Pod czyim sztandarem armia Chaosu podbuje świat?
Moderator: JarekK
Re: Pod czyim sztandarem armia Chaosu podbuje świat?
dla ogrów są bogiem i właściwie do końca nie wiadomo co siedzi w dziurze ale wiadomo że daje magiczną moc ogrom i dosłownie zjada wszysto co do niego wpadnie ale to nie temat do dyskuji o tym czym są przepastne trzewia 

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Hehe bardziej widze w tej roli... HashutaRakso_The_Slayer pisze:No dobra, pogodze was. Możecie pisac co tam chcecie ale i tak pewnego dnia powróci Grimnir i skopie wszystkim tyłki![]()

Co ty na to Rakso ??c

A Khain to nie Khorn (chyba juz to ustalismy)
A kapłanki to imo swietny przyklad
Drugi to chociarzby to ze Khain ma swiątnie a Khorn nie

Jest jeszcze sprawa assasynow bo Khorn uznaje śmierć na polu bitwy a nie od tylu cichaczem
Pozatym ostatnio fajnie rozaliłem czempiona khorna w pojedynku (moj lapacz kul armatnich rox!!)
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
co argument to lepszy : ]
stary pogódź się z faktem : ] Khaine jest aspektem Khorne jak Zeus i Jowisz
myślałem że ustaliśmy odwrotnieA Khain to nie Khorn (chyba juz to ustalismy)
Khorne akcpetuje również kapłankiA kapłanki to imo swietny przyklad
Khorne też ma świątynie : ]Drugi to chociażby to ze Khain ma swiątnie a Khorn nie![]()
Khorne popiera każdą śmierć - wiadomo że brutalna na polu bitwy jest najlepszym darem ale każde z nienawiścią morderstwo służy KhornowiJest jeszcze sprawa assasynow bo Khorn uznaje śmierć na polu bitwy a nie od tylu cichaczem
stary pogódź się z faktem : ] Khaine jest aspektem Khorne jak Zeus i Jowisz

T
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
-
- Masakrator
Bzdura, Grimnir to pewnie teraz jakiś dopakowany spawn, nic nie mogło przeżyć na Pustkowiach taki kawał czasu i pozostać niewzruszonym przez Chaos.Rakso_The_Slayer napisał(a):
No dobra, pogodze was. Możecie pisac co tam chcecie ale i tak pewnego dnia powróci Grimnir i skopie wszystkim tyłki![]()
Uwielbiam takie argumenty, wykorzystujące przegiętość jednego booka, by udowadniać racje fluffowe.Pozatym ostatnio fajnie rozaliłem czempiona khorna w pojedynku (moj lapacz kul armatnich rox!!)
A ja fajnie zjadałem Emo elfy Dominacją i jakoś Skaveny nie podbiły Naggaroth

Poza tym i tak w końcu Pustkowia pochłoną cały SŚ, prędzej czy później!
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
bogowie i ich inne wcielenia... nic nowego... dziwię się że niektórzy tego nie widzą
to tak jak z sigmarem przecie widać że tzeench sprowadził go z drogi urlyka ( khorna ) i oszukuje całe imperium które w niego wieży, używając ich do niszczenia "braci", głupcy jakich mało... wystarczy wziąć znak tzeencha: oko podobne coś z 2 płomykami i sigmara: kometa z 2 ogonami
wyjaśnienia co do urlyka i khorna, tak samo jak przypadku tzeencha i sigmara, oba znaki są na profilu podkowy tylko jedno jest zaokrąglone a drugie kanciaste... czy upodobania psy vs wilki... oby dwaj uważają magie i strzelanie ( khain, gorka też ) za haniebne i zbędne... aa.. khain to dalej nie khorn? spójrz na sztandar wichek
nurgl to morka i wielka przepastne trzewia to nurgle...
eh... slaanesh się wyłamuje, kiedyś czytałem fajne opowiadanie że on sam się wepchał pomiędzy 3 braci, jako śmiertelnik
bla bla bla... długie to było ale ciekawe, choć niewydane przez GW
to tak jak z sigmarem przecie widać że tzeench sprowadził go z drogi urlyka ( khorna ) i oszukuje całe imperium które w niego wieży, używając ich do niszczenia "braci", głupcy jakich mało... wystarczy wziąć znak tzeencha: oko podobne coś z 2 płomykami i sigmara: kometa z 2 ogonami

wyjaśnienia co do urlyka i khorna, tak samo jak przypadku tzeencha i sigmara, oba znaki są na profilu podkowy tylko jedno jest zaokrąglone a drugie kanciaste... czy upodobania psy vs wilki... oby dwaj uważają magie i strzelanie ( khain, gorka też ) za haniebne i zbędne... aa.. khain to dalej nie khorn? spójrz na sztandar wichek

nurgl to morka i wielka przepastne trzewia to nurgle...

eh... slaanesh się wyłamuje, kiedyś czytałem fajne opowiadanie że on sam się wepchał pomiędzy 3 braci, jako śmiertelnik
bla bla bla... długie to było ale ciekawe, choć niewydane przez GW
-
- Masakrator
A ludzie w USA czczą latającego potwora ze spaghetti. Co nie znaczy, iż takowy istnieje.
-
- Masakrator
Nie, Bogowie Chaosu dają marki swym wyznawcom.
Ktoś widział kiedyś mark Khaine'a? Czy sigmara?
Ktoś widział kiedyś mark Khaine'a? Czy sigmara?
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
przed nadejściem na ten świat ale chaos był pierwszy jako ogółEltharion pisze:Taaaa tylko że elfy czciły juz swoich bogów (Khaina tez) jeszcze przed nadejsciem Chaosu
sigmarowe modlitwy kapłanów i co? takich sztuczek można się nauczyć... ale chodzi o sam sens prawdyEltharion pisze:Sigmara nie wiem
Ale najlepszym dowodem na to że Khain istnieje jes kociol ktory daje buffy

tylko głęboka wiara przezwycięży przekłamania magii

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
ma khorn ma swoje kapliczki (odsyłam do Liber chaotica, liber khorne, dział "Shrines"Eltharion pisze: Drugi to chociarzby to ze Khain ma swiątnie a Khorn nie![]()

