Nowa Liga Cytadeli 2800
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Re: Nowa Liga Cytadeli Pre-Bazyliszek!!!
Jak dla mnie gracze O&G powinni móc grać na nowym booku, ale dopiero jak on wyjdzie. Czyli zagraliby jedną-dwie bitwy na starym a potem powinni mieć możliwość zmiany rozpy pod nowy.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Aron_Banalny
- Masakrator
rozumiem że chodzi Ci o premierę, ale book juz można przejrzeć, brakuje tylko faq-ów. i tak będziemy mieć ciężko, nie ma co komplikować
zapisz mnie, Kubcio
zapisz mnie, Kubcio
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
no jak masz ochotę zagrać tym kadłubkiem to chyba nikt nie będzie narzekać 
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nie zapominaj o emotikionkach bo bez nich to zdanie wygląda mocno groteskowoGrolshek pisze:Przecież jest nowy ładny book.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
bez ludojadów, ogólnie bez ogrów i bez przedmiotów z włoskiej kampanii to już ułomność w tej armii IMO.mati.pl pisze:dlaczego kadłubkiem ?
Zasady nowej ligi:
Armie na 2800 punktów.
Gramy na zasady 8 edycji WFB, obowiązują nas wszystkie oficjalne erraty i uściślenia zasad. Do gry w lidze dopuszczone są wszystkie oficjalnie wydane przez GW Army Booki (Gramy na Nowy Army Book do Orków).
Gramy 4 bitwy ze scenariuszem Battleline (pitch battle
)
Armie na 2800 punktów.
Gramy na zasady 8 edycji WFB, obowiązują nas wszystkie oficjalne erraty i uściślenia zasad. Do gry w lidze dopuszczone są wszystkie oficjalnie wydane przez GW Army Booki (Gramy na Nowy Army Book do Orków).
Gramy 4 bitwy ze scenariuszem Battleline (pitch battle
Ostatnio zmieniony 2 mar 2011, o 07:37 przez Kubcio, łącznie zmieniany 2 razy.

- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Kiedy dokładnie rusza i do kiedy trzeba rozpy wysłać?
Nie wiem za bardzo jaki jest sens grania na 2800 pkt teraz. Za miesiąc jest Białystok czyli 2400. Arena będzie dopiero w maju.
Nie róbcie sobie jaj, że chcecie do niej trenować:) 3/4 z grających w lidze do Krakowa nie pojedzie.
2800 to duży format, co na pewny wpłynie na frekwencje. Ja szczerze wolałbym potestować rozpę do białego.
Nie róbcie sobie jaj, że chcecie do niej trenować:) 3/4 z grających w lidze do Krakowa nie pojedzie.
2800 to duży format, co na pewny wpłynie na frekwencje. Ja szczerze wolałbym potestować rozpę do białego.

- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
No już nie pieprzcie tu, od dwóch dni w tym temacie rozmawiamy o nowej lidze, a teraz jak Kubcio się wziął za regulamin nagle wam się przypomina że nie bardzo wam punkty pasują
Poza tym trochę odmiany by się przydało bo przez ostatnie tygodnie a nawet miesiące wszystko jest na EURO. 12stego jest teamówka w Babicach na 2400, przed Białymstokiem jeszcze coś pewnie będzie na ten format na Narbutta, raczej nie ma co narzekać na brak ogrania na zasady EURO.
Poza tym trochę odmiany by się przydało bo przez ostatnie tygodnie a nawet miesiące wszystko jest na EURO. 12stego jest teamówka w Babicach na 2400, przed Białymstokiem jeszcze coś pewnie będzie na ten format na Narbutta, raczej nie ma co narzekać na brak ogrania na zasady EURO.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nawet nie chodzi o trening do areny, jak byś nie zauważył w poprzednich postach napisałem że obojętne mi jest czy będzie 2800 czy 2900 (jak proponował na początku Kubcio).
Chodzi mi o to żeby wreszcie była jakaś odmiana i zabawa na większe punkty (bo po prostu lubię grać na duże punkty). A jak ma być przy okazji format zbliżony do Areny (na którą się wybieram) to jak dla mnie jeszcze lepiej. Poza tym na wczesne pre-Bazylizki odbywały się na innych zasadach niż sam master i było wiadomo że EURO draft się na pewno zmieni a jakoś nikt nie protestował.
Chodzi mi o to żeby wreszcie była jakaś odmiana i zabawa na większe punkty (bo po prostu lubię grać na duże punkty). A jak ma być przy okazji format zbliżony do Areny (na którą się wybieram) to jak dla mnie jeszcze lepiej. Poza tym na wczesne pre-Bazylizki odbywały się na innych zasadach niż sam master i było wiadomo że EURO draft się na pewno zmieni a jakoś nikt nie protestował.