John Rambo
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
zrobiło nam sie forum fizykow i specjalistów od broni palnej - coraz ciekawiej
dyskusje sledze wylacznie by poczytac kolejen wzorki i wynurzenia fizyczne..
sam Rambo fascynowął mnie jak byłem malym dzieckiem (taki hero co rozwala sam wszystkich dookola).. dzis to juz w ogole mnie nie kreca te setki trupów, ktore padaja z jakis bezsensownych powodów
pozdrawiam
dyskusje sledze wylacznie by poczytac kolejen wzorki i wynurzenia fizyczne..
sam Rambo fascynowął mnie jak byłem malym dzieckiem (taki hero co rozwala sam wszystkich dookola).. dzis to juz w ogole mnie nie kreca te setki trupów, ktore padaja z jakis bezsensownych powodów
pozdrawiam
jak patrze glebiej to widze wielka maszynke do robienia pieniedzy.. naprawde nie chce sie temu przygladac...Jasiuuu pisze:jakbys spojrzał głębiej to zobaczyłbyś że nie o setke trupów się rozchodzi.
TV nie wlaczam.. za to do kina czasem chodze.. ale nie na filmu pokroju Rambo - a pomijajac całą komerche to po prostu filmy akcji mi juz nie imponuja
uprzedzony jesteś i tyle . nie wiem na co miałbym iśc do kina co miałoby jakiś wartościowszy przekaz zobaczmy rozkład :
10.000 BC - bajeczka gdzie jaskinowcy mają bialuśkie zęby i generalnie love story holywoodzki dawno dawno temu (syf)
Kroniki Spiderwick - dubbing - kolejny klon harrego pottera
Mgła- Horror na podstawie S. Kinga. Książka była średnia film też raczej nic poza chwilowym przestrachem nie przyniesie
Mała wielka miłość- Polska komedia romantyczna nic nie trzeba dodawać
Asterix na olimpiadzie - dubbing - czyli kolejna próba zniszczenia wizerunku postaci stworzonych przez Gościnnego i Sampe
na takim tle film który może zmusic przeciętnego zjadacza chleba na moment reflekcji nt. ludzkiego życia i szczęścia , w brutalny sposób pokazac że w naszym 'pokojowym' świecie trwają krwawe wojny a ludzie są bestialsko mordowani wypada bardzo dobrze. i możecie pisac że to komercha że stallone zrobił to dla kasy i wogle ten film składa się tylko ze strzelanin imo BULLSHIT . Stallone naprawdę ładnie podjął problematyke którą zostawił w Rambo I kto tego nie rozumie i widzi tylko krwawą jadke temu hak w smak
pzdr
10.000 BC - bajeczka gdzie jaskinowcy mają bialuśkie zęby i generalnie love story holywoodzki dawno dawno temu (syf)
Kroniki Spiderwick - dubbing - kolejny klon harrego pottera
Mgła- Horror na podstawie S. Kinga. Książka była średnia film też raczej nic poza chwilowym przestrachem nie przyniesie
Mała wielka miłość- Polska komedia romantyczna nic nie trzeba dodawać
Asterix na olimpiadzie - dubbing - czyli kolejna próba zniszczenia wizerunku postaci stworzonych przez Gościnnego i Sampe
na takim tle film który może zmusic przeciętnego zjadacza chleba na moment reflekcji nt. ludzkiego życia i szczęścia , w brutalny sposób pokazac że w naszym 'pokojowym' świecie trwają krwawe wojny a ludzie są bestialsko mordowani wypada bardzo dobrze. i możecie pisac że to komercha że stallone zrobił to dla kasy i wogle ten film składa się tylko ze strzelanin imo BULLSHIT . Stallone naprawdę ładnie podjął problematyke którą zostawił w Rambo I kto tego nie rozumie i widzi tylko krwawą jadke temu hak w smak
pzdr
@Jasiuuu: Mgła jest przetragiczna i megasłaba. Jeśli ktoś już musi, to niech poczeka na DVD. Strata kasy i czasu.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Szczerze mówiąc to podpierałem się tym:Błażej pisze:jak napisałem w poprzednim poście:
"omawianego przypadku nie można traktować jako zderzenie doskonale niesprężyste, bo mówimy o ciałach, które wykazują własności pośrednie."
więc zasada zachowania pędu w podanej przez Ciebie postaci jest również błędna...
http://www.intuitor.com/moviephysics/mpmain.html#glass
A poza tym to nie łapię jak może się pęd zrodzić ot tak po prostu sam z siebie skoro go wcześniej nie było. W drugą stronę to mógłbym zrozumieć, że coś ma mniejszą wartość bo opory, straty związane z czymśtam, ale skoro czegoś nie ma to tego nie ma.
A licky boom boom down!!!
Błażej, zasada zachowania pędu jest zawsze zachowana. Choćby nie wiem co.
Z energią mechaniczną gorzej, ale pęd zawsze i wszędzie.
no masz rację .. ale w formieTomash pisze:Błażej, zasada zachowania pędu jest zawsze zachowana. Choćby nie wiem co.
m1v1+m2v2=m1u1+m2u2
a nie
m1v1=m2v2
poddaję się. przegrałem.A poza tym to nie łapię jak może się pęd zrodzić ot tak po prostu sam z siebie skoro go wcześniej nie było.
Skończmy już rozmowy o fizyce, forum to nie jest miejsce do naprawiania błędów liceum
widzę ciekawą dyskusję o broni i amunicji..cóż strzelac z .50 do człowieka to idiotyzm...
już lepiej z .338 Lapua magnum...
Barret powstał jako karabin przeciwsprzętowy.. tak przynajmniej mówią amerykanie. a fakt jest taki, że do dziś trudno znaleźć zastosowanie dla WKW ( wielkokalibrowe karabiny wyborowe). Mówię oczywiście o zastosowaniu teoretyczno-regulaminowym. Bo w praktyce to zastosowanie zawsze sie znajdzie
jeśli zaś chodzi o efekt trafienia: trafionemu z karabinu snajperskiego jest naprawdę obojetne czy dostał z .50, .338 lapua magnum, czy Nato 7,62 mm. i tak jest trupem. na współczesnym polu walki pojedyńczy żołnierz lub dowódca niższego szczebla nie ma żadnych szans żeby ochronić się przed snajperem...
już lepiej z .338 Lapua magnum...
Barret powstał jako karabin przeciwsprzętowy.. tak przynajmniej mówią amerykanie. a fakt jest taki, że do dziś trudno znaleźć zastosowanie dla WKW ( wielkokalibrowe karabiny wyborowe). Mówię oczywiście o zastosowaniu teoretyczno-regulaminowym. Bo w praktyce to zastosowanie zawsze sie znajdzie
jeśli zaś chodzi o efekt trafienia: trafionemu z karabinu snajperskiego jest naprawdę obojetne czy dostał z .50, .338 lapua magnum, czy Nato 7,62 mm. i tak jest trupem. na współczesnym polu walki pojedyńczy żołnierz lub dowódca niższego szczebla nie ma żadnych szans żeby ochronić się przed snajperem...
Najlepiej to strzelić z klamy, bo reszta to na wojnie albo w Ameryce a co do rambo to tomash ma racje co do oceny dyskusji
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
a propos filmów akcji - polecam http://www.ruthlessreviews.com/80actionguide.cfm czyli przewodnik po rambach, mewach, czakach, bronsonach i innych mistrzów republikańskiej akcji
nowe rambo znakomicie się w to wpisuje
nowe rambo znakomicie się w to wpisuje