, że pomogło. :roll:

Choć akurat absolutnie nikt godny wzmianki sie nie wypowiedział, grunt, że uważasz sprawę za zamknięta. :D
Podzielam twoja radosc. :wink:
Nie wiem czy ktos godny wzmianki czy nie. Raczej kazdy wypowiedzial sie tak samo.

Pozdrawiam
Pelzak

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

no i sie zakończyło na tym jak wcześniej pisałem,że zakończy sie on ma racje bo ja tak mówię i koniec kropka,żeby nie zaśmiecać forum udowodnijcie mi na pm,że ja się mylę bo jak narzazie widzę,że gadam do ściany.Nic nie zostało udowodnione tylko powiedziane że tak jest bo ja tak uważam a cytaty zapodane wcześniej mówią co innego.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Kołek pisze:no i sie zakończyło na tym jak wcześniej pisałem,że zakończy sie on ma racje bo ja tak mówię i koniec kropka,żeby nie zaśmiecać forum udowodnijcie mi na pm,że ja się mylę bo jak narzazie widzę,że gadam do ściany.Nic nie zostało udowodnione tylko powiedziane że tak jest bo ja tak uważam a cytaty zapodane wcześniej mówią co innego.
Takie jest zycie...

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

no trudno z wszystko wiedzącymi panami z LS nie da sie porozmawiać

PS życzę sukcesów w przyszłości w uproszczaniu zasad :twisted:

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Kołek pisze:no trudno z wszystko wiedzącymi panami z LS nie da sie porozmawiać

PS życzę sukcesów w przyszłości w uproszczaniu zasad :twisted:
Przeczytaj ten dłuższy post Jankiela.
Powinno wystarczyć.
Życzę sukcesów.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Mnie wystarczy post Jankiela na LL<czesc w nawiasie> :roll: W tym momencie z takim podejscie mozna zakonczyc dyskusje bo nie ma zadnego sensu
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

pelzak pisze:I slusznie zauwazaja ze gdyby tak pojemnie traktowac stwierdzenie "with those of his enemy" to mozna by wymienic statystyki z dowolnym wrogim modelem na stole, a nawet spoza niego.
generalnie chyba o tym pisalem strone albo dwie temu :roll: ;)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

W tym momencie z takim podejscie mozna zakonczyc dyskusje bo nie ma zadnego sensu
Czemu mam się nie nabijać z co osobliwszych pomysłów?
Scrolle u nobli HE, magiczne ataki koników spod wild riderów i VHS działający na mounty śmieszą mnie tak samo. Nie mam zamiaru tego ukrywać.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Malal
Kretozord

Podobnie jak brak mozliwosci skorzystania z collarki na KB ale co kraina to kazdego co innego smieszy

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

A miałbyś móc? Gdy dostajesz ranę giniesz. Przenosisz ją po tym, jak ją dostaniesz.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

mówiąc o tym co kogo śmieszy to mnie śmieszy LS, sory nie mogłem się powstrzymać, no cóż nie możesz ich pokonać to sie przyłącz, trudno nigdy nie grałem,że działa na mounty no i widzę że nikogo nie zwałowałem :P :wink: :D

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Cieszę się, że poprawiamy ludziom humor. O to w tym hobby przecież chodzi.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Jankiel pisze:
W tym momencie z takim podejscie mozna zakonczyc dyskusje bo nie ma zadnego sensu
Czemu mam się nie nabijać z co osobliwszych pomysłów?
Scrolle u nobli HE, magiczne ataki koników spod wild riderów i VHS działający na mounty śmieszą mnie tak samo. Nie mam zamiaru tego ukrywać.
Takie rodzynki, to jeszcze pół biedy.
Dawno temu w Warszawie chciano mnie przekonać, że elfie bolce mają -5 do hita, jak strzelają salwą w związku z zapiskiem w AB, że:

"Multiple shots have range of 48", a Strenght of 4, with armour saves suffering a -2 penalty"

Dark Elves Army Book p.9 ostatni akapit.

Malal
Kretozord

Jankiel pisze:A miałbyś móc? Gdy dostajesz ranę giniesz. Przenosisz ją po tym, jak ją dostaniesz.
Czyli jak dostanie ostatnia rane tez z collarki nie moge skorzystac? twoje logika jest isci dziwna

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

O collarce i jej działaniu wobec killingblowa mozna porozmawiać na forum. Nie twierdzę, ze mam rację.
Ale na turnieju w żadne dyskusje wdawać się nie będę, bo to nie miejsce i cza na to.

Malal
Kretozord

Teraz to nie bardzo rozumiem. Ty powiesz ze nie dziala na turnieju ja powiem ze tak i co? :D Collarka dziala po zadaniu W , a wedlug Ciebie juz wtedy nie dziala :roll:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Jankiel pisze:A miałbyś móc? Gdy dostajesz ranę giniesz. Przenosisz ją po tym, jak ją dostaniesz.
wypadalo by moc:

Q. Can saves provided by magic items which are not classified
as Armour or Ward saves (e.g. Collar of Shapesh) save against a
Killing Blow?

A. Yes, treat it as a ward save for this purpose.
S. Gav Thorpe - Warhammer Design Team

ODPOWIEDZ