+1Rakso_The_Slayer pisze: to proste.. bo Khain to Khorne wiec skoro Khorne daje marki swoim wyznawcom to i biedne, głupie elfiki może zboostowac raz na jakiś czas
Jest też coś takiego jak warshrine khorna (fluffowo zjebane, ale jest:D ) daje bufy

Ogólnie rzecz biorąc bogowie chaosu są czczeni pod różnymi imionami, jednak odnoszącymi się właściwie do tego samego: np bóg mordu i krwii.
Slaanesh na przykład:

niechce mi się wiecej szukać - slaanesha teraz "studiuje" więc najszybciej mogłem znaleźć

-
- Masakrator
Na miejscu Khorna bym się obraził, gdyby czciły mnie jakieś emo z Naggaroth.
- gerald_tarrant
- Masakrator
pogodz się wreszcie ze zgodnie z fluffem khaine to khorne, zamiast spamować na en temat kilkanaście razy, to zaden wsydEltharion pisze:Jak groch o ścianeTaaaa tylko że elfy czciły juz swoich bogów (Khaina tez) jeszcze przed nadejsciem Chaosu

ja tam bym się nie obrażał - przelana krew, to zawsze przelana krewVarinastari pisze:Na miejscu Khorna bym się obraził, gdyby czciły mnie jakieś emo z Naggaroth.

ignorancja elfów to żadna nowość : ]
a przecież to one zdradziły własną rasę na rzecz służenia chaosowi (mroczne elfy) lub uciekli z ojczyzny jak tchórze (leśne elfy)
baa o mało nie doprowadziły świata do zawalenia i przyczynily się do otwarcia szerzej bramy starożytnych
Również żadna nowina że nie potrafią połapać się w zakresie teologii : ] i czczą bogów chaosu, leśne pogańskie bóstwa lub autentycznych bogów elfów (HE)
więc reasumując : kult rozkoszy = sługusy slanesha kult khaine = sługusy khorn'a
Delight: oprócz kapliczek są też prawdziwe świątynie , w jednej z nich Archaond zdobył jakąś część ekwipunku (nie pamiętam koronę albo miecz)
Prawdziwi bogowie dobra przed którymi chaos czuje respekt (można łatwo odzielić od bożków fałszywych) to Asuryan i Grungni.
Sigmar nie bo to ktoś na kształt jezusa - człowiek który dostał wywyższenia, magia sigmara polega na wierze i podstawowej żąglerce wiatrami magii . Natomiast pani jeziora to poprostu wielka ściema wood elfów na bretońców - których tak samo chroni wiara ich własna wiara : ] (która jest wyższa niż u dzikich orków 5+vs6+ )
Nie wiem jak to jest z Gorkiem i Morkiem bo brzydze się orkami i nie mam ochoty wgłębiać się w ich fluff : ]
Co do starożytnych to można się spierać , imo to nie byli bogowie jako tacy tylko zaawansowana technologicznie rasa
a przecież to one zdradziły własną rasę na rzecz służenia chaosowi (mroczne elfy) lub uciekli z ojczyzny jak tchórze (leśne elfy)
baa o mało nie doprowadziły świata do zawalenia i przyczynily się do otwarcia szerzej bramy starożytnych
Również żadna nowina że nie potrafią połapać się w zakresie teologii : ] i czczą bogów chaosu, leśne pogańskie bóstwa lub autentycznych bogów elfów (HE)
więc reasumując : kult rozkoszy = sługusy slanesha kult khaine = sługusy khorn'a
Delight: oprócz kapliczek są też prawdziwe świątynie , w jednej z nich Archaond zdobył jakąś część ekwipunku (nie pamiętam koronę albo miecz)
Prawdziwi bogowie dobra przed którymi chaos czuje respekt (można łatwo odzielić od bożków fałszywych) to Asuryan i Grungni.
Sigmar nie bo to ktoś na kształt jezusa - człowiek który dostał wywyższenia, magia sigmara polega na wierze i podstawowej żąglerce wiatrami magii . Natomiast pani jeziora to poprostu wielka ściema wood elfów na bretońców - których tak samo chroni wiara ich własna wiara : ] (która jest wyższa niż u dzikich orków 5+vs6+ )
Nie wiem jak to jest z Gorkiem i Morkiem bo brzydze się orkami i nie mam ochoty wgłębiać się w ich fluff : ]
Co do starożytnych to można się spierać , imo to nie byli bogowie jako tacy tylko zaawansowana technologicznie rasa

T
Znalazłem cos takiego gdy się nudziłemSila Khorna jest walka. Im ciezsza i trudniejsza walka,
im grozniejszy pokonany przeciwnik tym wieksza radosc
Krwawego Boga. Nienawidzi on natomiast podstepu i zdrady,
nie pozwala takze swym wyznawcom parac sie magia.

Z tego co wiem to czarownice i assasyni mrocznych elfów sa w łaskach Khaina wiec mi tu kitu nie wcisniecie !!

Mówi się trudno i idzie się dalej ...