Chwalmy się
Moderator: Hoax
Re: Chwalmy się
większośc już pewnie wie ale upamiętnię to wydarzenie w tym topiku:D na arenie podczas bitwy z HE zabiłem ok. 160 myszy. swoich. w turę.
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
@Vocal, też miałem taką akcję, wybuch dzwonu, smętne resztki mojej armii uciekły z pola bitwy 
@Szeszej, doomwheel w turze, w której szarżował, zadaje tylko impacty, a nie impacty i grinda.

@Szeszej, doomwheel w turze, w której szarżował, zadaje tylko impacty, a nie impacty i grinda.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
jeśli chodzi o takie self-own'y to ja miałem kiedyś też podobnie. Najpierw w magii miscast i wszystko w styku z seerem na dzwonku hity z s10, później missfire w latary, która stała jakieś 15" od tego samego oddziału i 'szczęśliwym' trafem ten missfire trafia w środek tego samego oddziału anihilijąc oddział i unieruchamiając dzwon 

"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Doomwheel vs. HE
Próba strzału do Swordmasterów FCG z magiem - misfire (3 na tabelce) i jedziemy centralnie w klocek z dzwonkiem - 7 impaktów wchodzi i przemiela i tak już wysadzany miscastami klocek Stormów.
Następna moja tura: Odjeżdżam bydlęciem ile się da, w kierunku tych Swordmasterów. Próba strzału i znów misfire i znów jedziemy w losowym kierunku...
Zgadnijcie, gdzie pojechaliśmy...
Próba strzału do Swordmasterów FCG z magiem - misfire (3 na tabelce) i jedziemy centralnie w klocek z dzwonkiem - 7 impaktów wchodzi i przemiela i tak już wysadzany miscastami klocek Stormów.
Następna moja tura: Odjeżdżam bydlęciem ile się da, w kierunku tych Swordmasterów. Próba strzału i znów misfire i znów jedziemy w losowym kierunku...
Zgadnijcie, gdzie pojechaliśmy...

Bonusy od 14 do 17 są bardzo fajne. Ale raczej nie aż tak fajne, by ryzykować wybuch dzwona ;/. Będę rzucać tylko w sytuacji kryzysowej ;P. Natomiast 13 jest słaba.
na 1 kostce jak się chce popchnąć ( 50% ) lub mieć przerzut liderki (33 %). Na 2ch po wszystkie efekty są dobre, i jest największa szansa na scorcha wtedy.
na 1 kostce jak się chce popchnąć ( 50% ) lub mieć przerzut liderki (33 %). Na 2ch po wszystkie efekty są dobre, i jest największa szansa na scorcha wtedy.
Tłumaczenie czyjejś sygnatury z underempire.net:
Granie skavenami tak, żeby zminimalizować losowość jest jak pójście na studniówkę ze swoją siostrą. Da się zrobić, ale i tak wszyscy będą się z ciebie śmiali
Nie rozumiem jak można NIE rzucać trzema kośćmi, przecież najgorsze co może się stać to i tak to co serwują nam wszystkie maszyny/drużyny wsparcia przy usterce, a szansa na usterke to o ile pamietam 14%, gdzie na 3 szostki z dzwonu to coś koło pół procenta
Oczywiście piszę z perspektywy casuala, na turniejach rozwalenie sobie całej armii może troszkę boleć
Granie skavenami tak, żeby zminimalizować losowość jest jak pójście na studniówkę ze swoją siostrą. Da się zrobić, ale i tak wszyscy będą się z ciebie śmiali

Nie rozumiem jak można NIE rzucać trzema kośćmi, przecież najgorsze co może się stać to i tak to co serwują nam wszystkie maszyny/drużyny wsparcia przy usterce, a szansa na usterke to o ile pamietam 14%, gdzie na 3 szostki z dzwonu to coś koło pół procenta

Oczywiście piszę z perspektywy casuala, na turniejach rozwalenie sobie całej armii może troszkę boleć

Próbowałem znaleźć temat, żeby zamieścić link - jednak nie znalazłem zadnego pasujacego tematu, więc wrzucam tutaj.
Koleś całkiem szybko i sprawnie pacnął szczurki - jak ja chciałbym też w takim tempie moje pomalować heheh
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... &view=next
Koleś całkiem szybko i sprawnie pacnął szczurki - jak ja chciałbym też w takim tempie moje pomalować heheh
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... &view=next
Szansa na rzucenie 3x6 to 1/216 chociaż mi też się udało wysadzić swojego czasu dzwon na masterze (i przy okazji rzucić 23 na zasięg), przeciwko dwarfom. Zabiłem 170 modeli jednym rzutem z czego 120 swoich. I tak wygrałem 

O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
- Infernal Puppet
- Masakrator
Ka-boom of doom istne bym powiedział
. Chciałbym to zobaczyć
.

Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

Relacja na świeżo bo właśnie wróciłem z bitwy z O&G.
Koleś miał chyba 6 bohaterów, orka gienka, bsb i 4 szamańców. horde nocników z fanolami i sztandarem terroru, 25 blacków, 25 orków zwykłych, 20 łuczników goboli, 6 troli, 2 goblińskie rydwany, Jeden z szamanów na squigu o ile się nie mylę + 2 doomdivery
Koleś zaczyna. Wszystkim do przodu. Magia. Rzuca badmoona na ifce który porusza się 7 cali do przodu
mistcast, ból głowy i szaman przestaje być szamanem więcej czarów brak. bo koleś wyrzucił 4 i nic z czanelingu. Strzelanie i tutaj zaczyna się kloaka dla mnie
Jednym strzałem z doom divera zdejmuje mi 5 gutterów reszta zdaje test i stoi.
I najważniejsza akcja. Moja lewa flanka. Slejwy, jezzaile, elektryk którego zapomniałem wsadzić do oddziału, globki i abomka. Wszyscy czekają żeby przywitać trolle, rydwany i szamana na swuigu. Strzał z DD zabija 6 jezzaili które to panikuja wszsytko wokoło
jako jedyni test zdają test slejwi na 3 chociaż to tylko oni zą w zasięgu bsb i generała.
Głupio cała reszta była ociupinkę za daleko
Za sprawą tego strzału padły jezzaile, a reszta spierdoliła za stół (abomka, globki, nieszczęsny elektryk) Początek tury pierwszej przeciwnika, a ja nie mam 650 punktów :/
Slejwy za to naparzali w hordzie na trolle i trzymali ich przez 4 tury ubijając prawie 2
Koleś miał chyba 6 bohaterów, orka gienka, bsb i 4 szamańców. horde nocników z fanolami i sztandarem terroru, 25 blacków, 25 orków zwykłych, 20 łuczników goboli, 6 troli, 2 goblińskie rydwany, Jeden z szamanów na squigu o ile się nie mylę + 2 doomdivery

Koleś zaczyna. Wszystkim do przodu. Magia. Rzuca badmoona na ifce który porusza się 7 cali do przodu

I najważniejsza akcja. Moja lewa flanka. Slejwy, jezzaile, elektryk którego zapomniałem wsadzić do oddziału, globki i abomka. Wszyscy czekają żeby przywitać trolle, rydwany i szamana na swuigu. Strzał z DD zabija 6 jezzaili które to panikuja wszsytko wokoło

Głupio cała reszta była ociupinkę za daleko

Slejwy za to naparzali w hordzie na trolle i trzymali ich przez 4 tury ubijając prawie 2

Ja również się potyczkowałem wczoraj z O&G (1500):
On: Savage+szaman savage+bsb w 30 savage, 20 goblinów z 3 fanatykami, mangler, chyba z 4 charioty 2 wilcze 2 z dzikami, doom diver + rock lobba, jakieś przeszkadzajki na pająkach.
Ja: w sumie standard, klany z prorokiem, elektrykiem, bsb i PWM, 2x57slave,2x dart,2x runners, działo i pomiot
Z ciekawszych akcji to 2 1. turze IF na 13. czarze i 15 orków mówi papa. W odpowiedzi ja dostaję stopą gorka turę później też na IF i przy 3x deptaniu ubija mi 15 clanratów, rzut na miscast -> 10 spada lvl o k3 -> 1 -> zapomina stope gorka
. Niestety w każdej kolejnej fazie magii rzucałem po 2-4 kostki mocy (warp energy condenser nie przydał się ani razu) i nici z dalszego rzucania trzynastki
.
Abominacja po raz 1. się przydała (w poprzednich grach lubiła ginąć od artylerii), ale przeciwko klockowi savage automatyczny atak we wszystko przy podstawce modelu nie jest zbyt dobre, a nie wiedzieć czemu bardzo chciała używać tego 3 razy po kolei.
No i działo w 1. turze, siła 10 i rany 6 na jeden orczy rydwan, to jest moc
On: Savage+szaman savage+bsb w 30 savage, 20 goblinów z 3 fanatykami, mangler, chyba z 4 charioty 2 wilcze 2 z dzikami, doom diver + rock lobba, jakieś przeszkadzajki na pająkach.
Ja: w sumie standard, klany z prorokiem, elektrykiem, bsb i PWM, 2x57slave,2x dart,2x runners, działo i pomiot
Z ciekawszych akcji to 2 1. turze IF na 13. czarze i 15 orków mówi papa. W odpowiedzi ja dostaję stopą gorka turę później też na IF i przy 3x deptaniu ubija mi 15 clanratów, rzut na miscast -> 10 spada lvl o k3 -> 1 -> zapomina stope gorka

