wszyscy i tak znaja moj stosunek do malkontentow - najwazniejsze, ze ja jestem zadowolony z tlumaczenia

Moderator: #helion#
Jasne, że tak nie mówisz bo flaglanci nie są już w blistrach.Reyki pisze:Jak ktos zadaje mi pytanie co ma kupić na początek to nie mówię:
War Altar, 4 armaty,2 czołgi i 3 pudła kawalerii oraz 3 blistery flagasów.
Według Wiki i jej danych z 2007 roku macie 760 250 mieszkańców.Reyki pisze:(nieżle jak na miasto mające prawie 900,000 mieszkańców).
Nie poczułem się obrażony że mówisz o Nowy Sączu (BTW: według Wiki prawie 84 500 mieszkańców) u nas jest około 20 graczy w Warhammera z tego dwie osoby które są wymiataczami i PG reszta jest normalnymi graczami z którymi spokojnie można pograć, w młodych widać już że niektórzy będą kroczyć ścieżką PG ale są też miłe akcenty ludzi którzy chcą tego uniknąć.Reyki pisze:Ale jeśli jest z mniejszego ośrodka tak jak (i tu nie ubliżając) Płock lub Nowy Sącz to czemu ma nie grac inaczej?
W mniejszych ośrodkach nie ma parcia na PG.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
wez sobie dowolny podrecznik - w stopce redakcyjnej przeczytasz sobie, kto tlumaczyl i kto byl w zespole redakcyjnymReyki pisze:Co do nazw rodzimych to Faberzy(bo to oni tłumaczyli?) częściowo trafili ale częściowo totalnie ominęli fluff i dali z niczego wziętą nazwę.
Czasem czytając przekłady na nasz język zastanawiam się czy tłumacz czytął jakieś książki poświęcone WFB zanim zabrał się za tłumaczenie.
Nie decyduje gdzie masz się wypowiadać ale raczej Twoja wiedza na temat Imperium jest znikoma.PiotrekN pisze:Sory Raf ale jak możesz to przenieś gdzieś ten temat do offtopów jak możeszTrafiłem w czułe miejsce? Od kiedy decydujesz gdzie mam się wypowiadać? Czujesz jakąś zazdrość czy co? I jak możesz to nie oczerniaj mnie na innych forach. Jak masz jakiś problem to napisz na naszym klubowym.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.