Śmieszne przesądy związane z WFB

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Stachu pisze:hehe... opcje typu " nie tą kostką!!! nie czuje w niej mocy!! " :D

nie powiem czyje to poglądy....
Moje. :D
Rzuty na kościach trzeba wyczuć, czasami dobry wynik może popsuć ci niewłaściwa kostka, bądź też niewłaściwa osoba stojąca przy stole. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

a czasem po prostu bywa tak, że przeciwnik rzuca jak chce....
np. 12 na czarach, 2x1 na break'a, 6-skti na impacty,mało na toczenie jak przedeklarował...

zawsze się zastanawiałem czy tego typu rzuty po zsumowaniu na koniec bitwy dają statystyczny rezultat. :roll:

Awatar użytkownika
IceRiver
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: IceRiver »

Ej nie dobijajcie mnie! Jakieś 3 miesiące temu jakiś dzieciak rzucał moimi kośćmi przed moją bitwą z nim na turnieju XD Jak zapytałem co robi ti powiedział że zużywa dobre rzuty <zgon>

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Shino i Truepunk - wyluzujcie, bo będzie źle.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Fluffy pisze:Shino i Truepunk - wyluzujcie,
Racja wyluzujcie. Ja mogę kisiel do Lublina z domu przywieść. Bo jutro jakiś hipermarket otwierają to pewnie za darmo będą dawać :wink:

A co do przesądów:
to nigdy 5SP na tanka bo mam 6 i pegazy zawsze nie zdają paniki.

rzuty: trzeba dużo"potrząchać" w łapie i naładować energią, oraz oczywiście biorę małe wyniki jak chce duże i odwrotnie
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
sojowy

Post autor: sojowy »

Grazbird pisze:przed rzutem staram sie wytrzec dłonie jak mi sie spocą :D
Ja też wycieram ręce przed rzutem, ale to dlatego, że potem są niemiłe w dotyku jak sie lepią. :D
Lunn pisze:sojowy napisał:
A ja nie lubię czarnych.

You racist bastard!
Czlowieku, ku*wa, trochę kultury! :)

Awatar użytkownika
Krzysiek

Post autor: Krzysiek »

Ja znam przesąd ,że nie pomalowana armia prawie zawsze przegrywa o dziwo mi się to sprawdza

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

ja mam jeszcze tak ze mam duzo proxów w armii to czesto pzegrywam i czesto się to nawet sprawdza ;)

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

zawsze rzucam na raty pomaga :D

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

co do proxów to ja czasem gram z kumplami na samych proxach tylko bohaterów dajemy(jak gramy gdzieś na imprezie) to wtedy proxy zawsze wygrywają :wink:
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Kapelusz HASHUTA!

Awatar użytkownika
IceRiver

Post autor: IceRiver »

tedzio pisze:ja mam jeszcze tak ze mam duzo proxów w armii to czesto pzegrywam i czesto się to nawet sprawdza ;)
:shock: Właśnie takie armie powinny wygrywać bo nie ograniczają cię figurki XD

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

osobiście kupiłem 5 kostek :czarną,czewoną,zieloną,białą i czarną z niebieskimi kropkami.

rzucałem każdą 5razy po 15 i została jako najlepsza czarna z niebieskim( mam tylko jedną przysłowiowo szczęśliwą) następnie prawie na równi z plusem na czarne wygrały czarne i czerwone.Toteż rzucam tylko czarnymi czasami czerwonymi i bohaterami i pojedyńczymi rzutami niebieso czaeną

pozdro
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Hrabia
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Hrabia »

Jak dugo trzymam kostki w ręce, to wyciągam z nich pozytywną energię ;) Muszę kostkę podnieść i rzucić, wtedy mam lepsze wyniki. A na sypanie na wampirach zawsze rzucam osobno i często nawet na 3ld szkieletów wychodzi :D

Co do przesądów inne niż "kostkowe". Wight Lord z KB na 5+ i 3+ trafianiem - ZAWSZE trafia jednym atakiem i nie rani.
Na jednym z turniejów parowych wspomagała nas tajemnicza moc zombiego Czesia (kto grał przeciwko Czesiowi ten wie o co chodzi :twisted:). Wystarczyło, że Czesiu stał w miejscu gdzie aktualnie była akcja - czołg na kilku ranach robił maksa punktów, wszystkie save'y wychodziły, szarże nie dochodziły, kule armatnie wbijały się w ziemię, itp. Wystarczyło Czesia zabrać i schować i już nam się bitwa sypała :D

Awatar użytkownika
Krzysiek

Post autor: Krzysiek »

Ja tam sam wierzę w przesąd ,że jak się rzuca pojedynczo kostki to są lepsze wyniki .Kłopot w tym ,że przeciwnicy się wkurzają bo to dłuuugo trwa.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Jeszcze jeden mi się przypomniał:
Jak gracz pomaluje ostatnią figurkę, umiera
Czyli mam długie życie przed sobą :P

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

byl komiks o battlowcach ,,co sie dzieje z figurkami gracza, po jego smierci" :D (to we Wroclawiu sa 2 osoby niesmiertelne juz, ktore graja tylko po chatach i maja wszystko (!!!) pomalowane)

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

Krzysiek pisze:Ja tam sam wierzę w przesąd ,że jak się rzuca pojedynczo kostki to są lepsze wyniki .Kłopot w tym ,że przeciwnicy się wkurzają bo to dłuuugo trwa.
ja tam rzucam liderki i czary z 2d6 ;D

i musze przyznac ze to sie sprawdza...

a moj znajomy z klubu twierdzi ze potrzacanie koscmi i huhanie na nie przynosi za to pecha ;D

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

@Hrabia: nawet mi o Czesiu nie wspominaj :evil: Na moje szczescie na PGA juz nie wykazywal sie az taka skutecznoscia :P

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

@Główny temat: a potem się dziwicie, że ludzie nie traktują Was poważnie. ;)
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