Abominacja po raz 1. się przydała (w poprzednich grach lubiła ginąć od artylerii), ale przeciwko klockowi savage automatyczny atak we wszystko przy podstawce modelu nie jest zbyt dobre, a nie wiedzieć czemu bardzo chciała używać tego 3 razy po kolei.
No i działo w 1. turze, siła 10 i rany 6 na jeden orczy rydwan, to jest moc

Minor Victory? Nie sprawdzaliśmy :> Zamykali sklep i trzeba było kończyć w piątej turze, a stać się mogło jeszcze sporo bo szala zwycięstwa przechodziła na moją stronę. Finalnie on ubił mi 1270 ja jemu ponad 1100 bo w akcie desperacji zablokowałem dzielnymi slejwami tą straconą lewą flankę, a resztą rzuciłem się na generała i poboczne kloce.Lazur pisze:i co wygrałeś?Jezzaile do wymiany
Prawą flanką poleciał kloc gratów mieląc wszystko na swojej drodze. 2xDD i archersów. Pozostali po strzale DD deathrunner i jeden gutter zabili jednego z magów który plątał się na prawej flance po czym zostali ustrzeleni przez łuczników.
Chyba jednak najwęcej mordowali mnisi zarazy z pierdylionem ataków bo wrzuciłem na nich death frenzy.
Niestety 26 + kapłan zarazy to za mało bo schodzą też szybko niestety. Następnym razem biorę hordę z plague bannerem i priestem klepaczem jak mi się uda wylosować withera to będę swój cel zmiękczał, a potem bezlitośnie mordował.
Muszę po raz kolejny pochwalić doomflayera. Spisał się świetnie wypłacając po raz 2 w jego karierze 13 ataków.
Prawdziwe skaveńskie szczęście, niestety jest to zazwyczaj maszynka "one use only". Jeden wound ssie.
- bartello98
- Chuck Norris
ja ostatno grałem z wood elfami i moja latarka trafiła centralnie treemena z siłą 10 wbiła mu 6 wondów i go zabiła jednym hitem
[img***]http://dl.dropbox.com/u/64416209/klubfenixbanner.jpg***[/img]
Grałem wczoraj z DE Młynka i mimo że przegrałem to dwa farty z mojej strony:
Dzwon stoi na ostatniej ranie. Korsarze dostali brzytwe i wbijaja mu 7 ran. Co sie dzieje ?? Rzucam kostkami pada jedna 5 i sześć 6. Mega fart.
Ostatnia tura. Abomka szarżuje w hydre. Na kostce pada 6 impactów. Wbijam 6 ran. Młynek rzuca i oblane sześć regenracji. Hydra Ginie xD
To tyle z moich ostatnich fartów. Ale powiem że uśmiech wtedy wchodzi sam na twarz.
Dzwon stoi na ostatniej ranie. Korsarze dostali brzytwe i wbijaja mu 7 ran. Co sie dzieje ?? Rzucam kostkami pada jedna 5 i sześć 6. Mega fart.
Ostatnia tura. Abomka szarżuje w hydre. Na kostce pada 6 impactów. Wbijam 6 ran. Młynek rzuca i oblane sześć regenracji. Hydra Ginie xD
To tyle z moich ostatnich fartów. Ale powiem że uśmiech wtedy wchodzi sam na twarz.
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688